OSCAR 2012. "The Artist" este cel mai bun film al anului. Lista completa a castigatorilor

×
Codul embed a fost copiat

"The Artist" a fost marele castigator al galei de decernare a premiilor Oscar ce a avut loc duminica la Los Angeles, adjudecandu-si trofeele pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun actor in rol principal.

Filmul "The Artist" de Michel Hazanavicius a primit cinci trofee din partea Academiei americane, la cea de-a 84-a gala de decernare a premiilor Oscar.

Pe langa premiul pentru cel mai bun film, aceasta coproductie Franta/ Belgia a mai primit Oscarurile pentru cea mai buna regie, cel mai bun actor in rol principal (Jean Dujardin), cea mai buna coloana sonora si cele mai bune costume.

Pelicula "Hugo", in regia lui Martin Scorsese si-a adjudecat tot cinci trofee, in special la categoriile tehnice: cea mai buna regie artistica, cea mai buna imagine, cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun montaj de sunet si cel mai bun mixaj de sunet.

Actrita Meryl Streep a castigat cel de-al treilea Oscar din cariera pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, in " The Iron Lady".

Citește și
Rachael Weisz
Ce e in neregula la aceasta reclama? Fotografia unei actrite castigatoare la Oscar, interzisa
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Lista completa a castigatorilor premiilor Oscar pe 2012:

Cel mai bun film: "The Artist"
Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius ("The Artist")
Cea mai buna actrita in rol principal: Meryl Streep ("The Iron Lady")
Cel mai bun actor in rol principal: Jean Dujardin ("The Artist)
Cel mai bun actor in rol secundar: Christopher Plummer ("Beginners")
Cea mai buna actrita in rol secundar: Octavia Spencer ("The Help")
Cel mai bun film intr-o limba straina: "Nader and Simin, A Separation" (Iran)
Cel mai bun film de animatie: "Rango" de Gore Verbinski
Cel mai bun scenariu adaptat: "The Descendants" (Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash)
Cel mai bun scenariu original: "Midnight in Paris" (Woody Allen)
Cea mai buna regie artistica: "Hugo" (Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo)
Cea mai buna imagine: "Hugo"(Robert Richardson)
Cel mai bun montaj: "The Girl with the Dragon Tattoo" (Kirk Baxter si Angus Wall)
Cele mai bune costume: "The Artist" (Mark Bridges)
Cel mai bun machiaj: "The Iron Lady" (Mark Coulier, J. Roy Helland)
Cele mai bune efecte vizuale: "Hugo" (Robert Legato, Joss Williams, Ben Grossmann, Alex Henning)
Cea mai buna coloana sonora: "The Artist" (Ludovic Bource)
Cel mai bun cantec: "Man or Muppet" din "The Muppets" - Bret McKenzie
Cel mai bun mixaj de sunet: "Hugo" (Tom Fleischman, John Midgley)
Cel mai bun montaj de sunet: "Hugo" (Philip Stockton, Eugene Gearty)
Cel mai bun lungmetraj documentar: "Undefeated", de TJ Martin, Dan Lindsay si Richard Middlemas
Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Saving Face", de Daniel Junge si Sharmeen Obaid-Chinoy
Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: "The Shore", de Terry George si Oorlagh George
Cel mai bun scurtmetraj animat: "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore", de William Joyce si Brandon Oldenburg

______________________________________________

VEZI MOMENT CU MOMENT cele mai importante evenimente din gala Premiilor Oscar 2012 pe procinema.ro.


 

Favorit la cea de-a 84-a gala Oscar este lungmetrajul francez "The Artist". Pelicula ar putea sa isi incheie victorios sezonul de premii obtinand o statueta la categoria "cel mai bun film", dupa un parcurs inedit pentru o pelicula care nu este anglo-saxona.

Dupa ce a cucerit publicul si criticii de la Hollywood, filmul mut alb-negru semnat de Michel Hazanavicius spera sa obtina cateva premii din partea membrilor Academiei americane, care l-au nominalizat la zece categorii, imediat dupa "Hugo", de Martin Scorsese, selectionat la 11 categorii.

"The Artist" concureaza pentru premiile Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal (Jean Dujardin), cea mai buna actrita in rol secundar (Bérénice Bejo), cea mai buna coloana sonora, cel mai bun montaj, cea mai buna imagine, cele mai bune costume si cele mai bune decoruri.

Este pentru prima data cand un film francez obtine atatea nominalizari

Daca ar obtine premiul Oscar pentru cel mai bun film, ar fi o premiera in istoria acestor distinctii, oferite de obicei unor opere anglo-saxone.

De altfel, sezonul marilor premii cinematografice a fost dominat pana in prezent de "The Artist", care a primit, printre altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, sapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociatiile de profesionisti din domeniu, dar si sase premii Cesar si patru trofee Independent Spirit Awards 2012.

