EUROVISION 2015. Calin Goia: Ne pare rau ca nu am adus mai multa bucurie romanilor. Cum au votat telespectatorii si juriul

Voltaj Eurovision - Agerpres

EUROVISION 2015. Trupa Voltaj nu a reusit sa impresioneze sambata seara juriul si publicul european la concursul Eurovision. Piesa de "De la capat" s-a clasat in final pe locul 15, cu doar 35 de puncte. 

• Suedia castiga detasat a 60-a editie a concursului. Rezultat dezamagitor pentru Romania 

EUROVISION 2015. Trofeul i-a revenit lui Mans Zelmerlow, un cantaret de 28 de ani din Suedia, si piesei "Heroes". Trupa Voltaj a intrat in finala cu "De la Capat", un cantec cu mesaj social, despre copiii abandonati de parintii plecati la munca in strainatate. Melodia, insotita de o proiectie video emotionanta, nu a reusit sa-i impresioneze prea mult pe votanti, care i-au acordat doar 35 de puncte.

Castigatorul, Mans Zelmerlow si a lui melodie „Heroes”, ajunsa pe primul loc in topurile din tara natala, au punctat serios la capitolul impresie artistica. Mans, care s-a lansat in show-ul Swedish Idol, era de altfel, cotat cu prima sansa de castig la casele de pariuri.  Victoria este a 6-a pentru Suedia din istoria participarilor la Eurovision. Doar Irlanda are mai multe victorii - 7. 

Castigatorul Eurovision 2015, Mans Zelmerlow, reprezentantul Suediei, a declarat duminica noapte, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu a crezut ca va castiga competitia cantecului european si ca a trebuit sa i se repete anuntul facut de gazde, la prezentarea rezultatelor.

Citește și
voltaj eurovision
EUROVISION 2015. Mesajul trupei Voltaj, inainte de marea finala. Cum au fost primiti de romanii din Viena
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"A fost absolut minunat. Nu am auzit cand au spus ca a castigat Suedia. Nu am putut crede. Am crezut ca Italia sau Rusia va castiga", a declarat el. "Sunt atat de mandru, de fericit", a adaugat acesta.

Mans Zelmerlow, cunoscut in Suedia atat din show-uri tv, cat si din competitii muzicale, a spus ca initial nu a dorit sa cante piesa "Heroes", propusa de un producator muzical, deoarece voia sa interpreteze o piesa compusa de el.

"Cand mi-au pus cantecul sa il ascult, am crezut ca e minunat", a declarat castigatorul Eurovision 2015. El a marturisit ca piesa lui preferata din finala Eurovision a fost cea a reprezentantului Australiei.

In show-ul lui Zelmerlow din finala Eurovision 2015, acesta interactioneaza virtual cu un omulet desenat din cateva linii, despre care artistul a spus ca se numeste "MP", dupa initialele celor doua prenume ale sale.

"Omuletul sunt eu cand aveam 10 ani si era la mine in scoala un baiat care ma hartuia, i-a facut pe prietenii mei sa fie impotriva mea. Peste un an si jumatate, in scoala a venit un alt baiat, cu care m-am imprietenit si m-a salvat din aceasta situatie. Mi-a adus prietenii inapoi. Baiatul acesta sunt eu, in spectacol", a explicat el.

Acesta a subliniat faptul ca el crede in mesajul transmis pe scena Eurovision de prezentatoarele finalei. "Cred ca Eurovision trebuie sa fie o competitie muzicala, si nu o competitie politica", a mai spus el.

Calin Goia: "Ne pare rau ca nu am putut sa aducem mai multa bucurie romanilor"

Dupa ce Romania nu a reusit sa obtina un loc fruntas printre tarile participante la concurs, Calin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat ca este multumit ca a reusit totusi sa aduca in atentia publicului campania din spatele piesei "De la capat".

"Ne pare foarte rau ca nu am putut sa aducem mai multa bucurie romanilor, dar ne bucuram ca am facut cunoscuta campania noastra, "De la capat", si mergem mai departe. Este cel mai mare eveniment muzical, concurs muzical si, atata timp cat esti in finala, este o realizare. Am venit cu un alt gand, de a fi mult mai sus decat am reusit, dar nu ne demoralizam ci nu ne oprim", a declarat Calin Goia, potrivit gandul.info.

Aparitia trupei Voltaj pe scena de la Eurovision a stranit o multime de reactii pe retelele sociale, insa nu datorita piesei sau interpretarii. Daily Mirror scrie ca solistul trupei, Calin Goia, a fost comparat de utilizatorii de pe Twitter cu Pitbull, cu fotbalistul Fabien Barthez sau cu fostul tenismen Angre Agassi.

"Solistul Romaniei seamana cu Pitbull", "Imi place sosia lui Barthez de Romania", "Nu mi-am dat seama ca participa Andre Agassi la Eurovision, din partea Romaniei" - sunt doar cateva dintre comentariile aparute pe Twitter.

The Guardian il compara pe Calin Goia cu Heisenberg, celebrul personaj din serialul "Breaking Bad": "Nu suntem experti, dar presupunem ca in romana Voltaj inseamna Heisenberg. Alaturi de gasca lui de tati. E un fel de Coldplay, practic, doar ca e cu un barbat de 55 de ani cu o sapca de baseball pe cap", scrie publicatia britanica.

In schimb, jurnalistii de la BBC lauda campania celor de la Voltaj, pe care ii considera "artistii consacrati ai Romaniei de aproape 20 de ani".

"Piesa lor este un tribut emotionant pentru copiii romani care au fost lasati in urma de parintii plecati la munca in strainatate", scrie BBC.

Cum au votat telespectatorii si juriul

Incepand din 2009, sistemul de votare de la Eurovision a fost schimbat. Astfel, nu mai se ia in calcul exclusiv voturile telespectatorilor, ci se face o medie cu notele date de un juriu de specialitate. Daca ar fi fost sa se ia in calcul in acest an doar voturile telespectatorilor, atunci Voltaj ar fi iesit pe locul 12, in timp ce la votul juriului ne-am fi clasat pe locul 21.

Voltaj continua campania "De la capat"

Trupa Voltaj va continua si dupa Eurovision campania "De la capat", care are ca beneficiari copiii romani din medii defavorizate, in special cei ai caror parinti lucreaza in strainatate.

Voltaj s-a clasat pe locul al 15-lea la concursul Eurovision 2015, cu piesa "De la capat", care vorbeste despre problema copiilor lasati in urma de parintii care lucreaza in strainatate.

Solistul Voltaj, Calin Goia, a declarat pentru Agerpres inaintea finalei Eurovision ca, indiferent de rezultat, campania va continua iar prezenta la Eurovision a fost o etapa importanta in dezvoltarea acestui proiect umanitar.

"Eurovision a fost un pas si un pas important pentru noi si o constientizare la nivel european a acestei probleme. Noi am inceput site-ul delacapat.ro in noiembrie, deci nu ne gandim sa il oprim, ci dimpotriva, o sa adaugam niste programe ale fundatiei Salvati Copiii, o sa incepem si o componenta ecologica pe site. Vrem sa fie o platforma de mediatizare a unor programe destinate copiilor si tinerilor; folosindu-ne de muzica si de imaginea noastra sa incercam sa ii facem pe ei mai vizibili, pentru ca ne-au spus ca, de fiecare data cand au ajutorul unei persoane publice, campania lor devine mai vizibila si asta este cel mai important", a explicat Calin Goia.

Solistul Voltaj a spus ca membrii trupei au "testat" programele sociale de pe platforma "De la capat" iar implicarea lor in acest proiect social este "o garantie" a seriozitatii celor care il deruleaza.

"Vrem ca tot mai multa lume sa afle ce lucruri frumoase pot sa faca, sa aiba mai multa incredere in ei. Pentru ca exista si aceasta temere la noi, la romani, ca "Unde se duc banii?". Noi suntem implicati in programele lor, ale fiecarei asociatii. Le-am testat pe propria piele. Am sponsorizat un copil cu 'Vreau in clasa a IX-a' cu World Vision, l-am vazut absolvind, am vazut notele lui. Acum sponsorizam o fetita care are tatal plecat in Belgia si care are o situatie financiara slaba - in programul 'Donator de Viitor'", a adaugat solistul Voltaj.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
EUROVISION 2015, FINALA. Suedia castiga detasat a 60-a editie a concursului. Rezultat slab pentru Romania
EUROVISION 2015, FINALA. Suedia castiga detasat a 60-a editie a concursului. Rezultat slab pentru Romania

EUROVISION 2015. Suedia a castigat detasat finala concursului Eurovision, dupa o lupta stransa cu Rusia, in prima jumatate a votului. Romania incheie competitia pe locul 15. 

EUROVISION 2015. Mesajul trupei Voltaj, inainte de marea finala. Cum au fost primiti de romanii din Viena
EUROVISION 2015. Mesajul trupei Voltaj, inainte de marea finala. Cum au fost primiti de romanii din Viena

EUROVISION 2015. Calin Goia, solistul trupei Voltaj - ce reprezinta Romania la Eurovision 2015- a declarat ca intalnirea de joi cu comunitatea de romani din Viena a fost un eveniment plin de energie si speranta, transmite Agerpres.

Eurovision 2015. Mesajul lui Victor Ponta pentru Voltaj dupa calificarea in finala
Eurovision 2015. Mesajul lui Victor Ponta pentru Voltaj dupa calificarea in finala

Premierul Victor Ponta a felicitat, miercuri, formatia Voltaj, care reprezinta Romania la concursul Eurovision, pentru calificarea in finala competitiei.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.