Festivalul de la Venetia si-a desemnat castigatorii. Filmul care a luat marele trofeu este alb-negru si are o durata de 4 ore


Ultimul update: Miercuri 14 Septembrie 2016 07:12
Data publicarii: Duminica 11 Septembrie 2016 09:05
Categorie: Stiri Mondene

Festivalul de film de la Venetia si-a desemnat castigatorii.

Filmul filipinez "Femeia care pleaca" a primit marele trofeu. Restul palmaresului a omagiat indeosebi cinematografia americana, poate ca un preambul pentru Oscaruri.

Emma Stone este cea mai buna actrita, iar Oscar Martinez - castigatorul la interpretare masculina.

Lav Diaz, un cineast filipinez, a scris si a realizat un film in alb negru, cu o durata de 4 ore. Productia prezinta povestea unei femei, condamnata la aproape 30 de ani inchisoare pentru crima, care este eliberata dupa ce vinovatul isi marturiseste fapta. Ea inceraca sa inteleaga ce s-a intamplat cu viata ei. Si isi imagineaza razbunarea impotriva celor care au tarat-o pe nedrept in spatele gratiilor.

Lav Diaz: "Arata minunat... Este un premiu pentru tara mea, pentru poporul filipinez, pentru lupta noastra, pentru lupta omeniriii... Multumesc, multumesc, multumesc."

Designerul american devenit regizor, Tom Ford, a fost rasplatit cu Marele premiu al juriului pentru pelicula "Animale nocturne".

La zece zile dupa ce a starnit admiratia criticilor, cu rolul ei complet din musicalul "La la land", al regizorului american Damien Chazelle, Emma Stone a fost desemnata cea mai buna actrita.

Ea a transmis multumirile de la distanta: "Este o incredibila onoare, cu totul neasteptata pentru mine, mai de pret ca orice altceva."

Iar premiul Coupe Volpi pentru cel mai bun actor a ajuns la Oscar Martinez, pentru partitura lui din "Cetateanul ilustru", semnat de doi argentinieni.

Leul de Argint, care rasplateste cel mai bun regizor, a avut, anul acesta, doi laureati: mexicanul Amat Escalante, pentru "La region salvaje" (un film horror) si un cunoscut cineast rus,Andrei Konchalovski - cu o drama din timpul ultimului razboi mondial, "Paradise".

Mai multe detalaii despre Festivalul de film de la Venetia gasiti pe www.procinema.ro.

VIDEO PROTVPLUS.RO