EUROVISION 2014, finala. "Femeia cu barba" din Austria a castigat Eurovision. Cum se traduce Conchita Wurst in limba romana

×
Codul embed a fost copiat

EUROVISION 2014.Cantareti din 26 de tari au participat, sambata seara, la Copenhaga, la finala Eurovision 2014, competitie castigata de Conchita Wurst, reprezentanta Austriei. Romania s-a clasat pe locul 12.

-► Mirror.co.uk: "Prestatia Romaniei - ieftina"

-► ASCULTA AICI piesele care au intrat in concurs sambata seara

Conchita "Carnacior" (n.r. Wurst = carnat), un transsexual cu o voce de aur, a invins prejudecatile si a castigat concursul Eurovision organizat la Copenhaga. Reprezentanta Austriei a strans cele mai multe puncte - 290 - de la 37 de tari. Romania i-a acordat 8 puncte. Paula Seling si Ovi s-au clasat pe locul 12 cu piesa Miracle. Este prima data in ultimele aproape cinci decenii cand Austria reuseste sa castige aceasta competitie. Conchita si-a dedicat victoria minoritatilor sexuale din toata lumea: "Aceasta seara este dedicata tuturor celor care cred intr-un viitor al pacii si al libertatii. Noi suntem uniti si de neoprit."

Conchita a cucerit publicul cu aparitia ei extravaganta, insa plina de stralucire si cu vocea puternica. Cantareata a dedicat victoria tututor minoritatilor sexuale care lupta pentru drepturile lor. La conferinta de presa nu a uitat sa il aminteasca pe Vladimir Putin, care i-a castigat antipatia prin masurile anti-gay.

Citește și
eurovision 2014
EUROVISION 2014, a doua semifinala. Paula Seling si Ovi s-au calificat in finala de sambata: "Multumim, Romania!"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Conchita Wurst: "Nu stiu daca el (n.r. presedintele Rusiei) se uita, insa daca da, cred ca am spus-o deja foarte clar "Suntem de neoprit!"

Conchita, pe numele ei real Tom Neuwirth, are 25 de ani si s-a lansat in muzica in urma cu opt ani, prin intermediul unei emisiuni TV. A facut parte pentru scurt timp dintr-o formatie muzicala cu alti baieti. Conchita - ca personaj - s-a nascut insa de-abia in 2011, cu participarea la o noua emisiune TV. De atunci, Conchita Wurst a fost prezenta mai tot timpul pe micile ecrane din Austria. A pariticipat la doua reality show-uri, inclusiv unul in care concurentii trebuiau sa supravietuiasca in desertul Namibiei cu triburile native.

Reprezentantii Romaniei, Paula Selig si Ovi, s-au clasat pe locul 12, cu un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte le-au primit de la Moldova - 12, Spania, Austria, Israel si Malta - cate 8.

Cronologia evenimentelor:

UPDATE ORA 08:20 - Mesajul lui Ovi, dupa aflarea rezultatelor de la Eurovision: "Multumim ca ne-ati sustinut. Oficial, este ultimul Eurovision la care particip. E timpul să trecem la hituri de-acum".

Post by Ovi.

UPDATE ORA 08:00 - "A fost ca si cum as fi cantat pentru ultima data... Am dat toata pasiunea de care sunt in stare, pentru toti romanii, pentru toata #TeamMiracle. Sper ca s-a simtit. De acum nu mai e in puterea noastra. Doamne ajuta!", a declarat pentru Mediafax Paula Seling.

UPDATE DUMINICA ORA 07:00 - Un transsexual cu o voce de aur, sau Conchita "Carnacior" (n.r. Wurst = carnat) a invins prejudecatile si a castigat aseara concursul Eurovision organizat la Copenhaga. Reprezentanta Austriei a strans cele mai multe puncte- 290 - de la 37 de tari. Romania i-a acordat opt puncte.

Paula Seling si Ovi s-au clasat pe locul 12 cu piesa "Miracle". Este prima data in ultimele aproape cinci decenii cand Austria reuseste sa castige aceasta competitie. Conchita si-a dedicat victoria minoritatilor sexuale din toata lumea

"Aceasta seara este dedicata tuturor celor care cred intr-un viitor al pacii si al libertatii. Noi suntem uniti si de neoprit", a spus castigatoarea EUROVISION 2014.

Conchita a cucerit publicul cu aparitia ei extravaganta, insa plina de stralucire, si cu vocea puternica.

Cantareata a dedicat victoria tututor minoritatilor sexuale care lupta pentru drepturile lor. La conferinta de presa nu a uitat sa il aminteasca pe Vladimir Putin, care i-a castigat antipatia prin masurile anti-gay.

"Nu stiu daca el (n.r. presedintele Rusiei) se uita, insa daca da, cred ca am spus-o deja foarte clar: 'Suntem de neoprit!'", a fost mesajul acesteia pentru Putin.

Conchita, pe numele ei real Tom Neuwirth, are 25 de ani si s-a lansat in muzica in urma cu opt ani, prin intermediul unei emisiuni TV. A facut parte pentru scurt timp dintr-o formatie muzicala cu alti baieti.

Conchita - ca personaj - s-a nascut insa de-abia in 2011, cu participarea la o noua emisiune TV. De atunci, Conchita Wurst a fost prezenta mai tot timpul pe micile ecrane din Austria. A pariticipat la doua reality show-uri, inclusiv unul in care concurentii trebuiau sa supravietuiasca in desertul Namibiei cu triburile native.

Reprezentantii Romaniei, Paula Selig si Ovi, s-au clasat pe locul 12, cu un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte le-au primit de la Moldova - 12, Spania, Austria, Israel si Malta - cate 8.

Eurovision 2015 se va desfasura in Austria

Editia din 2015 a concursului Eurovision se va desfasura in Austria, dupa ce Conchita Wurst a castigat competitia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obtinut un total de 290 de puncte.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, si Suedia, cu 218 puncte.

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), au concurat in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Reprezentantii Romaniei au obtinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate Romaniei de Moldova - 12, Spania, Austria, Israel si Malta - cate 8.

La randul sau, Romania a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte - Ungariei si 8 puncte - Austriei.

Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania in 2010, cand, in finala care a avut loc la Oslo, au ocupat pozitia a treia.

Cine este Conchita Wurst

In ciuda petitiilor inaintate de Rusia si Belarus pentru a bloca melodia "reprezentantei" Austriei, Europa s-a indragostit de-a dreptul de Conchita Wurst dupa evolutia din semifinala de joi seara.

In timpul votului, spectatorii din sala au strigat necontenit "Conchita, Conchita". Austria a fost ultima tara care a fost anuntata ca fiind calificata.

Desi austriecii au fost extrem de retinuti cu privire la sansele Conchitei, pentru ca nu au crezut ca est europenii vor vota un travestit, la finalul serii de joi, Conchita a devenit una din favorite in seara marii finale.

Conchita Wurst a avut un turneu de promovare in Europa. S-a comportat modest si a aratat multa recunostinta fata de cei care au sustinut-o. La Londra a fost primita cu mare caldura, iar ea a izbucnit in lacrimi de emotie.

A aratat modestie chiar si in seara semifinalei cand, la conferinta de presa, a spus ca este socata sa vada ca Israelul nu s-a calificat in finala, in loc sa spuna ceva despre ea. Tot atunci, Conchita a multumit comunitatii gay si tuturor celor care au sprijinit-o.

Comentariul livetext al finalei EUROVISION 2014

01:25 Austria a castigat EUROVISION 2014. Romania s-a clasat pe locul 12.

01:15 Republica Moldova a acordat 12 puncte Romaniei.

01:10 Israel a acordat 8 puncte Romaniei, in timp ce Austria s-a distantat in fruntea clasamentului.

01:02 A treia tara care ne acorda puncte, patru la numar, in aceasta seara este Macedonia. Surpriza uriasa in acest moment, Austria conduce clasamentul.

00:56 Malta a acordat 8 puncte Romaniei. Dupa 12 "runde", Austria conduce clasamentul, urmata de Suedia si Armenia.

00:54 Prezentatoarea din Rusia a fost huiduita la scena deschisa in momentul in care a precizat cum a acordat tara sa punctele.

00:52 Romania a acordat 8 puncte Austriei, 10 puncte Ungariei si 12 puncte Suediei.

00:49 Dupa voturile primelor sase tari, Suedia conduce clasamentul, urmata de Ungaria si Olanda.

00:45 Azerbijan a acordat 6 puncte Romaniei, iar 12 puncte s-au dus la Rusia, moment in care publicul a inceput sa huiduie. Prezentatorii au facut eforturi sa aminteasca tuturor ca in aceasta seara este vorba doar de muzica.

00:42 Liniile de vot s-au inchis, iar acum urmeaza sa aflam ce punctaj a acordat fiecare tara in parte.

00:02 Liniile de telefon sunt in acest moment deschise, publicul isi poate vota favoritii.

23:57 Ultima in concurs intra Molly, din partea Marii Britanii. Melodia aleasa de ea se numeste Children of the Universe. In acest moment toti concurentii au terminat de cantat.

23:53 Valentina Monetta reprezinta tara San Marino in acest an la Eurovision. Piesa cantata de aceasta se numeste Maybe.

23:49 The Common Linnets, favoriti si ei la castigarea Eurovision, alaturi de Suedia, au cantat piesa Calm After The Storm. Este posibil sa ii ajute faptul ca au fost printre ultimii.

23:46 Basim, reprezentantul Danemarcei, a fost sustinut frenetic de public la interpretarea melodiei Cliche Love Song.

23:41 Firelight, din partea Maltei, a interpretat melodia Coming Home. Mai sunt patru tari de intrat in concurs.

23:37 Cu numarul 21, in concurs intra András Kállay-Saunders, din partea Ungariei, cu melodia Running.

23:33 Sebalter, din partea Elvetiei, a interpretat piesa Hunter of Stars.

23:31 Paula Seling a postat urmatoarea poza pe Facebook, insotita de mesajul "Dragi Romani, #TeamMiracle, speram ca v-a placut ! De acum depinde doar de voi!"

23:29 Ruth Lorenzo, din partea Spaniei, ar putea fi si ea nominalizata la premiul pentru cea mai inalta nota din istoria concursului. Interpretarea piesei Dancing In The Rain a fost una impresionanta.

23:26 Softengine reprezinta in acest an Finlanda la Eurovision cu piesa Something Better.

23:22 Tinkara Kovač, din partea Sloveniei, a interpretat in finala EUROVISION 2014 piesa Round and Round.

23:17 Emma, din partea Italiei, a cantat piesa La Mia Citta. Costumatia de pe scena a fost una care a impresionat.

23:14 Rusia este urmatoarea tara care intra in concurs. Tolmachevy Sisters au interpretat piesa Shine.

23:09 Francezii de la Twin Twin au cantat melodia Moustache. In acest moment am trecut de jumatatea concursului.

23:05 Cu numarul 13, pe scena urca Sanna Nielsen, din partea Suediei. La casele de pariuri, este cotata cu prima sansa pentru a castiga EUROVISION 2014.

23:01 O mica pauza dupa ce Elaiza, reprezentanta Germaniei, a cantat piesa Is It Right. Producatorii au acordat premiul concurentului care a atins cea mai inalta nota. Desi Cezar Ouatu i-a impresionat si a fost nominalizat la acest capitol, nu el a fost ales castigator, ci o concurenta din Croatia.

22:55 Un moment pe care multi il asteptau. Cocnhita Wurst, numita de o parte a presei "Femeia cu barba", a urcat pe scena pentru a interpreta piesa Rise Like A Phoenix. Publicul a fost in delir cat timp a cantat si a aplaudat indelung.

Conchita reprezinta Austria in acest an.

22:51 Grecii de la Freaky Fortune nu s-au oprit din sarit in timp ce au interpretat piesa Rise Up.

22:47 Donathan si Cleo au facut si ei spectacol pe scena cu melodia My Slowianie. Totusi, credem ca momentul Romaniei a fost mai bun :).

22:43 Sergej Ćetković reprezinta Muntenegru in acest an la EUROVISION cu melodia Moj Svijet.

22:40 Aram MP3 a interpretat pentru Armenia piesa Not Alone.

22:37 Coregrafie impresionanta pentru Romania, iar Ovi si Paula au interpretat ireprosabil piesa "Miracle". O buna parte din sala a cantat cu ei. Sa speram ca publicul care se uita la concurs a apreciat aceste lucruri.

22:34 Artificii si efecte speciale, se poate spune ca am avut unul dintre cele mai bune filmulete de prezentare :)

22:33 Norvegia a terminat de cantat. Urmeaza sa urce pe scena Romania!

22:26 Islandezii de la No Prejudice au mai destins atmosfera cu melodia Pollapönk, una electrizanta1

22:23 Unul dintre cele mai bune momente de pana acum, Dilara Kazimova, cu piesa Start A Fire, pentru Azerbaijan. La final a avut si un mesaj de transmis: Make love, not war! (n.r. Faceti dragoste, nu razboi!).

22:16 Pentru Belarus a urcat pe scena Teo, care a interpretat piesa Cheesecake.

22:10 Ucraina este tara care deschide concursul din acest an cu piesa Tick-Tock.

22:05 Prezentatorii din Copenhaga au urcat pe scena si au explicat regulile concursului. De retinut: nu puteti vota o tara de mai mult de 20 de ori si nu puteti vota pentru tara in care locuiti.

_______________________________________________

EUROVISION 2014 se desfasoara in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

37 de tari au participat la editia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, in finala de sambata vor participa 26 de tari.

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014, intra pe pozitia a sasea in finala concursului, care are loc pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Ordinea de intrare in concurs este urmatoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, Romania, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franta, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elvetia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino si Marea Britanie.

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, concureaza in finala EUROVISION 2014, cu piesa "Miracle", compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania in 2010, cand, in finala care a avut loc la Oslo, au ocupat pozitia a treia.

Finala de sambata va fi transmisa in direct de televiziunea publica, de la ora 22.00, ora Romaniei.

Suedia, favorita Eurovision 2014

Potrivit caselor de pariuri, suedeza Sanna Nielsen, cu piesa ei new-age pop "Undo", este cotata cu cele mai mari sanse de a castiga editia de anul acesta a Eurovision. Daca va castiga, aceasta va fi a doua oara in ultimii trei ani cand concursul s-ar organiza in aceasta tara.

De la infiintarea Eurovision, Suedia a castigat acest concurs de cinci ori, de mentionat fiind victoria din 1974 - Abba, cu piesa "Waterloo".

Mirror.co.uk: "Prestatia Romaniei - ieftina"

Publicatia britanica DailyMirror scrie in editia electronica despre prestatia echipei Romaniei la editia din acest an a concursului Eurovision. Britanicii ii lauda pe Paula Seling si Ovi pentru evolutia trecuta de la Eurovision. Insa ii si critica pentru piesa aleasa in acest an. Iar vorbele alese nu sunt dintre cele mai usoare.

"Nu ma pot decide daca se roaga pentru un miracol sau sustin ca este un miracol ca acest cantec ia parte la competitia din acest an. Nu este rau, insa nici uimitor. Cat despre spectacolul scenic, cuvintele nu-i fac onoare. Parca e desprins din filmele 'Falci' - nu chiar horror - doar thriller. Paula, nota aia lunga este dureroasa. Nu esti Loreen, asa ca nu incerca sa fii si nu te juca cu propriile abilitati, fata mea. Iar Ovi, nu mai tipa, este foarte deranjant. 'Miracle' este foarte aproape de a fi un clasic Eurovision - foarte, foarte aproape - insa esueaza cu punerea in scena kitschoasa si interpretarea dintre cele mai nereusite. Este per total o prestatie ieftina. Acesta nu este un cantec demn de Paula Seling si Ovi", scrie un jurnalist britanic pentru mirror.co.uk.

Conflictul Rusia - Crimeea ar putea domina competitia

Insa ecourile geopolitice ale conflictului Rusia - Crimeea ar putea domina competitia care a contribuit la lansarea carierelor unor artisti precum Abba si Celine Dion.

Multi dintre spectatorii de la Copenhaga le-au huiduit pe reprezentantele Rusiei - gemenele Tolmachevy, in varsta de 17 ani - cand acestea au concurat in prima semifinala.

Pentru a adauga noi controverse, organizatorii competitiei au spus ca voturile din Crimeea - anexata recent de Rusia - vor fi adaugate celor din Ucraina.

Acest lucru se intampla pentru ca voturile se bazeaza pe codurile telefonice nationale existente.

De altfel, s-a speculat foarte mult asupra faptului ca participarea la EUROVISION 2014 a Rusiei va avea de suferit, din cauza acestei anexari, dar si pentru ca nu respecta drepturile minoritatilor sexuale.

