Aproape 2000 de cinefili au umplut centrul Clujului in a treia seara la TIFF. Reactia unui turist din Nigeria

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01

Festivalul International de Film Transilvania a continuat si  duminica seara la Cluj Napoca.

Peste 1800 de cinefili s-au adunat doar in centrul orasului pentru a se bucura de pelicule, dar si de atmosfera.

Ei au vizionat, in aer liber, filmul portughez "Profesorul de vioara."

Spectatorii, romani, dar si multi straini, au profitat de vremea prietenoasa si toti s-au declarat mai mult decat incantati.

Pentru a treia seara la rand, orasul a fost impanzit de cei care iubesc filmele. Printre ei, si foarte multi turisti, pentru care evenimentul a devenit o traditie deja. Nobert este din Elvetia si de sapte ani vine la noi pentru TIFF.

Norbert, turist: "Este o atmosfera extraordinara aici, oameni prietenosi si bineinteles filmele. Este o selectie excelenta de filme."

Adele este din Franta, dar este studenta la o facultate din Cluj. A mers din curiozitate la unul dintre filme si a fost dragoste la prima vedere.

Adele, turista: "Este minunat, orasul este frumos! Sunt foarte multi oameni din toate colturile lumii si ai ocazia sa cunosti multe culturi din filme."

Chiar si spectatorii de ocazie s-au declarat cuceriti.

Ki Yong, turist: "Sunt in vizita. Avem si noi in Montreal festival de film international si vreau sa vad cum este acesta din Romania. Ca o prima impresie, mi se pare minunat. Este in aer liber si acest lucru e nou pentru mine."

Wali, turist nigerian: "Orasul este foarte linistit si zona extraordinara si oameni de treaba. Eu studiez in Bucuresti, Politehnica si am venit cu prietena mea pentru TIFF si o sa vreau sa ma intorc aici."

Tanara:: "Vin cred in fiecare an la festival si am o impresie foarte buna, creste si asta este foarte bine. Ca amploare, ca gen de eveniment si imi place foarte mult Clujul in perioada asta: infloreste."

In seara aceasta, spectatorii se pot delecta cu filmul mut - Patimile Ioanei d'Arc. Pelicula va fi proiectata intr-un spatiu neconventional: biserica romano-catolica din centrul orasului. Iar atmofera va fi completata de un pianist din Paris, care ii va incanta pe cei prezenti acolo si ii va purta intr-o lume de basm.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO