(P) Unde să pleci în această vară: top cele mai căutate destinații de vacanță

advert
Freepik.com

Cele mai bune planuri de vacanță se fac primăvara, atunci când majoritatea agențiilor de turism pun la dispoziție pachete la prețuri speciale.

Fie că alegi să pleci la munte, la mare sau într-o destinație exotică, acum e momentul să pui pe listă locurile în care îți dorești să ajungi în această viață, mai ales dacă vrei să economisești niște bani.

Însă, înainte de a te decide încotro vrei să te îndrepți, ia în considerare câteva aspecte, de la modul în care alegi să te deplasezi, bugetul, compania în care vei călători, până la obiectivele tale turistice. Iată care sunt cele mai căutate destinații de vacanță în ultimii ani:

Grecia

Soare, plaje cu nisip auriu, apă limpede precum cristalul și o bucătărie tradițională căreia nu ai cum să îi reziști. Ovacanta in Grecia este întotdeauna o idee bună, atât pentru cei care caută relaxare pe plajă, cât și pentru cei care vor să exploreze istoria acestei țări fascinante. Ai de ales dintre zeci de insule, care mai de care mai fermecătoare, prin poziția lor geografică și prin peisajele pe care ți le oferă, printre care regăsim Santorini, Zakythos, Creta, Corfu, Thassos, Lefkada, Skiathos și nu numai. Pe fiecare insulă vei găsi locuri care îți vor tăia răsuflarea prin frumusețea lor și te vei putea bucura de bucătăria specific grecească, extrem de apreciată la nivel mondial. Indiferent că alegi să mergi în cuplu, cu prietenii sau alături de copil, Grecia îți oferă numeroase oportunități de petrecere a timpului, astfel încât poți combina cu succes relaxarea și vizitarea atracțiilor turistice.

Egipt

O destinație de vacanță ideală în orice moment al anului este Egiptul, datorită climei sale aride, cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Totuși, dacă vrei să nu te confrunți cu disconfortul căldurii extreme, evită să îți organizezi vacanța în Egipt în iulie sau august. Altfel, această destinație este ideală și pentru familiile cu copii, deoarece are o istorie fascinantă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. De la piramidele mărețe din Giza și templele magnifice de la Luxor, până la rămășițele vechiului oraș Alexandria, fiecare colț al Egiptului păstrează o poveste veche de mii de ani. Totodată, apele cristaline ale Mării Roșii oferă oportunități excelente pentru amatorii de scufundări. Dacă vrei să ai parte de tot confortul, poți opta pentru varianta de vacanta all inclusive Egipt, mai ales în situația în care dorești să călătorești alături de copii.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale
Insulele Maldive

Această destinație exotică a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani, datorită resorturilor de lux pe care le pun la dispoziția turiștilor, plajelor demne de filme americane și apelor cristaline de un albastru ireal. Maldive oferă o oază de relaxare și romantism, perfectă pentru cei care caută să se răsfețe într-un paradis tropical. Pe lângă scufundări spectaculoase și sporturi nautice, Maldives este locul ideal pentru escapade romantice, luna de miere sau, pur și simplu, pentru a te bucura de frumusețea naturii într-un cadru idilic.

Italia

Cei care iubesc mâncarea, istoria și diversitatea, își pot alege ca destinație de vacanță Italia. Aceasta cucerește orice turist prin bogăția culturală a țării, arhitectura clădirilor, mâncarea tradițională și străzile pline de farmec. Totodată, în funcție de zona în care alegi să mergi, te poți bucura de plajă, lacuri, munți, orașe boeme sau, cu alte cuvinte, peisaje spectaculoase oriunde ai privi. Dacă ești tipul de călător căruia îi place să exploreze și să se rătăcească pe străzi frumoase, Italia e locul ideal. Pune pe listă orașe precum Roma, Florența, Bologna, Bari, Coasta Amalfi sau Veneția și explorează în detaliu fiecare loc.

Turcia

Dacă îți dorești să ajungi într-un loc în care să te simți răsfățat și să nu ai nicio grijă, Turcia este destinația perfectă. Ideale mai ales pentru familiile cu copii, resorturile all-inclusive oferă servicii excelente și o bucătărie delicioasă, ce include o mulțime de preparate locale, dar și internaționale. Cu alte cuvinte, Turcia este o destinație la îndemâna tuturor, datorită proximității sale, dar și datorită prețurilor destul de accesibile, mai ales în ceea ce privește vacanțele all-inclusive.

Spania

Spania te îmbie cu farmecul său vibrant și diversitatea culturală. De la plajele însorite ale coastei mediteraneene, până la arhitectura impresionantă a orașului Barcelona și la atmosfera tradițională a orașelor mici din Andaluzia, Spania are ceva de oferit pentru fiecare. Insulele Canare sunt adevărate comori ale Spaniei, unde vei găsi plaje spectaculoase, peisaje vulcanice și o climă blândă pe tot parcursul anului. Pe de altă parte, Insulele Baleare, cu perle precum Mallorca, Ibiza și Menorca, atrag turiști din întreaga lume cu plajele lor magnifice, viața de noapte vibrantă și farmecul lor mediteranean. Indiferent dacă ești în căutarea relaxării sau aventurii, insulele spaniole promit să ofere experiențe de neuitat.

Prin urmare, harta îți pune la dispoziție o mulțime de destinații în care merită să ajungi măcar o dată în viață. Alege-le pe care care se potrivesc cel mai bine cu personalitatea și așteptările tale.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka.

Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele
Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele

Autoritățile fac cercetări la Cluj-Napoca, unde o bucată dintr-o stradă s-a surpat. O expertiză va arăta ce lucrări sunt necesare. Între timp, traficul este oprit în zonă și sunt luate în calcul rute alternative.