Festival de film la Sibiu. Spectatorii au urmărit producțiile de pe saltea

06-05-2018 17:47


Perne pufoase și mâncare excelentă, de toate s-au bucurat cinefilii care invitați la Festivalul de film european, organizat la Sibiu.

Au urmărit cele mai noi producții în timp ce erau așezați comod, ca în sufrageria de acasă, cu farfurii pline de gustări săsești sau românești.

Cele mai noi filme europene au rulat în ultimele 5 zile la Sibiu. Aşezaţi confortabil pe saltele, oamenii au avut ce vedea.

Tânăr: "Abia aştept să înceapă următorul film şi mi se pare o idee foarte mişto să stragi aşa oamenii laolalata într-un spaţiu cu saltele şi să stea să urmărească un film".

Andrei Barbu, reprezentatul festivalului ESTE FILM Sibiu: "Noi ne-am gândit să relaxăm spectatorii şi să nu-i obligăm să stea pe scaun mai multe ore şi să vadă 3 filem. Am zis că cel mai potrivit e să-i facem să se simtă ca acasă. Să punem nişte saltele. de manare şi nişte filme bune."

În timp ce filmele rulau pe ecran, cinefilii erau invitaţi să guste şi bunătăţi din zonă: pita de casă şi paprica, asortată cu untura şi verdeţuri, ceapă verde, slăninuţa şi cârnaţi afumaţi, dar şi dulciuri din Ardeal: hencleș săsesc şi plăcinte cu prune şi mere.

În cele 5 zile de festival, au fost peste 60 de proiecţii în 4 locuri din oraş, cu peste 30 de filme europene premiate, dar şi cele mai noi producţii romaneşti.

VIDEO PROTVPLUS.RO