Brexit-ul i-a determinat pe producatorii britanici sa opteze pentru prepararea mancarurilor orientale si mai putin europene
Ciocolata cu muschi de padure din tundra si "soriciul de rata" sunt cateva dintre inovatiile prezentate la targul de specialitati culinare de la Londra.
De cand cu Brexit-ul, multi producatori britanici se tem ca vor ajunge mai greu pe piata europeana, asa ca au inceput sa se indrepte catre Orient.
Un tort pare invelit intr-un sari. De fapt, cofetaria care il produce si-a luat numele chiar de la vesmintele traditionale purtate de femeile din India. Asemenea deserturi "tematice" ii ispitesc indeosebi pe clientii din Orient.
Imaginatia pofiticiosilor poate fi aprinsa si cu un pantof al Cenusaresei - nu din clestar, ci din ciocolata, si impodobit cu perle naturale.
Vizitatorii pot degusta si un produs de inspiratie nordica - muschi, planta preferata de reni. Dar iubitorii de deserturi trebuie sa stie ca nu se consuma oricum, ci cu glazura de ciocolata si fructe de padure.
La targul de specialitati culinare de la Londra si-au facut loc si gustari sarate. De pilda, noi suntem obisnuiti cu soriciul de la porcul taiat de Craciun, dar un aperitiv invelit intr-un "pachetel" din piele de rata pare sa castige teren.
Ideea "soriciului de rata" a fost furata din China, dar reinterpretata pentru gurmanzii europeni. In Franta, cel putin, este considerat o delicatesa.