Eurovision este o competitie muzicala extrem de populara in randul comunitatii gay.

Surorile Tolmachevy, Anastasia si Maria, care au castigat competitia Eurovision Junior in 2006, nu au dorit sa comenteze asupra aspectelor politice ale acestui conflict.

In schimb, cantareata ucraineana Mariya Yaremchuk, care a fost indelung ovationata marti, cand a participat la prima semifinala, a spus ca pregatirea ei pentru aceasta competitie a fost afectata de criza din tara sa.

"De fapt, cand ma pregateam in Ucraina, nu puteam sa ma concentrez pe munca mea, pentru ca toata lumea era influentata de asta (conflictul ruso-ucrainean, n.r.)", a spus aceasta pentru Reuters.

Tema Eurovision 2014 - toleranta

Organizatorii danezi ai Eurovision 2014 au declarat ca tema principala a evenimentului toleranta, iar steaguri in culorile curcubeului - simbolizand comunitatea gay - au fost afisate peste tot in Copenhaga.

Reprezentanta Austriei, travestitul Conchita Wurst, pe numele sau real Tom Neuwirth - purtand tocuri inalte, gene foarte lungi, dar si o barba generoasa -, s-a calificat in finala de sambata, dupa ce a trecut de semifinala de joi.

Audienta de la Copenhaga a ovationat-o joi, iar casele de pariuri o includ printre favoriti, cu piesa sa "Rise Like a Phoenix".

"Barba este o declaratie, un mod de a spune ca poti reusi orice, indiferent de cine esti si de cum arati", a spus Wurst pentru Reuters.

Petitii online au fost initiate in Belarus, Armenia si Rusia - unde guvernul a emis, anul trecut, o lege care interzice "propaganda gay" in randul minorilor - pentru ca imaginile cu Wurst sa fie eliminate sau editate in transmisiile televizate din aceste tari.

Controversele din jurul Eurovision 2014

De-a lungul timpului, controversele politice nu au lipsit de la Eurovision. Astfel, in 2009, cand Rusia a invadat Georgia, aceasta din urma a dorit sa participe la Eurovision cu un cantec satira la adresa presedintelui rus Vladimir Putin, intitulat "We don't wanna Put In". Insa organizatorii au spus ca piesa Georgiei are conotatii politice prea puternice si i-au rugat pe reprezentantii acestei tari sa schimbe versurile sau sa participe cu un alt cantec. Georgia s-a retras atunci din competitie.

Istoria concursului Eurovision

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa.

Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia.

Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume.

Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Piesele care vor intra in concurs sambata seara

Ucraina

 

Belarus

 

Azerbaidjan

 

Islanda

 

Norvegia

 

Romania

 

Armenia

 

Muntenegru

 

Polonia

 

Grecia

 

Austria

 

Germania

 

Suedia

 

Franta

 

Rusia

 

Italia

 

Slovenia

 

Finlanda

 

Spania

 

Elvetia

 

Ungaria

 

Malta

 

Danemarca

 

Olanda

 

San Marino

 

Marea Britanie

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
EUROVISION 2014. Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, poreclita
EUROVISION 2014. Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, poreclita "Femeia cu barba", este una din favoritele in finala VIDEO

EUROVISION 2014. Conchita Wurst, poreclita "Doamna cu barba" este una din favoritele la marele premiu, la Eurovision 2014, care se desfasoara la Copenhaga, Danemarca.

EUROVISION 2014, a doua semifinala. Paula Seling si Ovi s-au calificat in finala de sambata:
EUROVISION 2014, a doua semifinala. Paula Seling si Ovi s-au calificat in finala de sambata: "Multumim, Romania!"

EUROVISION 2014. Elvetia, Slovenia, Polonia, Romania, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda si Austria sunt tarile calificate, joi seara, in finala Eurovision de sambata. Paula Seling si Ovi au interpretat piesa "Miracle".

EUROVISION 2014, prima semifinala. Moldova nu va merge in finala. Primele 10 tari care s-au calificat in finala EUROVISION
EUROVISION 2014, prima semifinala. Moldova nu va merge in finala. Primele 10 tari care s-au calificat in finala EUROVISION

EUROVISION 2014. Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda sunt cele 10 tari calificate in finala Eurovision Song Contest 2014.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.