"Ilegitim", singura pelicula romaneasca selectata la Festivalul de film de la Berlin, va avea premiera sambata, in cea mai indrazneata sectiune - Forum.

De altfel si subiectul filmului este unul controversat: o poveste de iubire, imposibila, intre doi frati. Filmul a uimit si prin felul in care a fost facut: nu a avut scenariu si nici replici.

Timp de un an si jumatate actorii din "Ilegitim" si-au construit personajele. O munca dificila, avand in vedere ca povestea prezinta o iubire incestuoasa intre doi frati. Regizorul, Adrian Sitaru a preferat sa ii lase pe actori sa-si puna singuri amprenta pe fiecare scena, asa ca nu au existat replici si nici scenariu.

Adrian Sitaru, regizor: "Dincolo de povestea de dragoste imposibila este vorba despre alegeri morale si nu numai, pe care le-am putea face sau prieteni sau rude de ale noastre ar putea ajunge intr-o astfel de situatie si cum ii judecam. In felul asta i-am lasat libertate fiecaruia sa vina cu alegeri in momentul in care erau pusi in situatie. "


"„Ilegitim", se anunta a fi unul dintre cele mai provocatoare filme din ultimii ani. Filmarile, spune regizorul, au avut loc pe parcursul a doua saptamani timp in care actorii au fost 24 de ore din 24 in pielea personajelor. Ce a iesit vedem sambata, cand va avea loc premiera mondiala. In Romania filmul va ajunge pe 18 martie.

Robi Urs, actor: "A fost realizat intr-un mod cu totul neconventional fata de cum sunt realizate filmele in mod normal in sensul ca nu am avut un scenariu anume, nu am avut replici, si totul a fost un work in progres continu, s-a schimbat de la o zi la alta totul si cand am filmat. "

Pentru actori, cel mai greu a fost sa scape de prejudecati.

Alina Grigore, actor: "Am avut foarte mult de cercetat si a trebuit sa scap de toate prejudecatile de orice fel si sa inteleg ce se intampla de fapt uman cu niste oameni carora li se intampla chestia asta. Am ajuns la concluzi ca de fapt societatea e cea care blameaza foarte mult."

Sectiunea "Forum" prezinta o selectie de filme avangardiste, experiment, eseu sau reportaj politic.

In total 18 producţii, dintre care doua filme de debut, isi vor disputa mult ravnitul Urs de Aur, in primul mare festival cinematografic al anului ce se incheie pe 20 februarie.