Carnavalul de la Veneția: Mii de oameni au admirat spectacolul nocturn

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Carnavalul de la Veneţia începe oficial sâmbătă, dar turiştii şi localnicii au avut parte în weekend de o avanpremieră.

Un spectacol de circ nocturn, desfăşurat pe unul dintre canale, şi o paradă au fost admirate de mii de oameni adunaţi pe cheiuri.

Carnavalul de la Veneţia, unul dintre cele mai vechi din lume, se termină în 13 februarie, când începe Postul Paştelui în calendarul catolic.

Rio di Cannaregio a fost scena unui spectacol nocturn inspirat de regizorul italian Federico Fellini. Oamenii adunaţi pe cheiuri nu au ştiut unde să se uite mai întâi. În timp ce un acrobat traversa canalul pe sârmă, pe apă defilau animale gonflabile puse în valoare de lumini colorate.

Doar cei care au ajuns din timp acolo au reuşit să se bucure de reprezentatii. Mii de persoane au fost oprite de poliţie în zone învecinate pentru că malurile canalului deveniseră periculos de aglomerate.

Cine a ratat spectacolul nocturn s-a grăbit să prindă măcar parada de pe Canal Grande. Au fost 120 de bărci, conduse de "Pantegana" - un uriaş şobolan. Pe o barcă se dansa tango, în timp ce alta transporta o rachetă, o păpuşă care amintea de Donald Trump şi un steag american.

Parada "Pantegana" reprezinta o tradiţie recentă. A apărut acum zece ani, ca un eveniment mai degrabă destinat localnicilor, spre deosebire de "Zborul Îngerului", care atrage în general turişti.

Carnavalul de la Veneţia începe oficial în trei februarie şi, timp de zece zile, oraşul va găzdui parade acvatice, baluri mascate, expoziţii şi concerte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO