Eveniment dedicat tatuajelor, la Sibiu. Artistii au expus instrumente folosite, in trecut, pe regii Europei
Cei care apreciaza tatuajele au fost in elementul lor in acest weekend, la Sibiu. In cadrul unui eveniment de amploare, au fost expuse inclusiv vechi instrumente, folosite pe pielea unor regi din Danemarca, Norvegia, Anglia, sau Spania.
Dar cum nu doar capetele incoronate au astfel de placeri, si oamenii de rand au vrut sa vada cat de priceputi sunt sa deseneze, cu fierul inrosit, artistii straini.
Printre cei 40 de specialisti sositi din toata lumea in acest week-end, la Sibiu s-a numarat si William Robinson, fondatorul ''Muzeului Tatuajului'' din Liverpool. Artistul a adus cu el in Romania unele dintre cele mai vechi masinarii folosite in acest domeniu, inclusiv valiza de calatorie a lui George Burchett, un artist renumit pentru clientela sa.
William Robinson, expozant: "Se stie ca i-a tatuat pe Regele George al V-lea al Marii Britanii, pe Regele Eduard al VII-lea, pe Regele Frederick al IX-lea al Danemarcei, si pe regele Norvegiei. Sunt multe fotografii cu regele Danemarcei, care tinea foarte mult la intretinerea corporala, avea un corp foarte frumos si avea tatuaje pe tot pieptul si pe brate, era foarte tatuat."
Daca in trecut tatuajul era dezvaluit doar in intimitate, acum lucrurile stau exact pe dos. Cert este ca si personalitatile cocheteaza in continuare cu ideea de a avea macar un desen pe piele.
William Robinson, expozant: "Printul Charles este tatuat cu emblema regimentului sau si cred ca si presedintele Americii este tatuat, multa lume e tatuata."
"Asta este vechi de 7 ani si acesta este facut de un tatuator din Ungaria. Prima data e greu sa incepi, dupa aceea e ca un virus, nu te mai poti opri", ne asigura un client.
La moda sunt tatuajele color, ne pun la curent artistii internationali.
Inainte sa luati o decizie, este bine sa stiti ca vara nu e tocmai anotimpul tatuajelor. Doua luni nu este indicat sa va expuneti la soare.