"The Artist" spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a cazut in uitare odata cu aparitia sonorului, spre deosebire de tanara actrita Peppy Miller (Berenice Bejo), una dintre admiratoarele sale. Cinci lucruri esentiale care le-ar putea adduce starurilor mult ravnitul Oscar.

Nu mai e mult pana la mult asteptata decernare a premiilor Oscar, iar specialistii BBC au facut o mica analiza a starurilor care au plecat acasa cu celebra statueta, din 1927 si pana in prezent.

Acestia au prezentat cinci aspecte care au asigurat in trecut un loc in randul celor premiati:

1. Interpretarea unui personaj real

Aproape unul din cinci dintre actorii nominalizatii de-a lungul anilor la Oscar, la categoria “cel mai bun actor”, a castigat marele premiu pentru  rolul unui personaj care a existat in viata reala.

De exemplu, anul trecut, Colin Firth a luat Oscarul pentru personajul George VI din pelicula “King’s Speech”. Cu doi ani in urma, Sean Penn a fost marele castigator pentru rolul lui Harvey Milk. Iar un alt exemplu este actorul Forest Whitaker pentru “The Last King of Scotland”.

Regula se aplica si in cazul actritelor, insa procentul nu este la fel de mare. Marion Cotillard a jucat-o pe Edith Piaf in “La Vie en Rose”, iar rolul i-a asigurat Oscarul, in timp ce Helen Mirren l-a luat pentru rolul din “The Queen”.

“Cred ca totul se rezuma la dificultatea de-a analiza felul in care actorul sau actrita joaca. Iar atunci cand un star da viata unui personaj real, criticilor le este mai usor sa-si dea seama cat de bine a fost interpretat”, a declarat un specialist de la Empire magazine.

2. Interpretarea unui pesonaj cu dizabilitati

Rolul unui personaj cu un handicap fizic sau mental nu trece niciodata neobservat. Drept dovada 16% dintre castigatorii Oscarului au interpretat un astfel de rol.

Dustin Hoffman a petrecut un an in compania unor tineri autistici pentru ca rolul sau din “Rain Man” sa fie cat mai aproape de realitate. Personajul i-a adus un Oscar in 1988.

3. Actorii ar trebui sa opteze pentru roluri de lideri sau de dependenti de alcool si droguri

13% dintre starurile care au jucat rolul unui lider politic au fost recompensate cu statueta. La fel este si in cazul personajelor dependente de alcool sau droguri.

“Un astfel de personaj se identifica foarte bine cu lumea de la Hollywood, de aceea specialistii tind sa premieze astfel de roluri”, mai precizeaza specialistul.

4. Actritele ar trebui sa aleaga rolul de mama singura sau prostituata

De-a lungul anilor 23% dintre actritele care au castigat Oscarul au jucat astfel de roluri.

De exemplu, in 1945 Joan Crawford a castigat cu rolul Mildred Pierce, iar in 2000 Julia Roberts pentru Erin Brockovich.

Iar prima vedeta care a luat Oscarul la categoria "cea mai buna actrita" a fost Janet Gaynor pentru rolul unei prostituate in "Street Angel".

5. Interpretarea unui personaj celebru din showbiz

Cam 12% dintre catigatorii sau castigatoarele marelui trofeu l-au obtinut pentru roluri asociate cu lumea showbiz-ului.

"Numai anul acesta peliculele cu cele mai multe nominalizari sunt The Artist si Hugo, ambele amintind de lumea tipica Hollywood-ului. In cazul primului ne sunt prezentate bazele cetatii filmului, iar in cel de-al doilea iubirea pentru cinematograf", spune specialistul.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Noaptea Premiilor Oscar. Cine sunt marii favoriti si povestea din spatele celebrei statuete
Noaptea Premiilor Oscar. Cine sunt marii favoriti si povestea din spatele celebrei statuete

Silueta bine proportionata numita Oscar nu a fost facuta la intamplare. Ea a fost obtinuta dupa trupul unui regizor mexican, Emilio Fernandez.

Ce e in neregula la aceasta reclama? Fotografia unei actrite castigatoare la Oscar, interzisa
Ce e in neregula la aceasta reclama? Fotografia unei actrite castigatoare la Oscar, interzisa

Rachael Weisz, castigatoare a unui premiu Oscar si sotia lui Daniel Craig, a declarat mereu ca este adepta unui look natural si ca nu aproba interventiile cu Botox la care apeleaza majoritatea colegelor sale de breasla.

INTERZIS MINORILOR! Nominalizarile
INTERZIS MINORILOR! Nominalizarile "Oscar" pentru cele mai tari scene erotice din filme, 2011. VIDEO

Acum ca nominalizarile pentru Oscaruri au fost anuntate, iata si nominalizarile pentru premiile Anatomy. A 13-a editie aduna scene diverse din cele mai bune filme ale lui 2011.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele
Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele

A dat norocul peste un român care a câștigat, joi seara, premiul cel mare de la Loto 6 din 49.