Încă două premii internaţionale pentru debutul în lung metraj al regizorului ”Las Fierbinţi”, Dragoş Buliga

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
wanderers

Filmul The Wanderers – Vânătorul de spirite, debutul în lung metraj al regizorului Dragoş Buliga, a câştigat la Garden State Film Festival, New Jersey premiul Best Horror Feature GSFF.

Actorul din rolul principal, Armand Assante, a primit distincţia pentru Cel mai bun actor (Most Valuable Player).

Regizat de Dragoş Buliga şi scris de Octav Gheorghe, filmul este o comedie horror care ironizează fin clişeele filmelor fantasy, o poveste despre un vânător de spirite care vine în Transilvania să rezolve un mister dintr-un castel bântuit. The Wanderers- Vânătorul de Spirite se bucură de o realizare excepţională cu o echipă internaţională de actori (lângă Armând Assante, în distribuţie se mai afla Lior Ashkenazi - premiul de interpretare la festivalul de film de la Veneţia 2017 cu filmul Foxtrot, dar şi Branko Duric – unul dintre cei mai celebri actori din Bosnia), dar şi unii dintre cei mai buni actori romani (Răzvan Vasilescu, Claudiu Bleonț, Raluca Aprodu, Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Păli Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor).

Extrem de diferit de orice alt film românesc produs în ultimii ani, cu efecte speciale şi machiaje spectaculoase realizate de Erik Gosselin (X-Men: Apocalypse 2016, Crimson Peak 2015), The Wanderers- Vânătorul de Spirite are deja un palmares bogat în festivalurile de gen; la începutul acestui an a fost desemnat câştigătorul Marelui Premiu la festivalul de film fantasy The Philip K. Dick Film Festival, din New York, iar anul trecut a obţinut două premii Best Feature la Unreal Film Festival, Memphis UŞ şi Dracula Film Festival, Braşov.

Dragoş Buliga este cunoscut publicului român mai ales pentru faptul că regizează cel mai de succes serial de comedie, “Las Fierbinţi”, o producţie longevivă şi marcantă pentru piaţa de televiziune din România, care a ajuns la sezonul 13.

La sfârşitul anilor 2000, Dragoş Buliga împreună cu prietenul şi colegul său, directorul de imagine Şerban Ionescu au realizat o serie impresionantă de videoclipuri spectaculoase pentru marile nume ale muzicii româneşti. Prietenia lor a trecut testul anilor şi de la videoclipuri muzicale, serial de comedie, filme de televiziune, îi regăsim astăzi în aceeaşi formulă realizând tot împreună primul lor film de lung metraj.

Filmul The Wanderers – Vânătorul de spirite va putea fi văzut în cinematografele din România din 20 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO