Decizia care ii va scandaliza pe fanii lui Michael. Doctorul Murray ar putea scapa de inchisoare

×
Codul embed a fost copiat

Conrad Murray, fostul medic al cantaretului Michael Jackson, ar putea petrece doar cateva luni in spatele gratiilor, desi a fost gasit vinovat de omucidere involuntara.

UPDATE: Expertii in legislatia americana sustin ca medicul Conrad Murray ar putea sa beneficieze de o noua lege din statul California, ale carui inchisori sunt supraaglomerate.

Judecatorul Michael Pastor ar putea sa il condamne pe medicul american, pe 29 noiembrie, la arest la domiciliu, plasarea sub un regim de libertate conditionata sau chiar la patru ani de inchisoare cu executare.

Au fost sapte barbati si cinci femei in juriu, oameni care au asistat la sase saptamani de audieri ce au avut loc in cadrul acestui proces, desfasurat la Curtea Superioara din Los Angeles.

Citește și
Michael
Documentar care reconstituie viata lui Michael Jackson, lansat de familia megastarului
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Medicul Conrad Murray, un cardiolog in varsta de 58 de ani, a fost judecat si condamnat pentru omucidere involuntara. El va executa acum o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare.

Conrad Murray a fost acuzat ca a dat dovada de o "neglijenta criminala" in ingrijirile medicale acordate cantaretului Michael Jackson, in special in ceea ce priveste administrarea de propofol, un sedativ puternic, pe care megastarul il folosea pe post de somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani. In pledoaria lui, care a durat putin peste o ora, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat ca acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a facut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson".

In opinia sa, parchetul si-a construit intregul caz pe baza teoriei potrivit careia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol in dimineata zilei in care cantaretul a murit. De ce? Pentru ca trebuia "sa se gaseasca un vinovat" pentru moartea lui Michael Jackson, afirma Chernoff.

Potrivit acestui avocat, singurul vinovat este insusi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", inainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma sa le sustina la Londra, un eveniment muzical ce urma sa marcheze revenirea pe scena a starului american, incepand din iulie 2009.

Apararea a declarat in timpul procesului ca artistul si-a injectat singur o doza mortala de propofol in timpul in care medicul Murray nu se afla in camera starului. Conrad Murray "credea ca il poate ajuta pe Michael Jackson, ca putea sa il ajute sa adoarma. S-a inselat", a pledat avocatul Ed Chernoff. "Deoarece medicul Murray nu detinea controlul asupra situatiei", a adaugat el.

"El era doar un peste mic intr-un lac mare cu ape tulburi". "Bietul Conrad Murray, toata lumea e impotriva lui!", l-a ironizat procurorul David Walgren, in rechizitoriul sau. "Michael Jackson a murit si trebuie sa ne fie mila de bietul Conrad Murray...", a adaugat Walgren.

Persifland "complotul" martorilor parchetului, denuntat cu cateva minute mai devreme de Ed Chernoff, procurorul Walgren a spus ca aspectul cel mai surprinzator din acest caz a fost faptul ca "Michael Jackson a putut sa traiasca atat de mult timp sub ingrijirea lui Conrad Murray".

In rechizitoriul lui, David Walgren a spus ca dovezile contra medicului Murray sunt "coplesitoare" si a facut sa vibreze coarda sensibila a juratilor, facand numeroase referiri la Paris, Prince si Blanket, cei trei copii ai megastarului, in varsta de 13 ani, 14 ani, respectiv noua ani. "Pentru copiii lui Michael Jackson, acest caz nu se va incheia niciodata, pentru ca ei au ramas fara tata. Ei nu mai au tata din cauza actiunilor lui Conrad Murray", a declarat Walgren.

Stand in picioare in spatele pupitrului sau pe durata rechizitoriului, procurorul american s-a apropiat de foarte putine ori de juriu. A facut o data acest lucru, pentru a le reaminti juratilor ca Paris s-a prabusit pe covor si a tipat "Tata!" in momentul in care l-a descoperit pe cantaret, inert, in camera lui, iar Prince era complet "socat" si nu se misca din coltul camerei.

"Un medic nu trebuie sa-i faca rau pacientului sau, aceasta este principala lui obligatie. Conrad Murray a incalcat acest juramant de credinta in fiecare zi", a spus Walgren. Potrivit procurorului, cantaretul si medicul lui nu aveau o relatie de tipul "pacient-medic", ci o relatie de tipul "angajator-angajat". Iar serviciul care trebuia prestat consta in furnizarea de propofol cantaretului, pentru un salariu de 150.000 de dolari pe luna. In perioada care a precedat moartea sa, cantaretul american avea "proiecte, asteptari si vise, ca noi toti", a adaugat David Walgren.

Poate ca faptele medicului Conrad Murray nu au fost singurele care au cauzat moartea starului, dar ele au reprezentat "un factor determinant". "Justitia cere pronuntarea verdictului de vinovatie", a concluzionat procurorul american. Iesind din sala tribunalului, procurorul David Walgren a traversat holul central al cladirii in aplauzele si strigatele de incurajare ale fanilor, care au alcatuit un lant uman in onoarea cantaretului Michael Jackson.

Katherine, mama starului, imbracata in negru, s-a oprit pentru a saluta si a strange mainile fanilor, foarte emotionati, sub privirile sotului ei Joe Jackson si a doi dintre copiii lor - Randy si La Toya.

Medicul Conrad Murray isi va pierde dreptului de a practica medicina.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Procesul mortii lui Michael Jackson: Conrad Murray afla astazi daca ajunge dupa gratii
Procesul mortii lui Michael Jackson: Conrad Murray afla astazi daca ajunge dupa gratii

Avocatii si procurorii si-au incheiat pledoariile in procesul medicului acuzat ca i-a administrat lui Michael Jackson doza fatala de anestezic.

Documentar care reconstituie viata lui Michael Jackson, lansat de familia megastarului
Documentar care reconstituie viata lui Michael Jackson, lansat de familia megastarului

In timp ce procesul medicului lui Michael Jackson se apropie de final, familia lui a lansat un documentar despre viata cantaretului. Filmul contine imagini inedite si marturii a peste 50 de oameni care l-au cunoscut si i-au fost apropiati.

Imagini SOCANTE. Prima fotografie cu trupul gol al lui Michael Jackson pe masa de autopsie
Imagini SOCANTE. Prima fotografie cu trupul gol al lui Michael Jackson pe masa de autopsie

Procurorii tocmai au aratat, in timpul procesului lui Conrad Murray, o fotografie cu cadavrul lui Michael Jackson, aflat pe masa de autopsie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.