Mormantul actritei Romy Schneider a fost profanat de autori necunoscuti. Cavoul a fost deschis

Ultima actualizare: 04-05-2017 07:32
romy schneider

Mormantul actritei Romy Schneider, aflat in cimitirul din Boissy-sans-Avoir, o localitate din departamentul francez Yvelines, a fost profanat de autori necunoscuti

Potrivit unei surse care participa la ancheta demarata de autoritati, fapta s-a petrecut weekendul trecut.

”Unul sau mai multi indivizi au desigilat piatra funerara si au deplasat-o, deschizand astfel cavoul”, a dezvaluit sursa. ”In acest stadiu al anchetei, nu a fost constatata, in principiu, o alta degradare a mormantului”, a adaugat aceeasi sursa.

Jandarmii din Mantes-la-Jolie coordoneaza ancheta autoritatilor locale.

Romy Schneider, o actrita franceza de origine germana, al carei nume real a fost Rose-Marie Albach Retty, s-a sinucis pe 29 mai 1982, la varsta de 43 de ani.

Rolul din trilogia ”Sissi”, in care a interpretat-o pe imparateasa Elisabeta a Austriei, a ajutat-o sa devina celebra si a propulsat-o la varsta de doar 16 ani pe culmile gloriei.

A colaborat cu regizori de marca din a doua jumatate a secolului al XX-lea, precum Claude Chabrol, Luchino Visconti, Costa-Gavras, Orson Welles si Bertrand Tavernier.

Romy Schneider a castigat numeroase trofee prestigioase, inclusiv un Glob de Aur - in 1964 pentru rolul din ”Cardinalul/ The Cardinal” - si doua premii de interpretare la Cannes - in 1976 pentru rolul din filmul ”L'important c'est d'aimer” si in 1979 pentru interpretarea din pelicula ”Une histoire simple”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO