Cea mai buna trupa romaneasca de stoner rock, RoadKillSoda, lanseaza un album acustic. Concert de lansare "Space Echo & Time"

RoadkillSoda

Pe 22 decembrie 2016, in clubul J'Ai Bistro din Bucuresti, fanii trupei romanesti (care suna ca afara) RoadKillSoda - si nu numai - sunt invitati la un concert deosebit, cu invitatii intr-un numar limitat.

Este vorba despre lansarea unui noul album, insa de aceasta data nu vom mai auzi sound-ul specific RoadKillSoda, aspru si greu, ci unul mai linistit, in stilul concertelor unplugged din celebra serie lansata de MTV in anii '90.

Albumul se numeste "Space Echo & Time", cu 8 piese in total, iar 5 dintre acestea sunt noi, nelansate pana acum pe vreun disc.

Pe pagina de Facebook a evenimentului se precizeaza ca   acest prim album acustic al trupei (si al 4 lea album RoadkillSoda), va fi un LP pe vinil, in editie limitata.

Astfel, doar 200 de discuri vor fi disponibile din 22 decembrie, data lansarii. Limitata va fi si prezenta la concertul de lansare, de pe 22 decembrie, unde vor fi puse la vanzare doar 60 de bilete.

Citește și
Taine
Trupa TAINE a lansat videoclipul piesei "The world does not change", iar Ura De Dupa Usa pregateste o surpriza pe 1 decembrie
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Pretul unui bilet este de 15 lei.

Albumul "Space Echo & Time" a fost inregistrat intr-o sesiune LIVE, intr-o cabana, iar art-workul este lucrat de Das Alexandru.

Cu aceasta ocazie, am stat putin de vorba cu Victor “Vava” Ferezan (chitara-bas), pe care l-am rugat sa ne dea cateva detalii despre acest eveniment.

Cristian Matei “Mumu”: Salutare, Vava. Am vazut pe Facebook ca pe 22 decembrie lansati primul vostru album acustic, insa, din pacate, nu am gasit nicaieri mai multe amanunte. Despre ce e vorba? Si de ce sunt locurile limitate?

Vava: E o decizie destul de abrupta si heirupista, cum facem noi chestii; treaba e ca asa ne ies excelent, deci nu vom schimba treaba asta :) Pe 22 decembrie, in J’ai Bistrot, pe Grivitei, lansam albumul asta acustic. Toata lansarea are un caracter limited, sa spunem; vom lansa 200 de viniluri extraordinar de frumoase ca artwork, am ales o locatie cat mai intima, pentru cei mai apropiati prieteni ai nostri. E un cadou de Craciun, daca vrei.

Cristian Matei “Mumu”: Sunt piese noi sau vom auzi variante de pe primele voastre albume? Cate “track”-uri vor fi pe “Space Echo & Time”?

Vava: Vor fi 3 piese de pe albumele anterioare si 5 noi. Albumul va fi lansat pe vinil, si, concomitent, va fi oferit gratis pe internet. In varianta online va mai exista o piesa, dar si mici momente de la sesiunea de inregistrare, a carei superba locatie ne-a fost pusa la dispozitie de Ioana Calimanescu, careia ii multumesc cu ocazia asta.

Cristian Matei “Mumu”: Dar ce-ati patit de ati luat-o asa de repede pe acustic? :) In general, trupele ajung la varianta asta dupa 8-9 albume, cand se plictisesc de propriul distors. Sau cand imbatranesc. RoadKillSoda este o trupa inca tanara (parerea mea), care mai are mult de dat. Cum v-a venit aceasta idee?

Vava: Adevarul este ca in trupa traim mult mai repede decat ‘’in afara’’ ei :) Exista deja piese si structura urmatorului album electric, exista deja coordonatele unor surprize faine pe 2017.. Deci facem multe, 100% electric, care inca nu se vad. Mai e putin pana le anuntam. De acusticul asta ne-a venit cheful gratie Balcony TV si StreetDelivery, unde am facut o sesiune in stilul asta. A sunat asa bine si a fost un feedback asa fain, ca am decis sa scoatem un album in stilul asta.

Cum toti din trupa avem in sange unplugged-urile Alice In Chains, Stone Temple Pilots sau desert session-urile Queen Of The Stone Age, cred ca e o evolutie naturala a noastra. Placut e ca ne expune si unui public care habar nu avea de noi si care, asa, apreciaza muzica noastra.

Cristian Matei “Mumu”: Sincer, dupa lansarea clipului “Made of stone”, o piesa romaneasca de care eu, personal, sunt foarte mandru (pentru ca suna perfect), ma asteptam sa iesiti si cu albumul. In schimb, ne-ati surprins cu acest disc acustic. Ce se intampla cu “celalalt” album, pe care se va gasi si “Made of stone”? In ce stadiu sunteti...

Vava: Multam pentru aprecieri, stii ca piesa ti-a fost dedicata tie, la lansare. Cat despre album, e programat pe 2017. Undeva intre...surprizele la care iti spuneam mai devreme ca lucram. Deja exista Made Of Stone, Get it Free (la care tocmai am lansat clip), Father Hendrix, Aura Lake, Deep, piese care sunt deja cantate la fiecare concert.

Cristian Matei “Mumu”: De Craciun si Revelion ce faceti? Pe unde cantati? :) Sa stie fanii, dar mai ales fanele, care va urmaresc peste tot.

Vava: Hahaa, da, e nebunie. Deocamdata pot sa iti spun ca 22 decembrie in J’ai Bistrot este ultimul concert pe 2016. Deci, daca aveti chef de RKS on the rocks, cam asta e ocazia. Si daca vrei sa iti dau putin din casa, cred ca cei care vor sa vada RKS in Romania ar trebui sa profite de orice ocazie mai apare.

Cristian Matei “Mumu”: Probabil ca lansarea acestui album este ultimul vostru eveniment important din acest an, asa ca … mult succes in 2017! La finalul acestui mini-interviu, spune-mi ce iti doresti cel mai mult sa se indeplineasca in perioada urmatoare.

Vava: In general, sa reusim sa gasim ceva mai multa coeziune si amabilitate, intre noi. In particular, legat de RKS, sa ne iasa macar jumatate din ce avem programat, sa reusim sa le ducem si sa ne simtim bine pe drumul nostru. Bafta, 2017 cat mai bun si sa ne vedem cu bine!

2016 a adus, pentru RoadkillSoda, includerea pe selectia celor mai bune trupe de stoner din lume, 6 Box CD edition lansata de casa de discuri californiana Cleopatra.

Bucurestenii au deschis Exit Festival Serbia, intr-un concert pe Main Stage, si au luat parte la turneul balcanic al americanilor de la House Of Broken Promises.

Componenta RoadKillSoda:

-► Mircea Petrescu “Hotshot Eagle” (voce)
-► Mihnea Ferezan “Panda Elixir” (chitara)
-► Victor “Vava” Ferezan (chitara-bas)
-► Mihai Nicolau “Baby Jesus” (tobe)

Albume:

A fucked up trip gone bad” (2011)
Oven Sun” (2013):
Yo no hablo Ingles” (2014)

Unde puteti gasi trupa RoadKillSoda pe internet:

-► FACEBOOK
-► YOUTUBE
-► VEVO

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Concertele Terminal White au fost anulate. Raman valabile proiectia documentarului Balta Alba si concertul Division of Joy
Concertele Terminal White au fost anulate. Raman valabile proiectia documentarului Balta Alba si concertul Division of Joy

Pe 11 decembrie 2016, trupa romano-americana Terminal White trebuia sa sustina un concert in clubul bucurestean Yellow Club, in deschidere fiind invitati speciali cei de la Division of Joy.

Trupa TAINE a lansat videoclipul piesei
Trupa TAINE a lansat videoclipul piesei "The world does not change", iar Ura De Dupa Usa pregateste o surpriza pe 1 decembrie

In aceste zile am avut parte de 2 momente importante pentru scena underground romaneasca. Doua dintre cele mai vechi trupe de metal din Romania - TAINE si URA DE DUPA USA - au prezentat fanilor cele mai noi creatii video ale lor.

Un eveniment rock underground care nu trebuie ratat. RoadkillSoda lanseaza videoclipul
Un eveniment rock underground care nu trebuie ratat. RoadkillSoda lanseaza videoclipul "Get it free" in club Fabrica

RoadkillSoda lanseaza joi, 10 noiembrie, la club Fabrica din Bucuresti, cel de-al cincilea videoclip – „Get it Free”!

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.