Avocat: Britney Spears se teme de tatăl ei şi nu îşi va relua cariera cât timp el deţine puterea asupra acesteia

Ultima actualizare: 11-11-2020 10:06
britney spears
Getty

Cântăreaţa Britney Spears se teme de tatăl ei şi nu îşi va relua cariera atât timp cât el deţine puterea asupra acesteia, a spus avocatul artistei la audierea de marţi de la Curtea Superioară din Los Angeles.

 

Judecătoarea Brenda Penny a refuzat să îl suspende pe James Spears din rolul de tutore al cântăreţei, care a deţinut controlul asupra carierei şi averii ei timp de 12 ani, lucru solicitat de avocatul Samuel D. Ingham III la audiere. Însă ea a spus că va lua în considerare noi solicitări pentru suspendarea sau înlăturarea lui, transmite News.ro.

„Clienta mea m-a informat că se teme de tatăl ei. Nu va cânta din nou dacă tatăl ei se va ocupa în continuare de cariera ei”, a spus avocatul, care a adăugat că Spears nu a mai vorbit cu tatăl ei de mult timp, citează The Hollywood Reporter.

Starul pop a luat o pauză, pe termen indefinit, la începutul anului 2019.

Avocata lui James Spears, Vivian Lee Thoreen, a afirmat că el a avut o contribuţie majoră la situaţia ei financiară, de la datorii la o avere de peste 60 de milioane de dolari, şi a susţinut că înlăturarea lui i-ar face foarte rău.

Thoreen a mai spus că cei doi nu au comunicat pentru că Ingham a împiedicat acest lucru.

Judecătoarea a aprobat ca o companie fiduciară, Bessemer Trust, să fie co-tutore al averii ei împreună cu tatăl ei, ceea ce a cerut Britney Spears.

Avocaţii şi părinţii cântăreţei au participat la audiere prin sistem de video şi teleconferinţă. Britney Spears nu a fost prezentă în nicio formă.

În luna august 2020, Britney Spears a cerut unei curţi de justiţie din California să nu fie repusă sub tutela tatălui ei, care a deţinut controlul asupra carierei şi averii cântăreţei timp de 12 ani.

James Spears a fost tutorele legal al fiicei lui, acum în vârstă de 38 de ani, după ce ea a dat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. El a renunţat temporar la acest rol, în 2019, din cauza unor probleme personale de sănătate.

Unii dintre fanii lui Spears cred că ea a fost forţată să accepte acel aranjament şi au demarat de anul trecut campania #FreeBritney.

„Britney se opune ferm revenirii lui James ca tutore al ei”, era susţinut în documentele depuse la Curtea Superioară a Californiei.

În documente se mai arăta că ea a agreat acest rol al tatălui său, care a „salvat-o de la colaps, exploatare şi ruină financiară” şi a făcut-o să poată să îşi recâştige poziţia de „artist de clasă mondială”.

Cântăreaţa îşi doreşte ca managerul Jodi Montgomery, care a luat locul tatălui ei în ultimul an, să îl înlocuiască permanent. Tutela trebuia să fie extinsă pe 22 august, iar cererea ei va fi soluţionată cel mai devreme în luna februarie a anului viitor, a decis un judecător din California.

James Spears primeşte, prin ordin judecătoresc, 130.000 de dolari anual, ca tutore, iar potrivit unor documente obţinute de ET, cea mai mare sumă cheltuită de Britney Spears Estate în 2018 a fost pentru taxele de tutelă şi cele legale, de peste 1,1 milioane de dolari.

Vezi imagini în Galeria Foto.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO