George Clooney si sotia sa, aparitie impecabila pe covorul rosu la Berlin. Gluma facuta de actor unei colege de breasla

12-02-2016 08:24

 Festivalul de film de la Berlin a inceput cu o proiectie de gala la care au luat parte o multitudine de vedete. Actorii, printre care si George Clooney, au fost primiti cu entuziasm pe covorul rosu.

"Ave Cezar", o comedie despre Hollywoodul anilor '50, a dechis evenimentul.

George si Amal Clooney, imbracati in negru din cap pana in picioare, au fost rasfatatii covorului rosu. Ca de fiecare data, Amal a fost laudata pentru aparitia impecabila. De data aceasta, a ales o tinuta vintage dintr-o colectie Yves Saint Laurent a anilor '80, care i-a pus in evidenta talia delicata. Clooney a avut grija sa o tina mereu de mana si sa nu ii calce rochia.

Nu avea cum sa treaca neremarcata excentrica Tilda Swinton . A purtat un costum cu un sacou supradimensionat, iar coafura ei a fost motiv de gluma pentru Clooney: "E clar ca a imprumutat parul lui Donald Trump pentru aceasta seara."

Meryl Streep, presedinta juriului, a ales pentru ceremonia de deschidere o rochie lunga, dintr-un voal semitransparent, cu imprimeu din piele de reptila.

Festivalul a inceput cu proiectia de gala a peliculei "Ave Cezar", o oda cu accente comice adusa epocii de aur de la Hollywood.

Regia este semnata de fratii Coen, iar distributia este inţesată de vedete: George Clooney, Josh Brolin, Ralph Fiennes sau Scarlet Johansson.

La conferinta de presa, Clooney a dezvaluit ca vrea sa dea o mana de ajutor in problema refugiatilor.

George Clooney: "Ma voi intalni cu Angela Merkel si vom discuta. O voi intreba ce mesaj vrea sa transmit si ce putem face, cu ce putem ajuta."

Editia cu numarul 66 a Berlinalei a debutat cu o controversa, dupa ce Meryl Streep a incercat sa ofere o explicatie pentru faptul ca, anul acesta, din juriu nu fac parte persoane de culoare.

Meryl Streep: "Exista un nucleu al umanitatii prezent in fiecare cultura. Pana la urma, la origini suntem toti africani."

La festivalul care se incheie pe 21 februarie vor fi peste 400 de proiectii. 18 pelicule sunt inscrise in competitia oficiala.


VIDEO PROTVPLUS.RO