Aimee Iacobescu a murit după o lungă suferinţă, cerând degeaba ajutorul UNITER. "O lege cumplită, sadică"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Actrita Aimee Iacobescu
Agerpres

Actriţa Aimee Iacobescu a murit duminică la spitalul Elias din Capitală. Avea 71 de ani şi rămâne în istoria teatrului românesc, dar şi a filmului pentru numeroase roluri de referinţă.

Actriţa Aimee Iacobescu a murit duminică la spitalul Elias din Capitală. Avea 71 de ani şi rămâne în istoria teatrului românesc, dar şi a filmului pentru numeroase roluri de referinţă.

Artista suferea de o boală cronică, după cum spun medicii. Aceştia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a îi salva viaţa actriţei, dar aceasta a pierdut lupta cu boala.

Aimee Iacobescu s-a stins din viaţă cu o mare mâhnire în suflet. De ani de zile, actriţa spunea că e nevoită să îşi cheltuiască toţi banii pe medicamente pentru ea şi mama ei, şi aceasta grav bolnavă, Primea o pensie specială din partea UNITER (Uniunea Teatrală din România), însă de ani de zile a făcut nenumărate demersuri pentru o indemnizaţie de merit – un venit brut neimpozabil de 2.700 de lei pe lună.

De fiecare dată, însă, i s-a răspuns de către UNITER că aceste indemnizaţii de merit sunt limitate de statul român şi nu are cum să beneficieze de un venit în plus care poate i-ar fi uşurat suferinţa din ultimii ani. Printre cei care au ajutat-o a fost Fuego, cântăreţul lansând un proiect de strângere de fonduri pentru "artiştii uitaţi care nu au posibilităţi extraordinare pentru supravieţuire".

„Domnule Caramitru, vreau să trăiesc, nu mă puteţi acuza de asta. Orice om vrea să trăiască şi atunci când este şi bolnav, şi singur nu ştie ce să mai facă, încotro să o ia, la cine să apeleze. Vreau să trăiesc, înţelegeţi? Vreau să trăiesc! Nu vreau să mor, cum mă condamnaţi dumneavoastră, la moarte! Nu vreau! Legea asta făcută de UNITER - că trebuie să moară cineva pentru a intra altcineva în lor - este una cumplită, sadică“, spunea Aimee Iacobescu într-un mesaj video transmis conducerii UNITER în urmă cu căţiva ani,

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO