Cannes 2013. Scurtmetrajul “Ca o umbra de nor”, in regia lui Radu Jude, a fost selectionat

Radu Jude

Cel mai recent scurtmetraj realizat de regizorul Radu Jude, “Ca o umbra de nor”, a fost selectionat in sectiunea “Quinzanne des Réalisateurs” din cadrul Festivalului International de Film de la Cannes.

Evenimentul de pe Croazeta va avea loc in perioada 16 – 26 Mai 2013.

Scurtmetrajul “Ca o umbra de nor” spune povestea unui preot, interpretat de regizorul de teatru Alexandru Dabija, care intr-o zi torida de vara este chemat la capataiul unei muribunde pentru a-i spune o rugaciune.

Regizorul Radu Jude: „Sunt numeroase sensuri posibile care pot fi gasite in acest film. Poate ca cel mai important este exprimat intr-un fragment din rugaciunea rostita de personajul principal: ticaloasa mea viata ca un somn a trecut, ca o umbra de nor...”

Din distributia scurtmetrajului fac parte, pe langa Alexandru Dabija: Serban Pavlu, Mihaela Sirbu, Olga Taisia Podaru, Gabriel Spahiu, Adina Cristescu, Marilena Chelaru, Mihaela Alexandra Anton, Silviu Mircescu. Scenariul este semnat de Florin Lazarescu si Radu Jude, imaginea a fost realizata de Marius Panduru, scenografia si costumele poarta semnatura Augustinei Stanciu. Producatorul filmului este Ada Solomon.

Citește și
Dupa dealuri
Filmul lui Cristian Mungiu, "Dupa dealuri", este propunerea Romaniei la premiile Oscar
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor castigatoare a numeroase premii “Lampa cu caciula” si “Alexandra”. Lungmetrajul de debut, “Cea mai fericita fata din lume” a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, “Toata lumea din familia noastra”, a fost proiectat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, in sectiunea Forum, si a avut premiera in cinematografele din Romania in luna aprilie 2012. “Toata lumea din familia noastra” a obtinut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or si Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului International de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF si Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.

“Quinzaine des Réalisateurs” este o sectiune speciala din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietatii de expresie din cinematografia mondiala.
De-a lungul timpului, in cadrul sectiunii “Quinzanne des Réalisateurs” au fost prezenti regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc si Jean-Pierre Dardenne.

Scurtmetrajul “Ca o umbra de nor” este o productie Hi Film realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si SEE Cinema Network.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Filmul
Filmul "Amour", de Michael Haneke, a fost nominalizat la zece premii César

Filmul "Amour", de Michael Haneke, recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2012, a fost nominalizat la zece trofee César, echivalentul francez al premiilor Oscar.

Filmul lui Cristian Mungiu,
Filmul lui Cristian Mungiu, "Dupa dealuri", este propunerea Romaniei la premiile Oscar

Filmul "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu, dublu premiat in mai la Festivalul de Film de la Cannes, a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain.

Scenariu
Scenariu "Cannes" filme: Un copil isi prinde parintii in momente fierbinti in pat. Reactia e superba

Un copil a reusit sa uimeasca lumea filmului dupa ce a aparut in una dintre cele mai spectaculoase si ciudate reclame de la Cannes.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.