Care este cauza morţii directorului artistic al casei de modă Chanel Karl Lagerfeld


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 11:54
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 11:51
Categorie: Stiri Mondene
Karl Lagerfeld

Directorul artistic al casei de modă Chanel Karl Lagerfeld a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani. El suferea de cancer pancreatic, potrivit Daily Mail, citat de presa franceză.

După ce a petrecut 36 de ani în fruntea casei Chanel, a lucrat pentru Fendi şi a creat propria marcă, Karl Lagerfeld a decedat la vârsta de 85 de ani. Un simbol al stilului pe care toată lumea îl credea nemuritor, scrie revista Voici, scrie News.ro.

Supranumit "Kaiserul" modei, Lagerfeld s-a stins la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, după ce a fost internat de urgenţă cu o zi înainte de moartea sa.

Sănătatea creatorului a îngrijorat pe toată lumea în ultimele luni. Dacă la inaugurarea luminilor de Crăciun de pe Champs-Elysées, în noiembrie 2018, a fost prezent, la prezentarea colecţiei Chanel de la Săptămâna modei haute-couture din 21 ianuarie el nu a mai putut participa. O premieră pentru cel care apărea întotdeauna la sfârşitul prezentărilor de modă, absenţă pe care Chanel a justificat-o prin oboseală.

Dacă sănătatea sa s-a degradat în cursul ultimelor luni, originea declinului său este de acum cunoscută. Potrivit unei surse care a vorbit pentru Daily Mail, Karl Lagerfeld suferea de cancer la pancreas: "Nu a abandonat niciodată lupta contra bolii şi a fost curajos. Karl avea un mod de viaţă foarte sănătos, era mândru de asta. Să aflu că suferea de cancer la pancreas a fost un adevărat şoc", a precizat aceeaşi sursă.

Cel mai cunoscut creator de modă din lume, Karl Lagerfeld a fost un personaj warholian, din punct de vedere politic incorect, francofil în acelaşi timp despotic şi sensibil, care a făcut din modă un show planetar, scrie Le Figaro.

În istoria modei, Lagerfeld lasă moştenire o admirabilă creaţie: pe el însuşi. Costum negru, părul grizonant prins în coadă Ludovic XV, cu guler Weimar, ochelari negri Beverly Hills, mănuşi, el şi-a creat o imagine recognoscibilă, de star pop, un produs pur. În universul modei, el a fost o anomalie. Pentru prima dată şi fără îndoială unic, un octogenar a fost trendy în ochii celor mai tinere fete. De la colecţia creată pentru H&M, notorietatea sa a depăşit-o pe cea a lui Coco Chanel. Copilul răsfăţat al lui Chanel şi al lui Andy Warhol, el îi datorează celebritatea unuia şi ştiinţa de a multiplica celuilalt.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Averea uriașă pe care o va moșteni Choupette, pisica designerului Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld, designerul Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani
Karl Lagerfeld, designerul Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO