Concert Phoenix în 14 mai, la Teatrul Național București: ”Sinteza – Rapsodia”

Ultima actualizare: 14-12-2018 16:33
concert Phoenix
Facebook.com

După anul 2017, în care una dintre cele mai iubite trupe românești de rock, Phoenix, a aniversat 55 de ani, trupa condusă de legendarul Nicu Covaci se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit.

Este vorba despre o sinteză între ciclul ”Anotimpurilor”, prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume”, și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic.

Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.
Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție” -
spun organizatorii evenimentului.

Concertul va avea loc la Teatrul Național București (sala Studio) în 14 mai, la ora 19:00.

Invitatii speciali ai formației Phoenix pentru acest eveniment sunt Grigore Leșe, Nicolae Dumitru si Bogdan Muntenita.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și în rețeaua Eventim. 

@CristianMatei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO