Lady Gaga, acuzata de plagiat de o artista franceza


Ultimul update: Luni 17 Iunie 2013 06:57
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2013 15:15
Categorie: Stiri Mondene
Declaratie

Cantareata americana Lady Gaga a fost data in judecata pentru plagiat, la Tribunalul din Paris, de artista franceza Orlan, care o acuza ca s-a inspirat din universul ei artistic atunci cand a inregistrat albumul "Born This Way".

Pe coperta acestui disc, lansat in 2011, Lady Gaga s-a lasat fotografiata cu excrescente pe frunte si pe umeri, fapt considerat de Orlan un plagiat al "universului (ei) marcat de hibridare", potrivit site-ului Quotidien de l'art.

Artista americana apare cu aceleasi excrescente si in videoclipul piesei care a dat titlul albumului. Orlan a solicitat daune de 31,5 milioane de dolari, o suma care reprezenta circa 7,5% din incasarile estimate la vremea respectiva ale albumului "Born This Way".

Artista franceza, in varsta de 66 de ani, care a realizat o sculptura dupa imaginea si dimensiunile propriului trup, ii reproseaza cantaretei Lady Gaga faptul ca a plagiat si una dintre sculpturile ei, "Bumpload", realizata in 1989.

Ea a cerut ca justitia franceza sa opreasca difuzarea clipului si comercializarea albumului "Born This Way". Orlan, reprezentata in instanta de cabinetul de avocatura parizian Dutilleul-Francoeur, se afla sub contract cu Universal Music France, aceeasi casa de discuri cu care colaboreaza si cantareata americana.

Cantareata Lady Gaga, care a concertat la Bucuresti in august anul trecut, a devenit celebra gratie unor piese precum "Bad Romance" si "Poker Face", dar si cu ajutorul unui marketing agresiv si al provocarilor - in special vestimentare. In mai putin de trei ani de cariera, Lady Gaga a castigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizari), a stabilit doua recorduri mondiale si a inregistrat vanzari de peste 23 de milioane de exemplare din albume si 64 de milioane din single-uri.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO