Momente din semifinala Eurovision 2018, cenzurate de o televiziune. Decizia luată de EBU

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Mango TV
Captura Mango TV

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) i-a interzis unuia dintre cele mai populare posturi de televiziune din China să mai difuzeze competiția muzicală Eurovision, după ce a cenzurat tatuaje și steaguri ale comunității LGBT, în timpul primei semifinale.

În timpul semifinalei de marți, televiziunea Mango a cenzurat anumite elemente care erau difuzate, ceea ce a stârnit critici pe rețelele de socializare. Mai mult de atât, interpretările artiștilor din Irlanda și Albania au fost scoase comlet de pe post, informează BBC News.

Ca urmare, EBU (European Broadcasting Union) a transmis că nu susține cenzura, întrucât nu se conformează principiilor sale de diversitate.

„Cu regret vă transmitem că vom încheia imediat parteneriatul cu televiziunea, iar acestora nu li se va permite să transmită a doua semifinală sau marea finală”, au precizat reprezentanții EBU într-un comunicat.

Mai multe conturi de pe rețeaua socială Weibo au distribuit imagini cu conținutul cenzurat din timpul momentelor muzicale. De exemplu, pagina „Vocea Homosexualității” a precizat că decizia televiziunii chineze de a elimina orice referire la comunitatea LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transexuali) reprezintă „un mare pas înapoi.”

Alți utilizatori au făcut apel la boicotarea televiziunii Mango, în timp ce o altă persoană a promis că „nu se va mai uita la acest post în următoarea lună.”

La rândul său, artistul irlandez Ryan O'Shaughnessy a lăudat decizia EBU. „De la început am susținut că iubirea e iubire, fie că se manifestă între doi bărbați, între femei sau între un bărbat și o femeie, așa că sunt de părere că este o decizie foarte importantă. Nu au tratat superficial această problemă și cred că este o mișcare într-o direcție potrivită, așa că sunt foarte fericit”, a spus el pentru BBC.

Reprezentantul Irlandei va urca pe scena de la Lisabona în marea finală cu o melodie despre sfârșitul unei relații. În timpul interpretării din semifinală, a fost însoțit pe scenă de doi dansatori de gen masculin, ceea ce ar fi reprezentat motivul pentru care Mango TV a decis să nu mai difuzeze momentul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO