A fost abandonat in urma cu 60 de ani, insa acum arata spectaculos. Castelul care a atras vedete precum Charlize Theron

23-05-2016 08:01


Un vechi castel din Franta, care i-a apartinut lui Christian Dior, a primit din nou oaspeti. Locul a fost abandonat in anii '50, dupa moartea creatorului de moda, si a fost vandut de familia acestuia.

De curand insa, cladirea a fost cumparata de compania fondata de Dior, restaurata si transformata intr-un cochet muzeu inchinat faimosului designer. Petrecerea de inaugurare a muzeului Dior a adus laolalta o multime de staruri din lumea modei si a filmului.

Charlize Theron, actrita: "Nu-mi pot infrana zambetul de cand am ajuns aici. Este un loc ce emana bucurie."

Christian Dior a cumparat castelul in 1951, cu gandul sa il transforme intr-o resedinta confortabila si linistita.

Frederic Bourdelier, istoric: "Dior a modelat acest loc loc dupa propriul gust, pentru a-si face lui insusi o bucurie."

Designerul s-a ocupat personal de amenajarile interioare si a schitat si un model pentru pardoseala din marmura a holului de la intrare.

La unul dintre birouri, Dior a conturat multe dintre creatiile care l-au facut faimos. Din acest loc se bucura de o priveliste superba: campul si gradina plina cu trandafiri a castelului.

Armelle Janody, gradinarul castelului: "Castelul avea si o gradina uriasa unde au fost plantate tot soiul de flori, in special trandafiri."

Trandafirii infloresc inca in fiecare mai, iar petalele lor sunt culese cu atentie pentru a fi folosite de parfumierii casei Dior.

In 1957, la sase ani dupa ce a cumparat castelul, designerul a murit subit. Odata cu disparitia lui, fermecatoarea resedinta din Provence a ajuns in paragina, pana acum 3 ani, cand conducerea companiei fondate de Christian Dior i-a redescoperit existenta, a cumparat-o si a restaurat-o folosind aceleasi materiale. Inclusiv mobilierul este identic cu cel care i-a apartinut creatorului de moda.

VIDEO PROTVPLUS.RO