Artistul timișorean Petre Ionuțescu a lansat albumul de jazz-atmosferic ”Murmur”

Ultima actualizare: 23-12-2021 14:01
Petre Ionuțescu
Petre Ionuțescu

Artistul timișorean Petre Ionuțescu a lansat albumul "Murmur", o călătorie muzicală atmosferică, în care sunetul se contopește cu natura.

 

Albumul “Murmur” conține 8 piese, toate compozițiile sunt creații originale și au ca punct de inspirație natura.

Piesele au fost interpretate pentru prima dată cu ocazia evenimentului “Murmur 3 Ape”, un concert inedit care a fost organizat de Asociația 3 Compas și susținut pe o scenă plutitoare, în mijlocul lacului 3 Ape din comuna Brebu Nou.

 

În acest fel, spectatorii care au asistat la acest spectacol, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi ”sound”-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei.

”A fost un experiment inedit, atât pentru artist, cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural” - se arată într-un comunicat de presă al artistului.

Cu o muzică aşezată de adierile venite dinspre culmile ambiental-experimentale ale jazz-ului, şi pigmentată cu influenţe autohtone, Petre Ionuţescu ataşează acestei drumeţii audio-vizuale o atmosferă ce se armonizează perfect în basm. O conjugare a fiinţei prin sunet din care înţelegem că, spiritul transpus pe partitură este muzica cu care dorul se-ngână cu murmurul şoptit de Natură”.

Cine este Petre Ionuțescu

 

Petre Ionuțescu a.k.a. Trompetre, este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor şi producător muzical.

Este membru fondator al formaţiilor Funky Growl şi Blazzaj, dar şi fondator al asociaţiei Romanian Brass Society.

 

A colaborat cu diverşi artişti de pe scena muzicală autohtonă: Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento şi alţii. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat, în 2016, albumul "Maria Radna Live".

Împreună cu artistul Daniel Dorobanţu a lansat albumul "Cartea de piatră" şi vinyl-ul "Alive at Gărâna Jazz Festival", propunând o muzică la intersecția dintre ambient, modern classical și jazz.

Mai multe despre PETRE IONUŢESCU găsiţi pe:

- Facebook 
- Instagram 
- Spotify
- Bandcamp 
- Youtube 
 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO