Gala Premiilor Tony 2015. Povestea unei lesbiene a castigat premiul pentru cel mai bun musical
"Fun Home", care a castigat premiul Tony pentru cel mai bun musical, si "The Curious Incident of the Dog in the Night-time", laureat cu acelasi premiu pentru cea mai buna piesa de teatru, sunt marii castigatori ai premiilor Tony.
Cele doua productii au castigat cate cinci statuete fiecare, conform Agerpres. 'Fun Home', musical cu ton independent si tematica gay inspirat de comic book-ul autoarei americane Alison Bechdel, cu 12 nominalizari, a mai castigat premiul pentru cel mai bun actor de musical (Michael Cervaris), cea mai buna regie, cel mai bun libret si cea mai buna compozitie muzicala.
Aclamat de critica, musicalul 'Fun Home' relateaza povestea unei tinere lesbiene si relatia tata-fiica, bazata pe memoriile scriitoarei Alison Bechdel.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La randul sau, piesa 'The Curious Incident of the Dog in the Night-time', bazata pe romanul despre autism scrisa de britanicul Mark Haddon, a mai fost recompensata pentru cea mai buna regie, cel mai bun actor dramatic (Alex Sharp), cel mai bun design lumini si cea mai buna punere in scena. Romanul prezinta povestea lui Christopher Boone, un geniu al matematicii in varsta de 15, cu tulburari de comportament, care se transforma in detectiv dupa moartea cainelui unui vecin.
'The King and I' a luat premiul pentru cea mai bun musical adaptat si alte trei statuete, intre care si pentru cea mai buna actrita de musical (Kelli O'Hara). Titlul de cea mai buna opera dramatica adaptata a fost acordat piesei 'Skylight'.
Alti mari castigatori ai serii au fost 'An American in Paris', cu patru premii Tony, si 'The Audience', care i-a adus lui actritei britanice Helen Mirren premiul pentru cea mai buna actrita dramatica, iar lui Richard McCabe premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar. Helen Mirren a fost recompensata pentru interpretarea reginei Elisabeta a II-a in 'The Audience', un rol cu care a castigat deja Oscarul in 2007 pentru performanta sa in filmul 'The Queen'. Compatriotul sau Richard McCabe, care joaca rolul premierului Harold Wilson in aceeasi piesa, a fost distins si el cu un premiu Tony.
Aceasta editie a Tony Awards, supranumite si 'Oscarurile Broadway-ului', a mizat pe moda, avand-o drept consilier pe temuta Anna Wintour editoare a revistei Vogue pentru SUA, pentru a da stralucire unei gale din ce in ce mai putin glamour. Marele actor britanic Alan Cummings si actrita de musical Kristin Chenoweth, care au fost maestrii de ceremonie, preluand stafeta de la gazdele anterioare (Hugh Jackman si Neil Patrick Harris), au prezentat o editie amuzanta, dar putin atractiva pentru telespectatorii ale caror randuri se imputineaza de la an la altul.