(P) Uită de frica de dentist la Therapy Dent – prima clinică ce combină stomatologia cu psihologia

seo

Probabil te numeri și tu printre persoanele care amână constant vizitele preventive și controalele de rutină la stomatolog, apelând la serviciile acestuia doar când disconfortul devine greu de ignorat.

Însă frica și anxietatea vor fi de domeniul trecutului dacă te lași pe mâna specialiștilor de la Therapy Dent. Aici, echipa te va întâmpina cu zâmbete calde, un aer prietenos și un concept nou pe piața din România: relaxarea pacientului înainte de consultul stomatologic. Află în continuare cum poți transforma dentofobia într-o experiență lipsită de stres și frică și, mai ales, benefică pentru dantura ta!

Ce este dentofobia

Cu greu vei găsi pe cineva care să meargă de plăcere la un control stomatologic, însă foarte multe persoane amână cât mai mult vizitele la stomatolog datorită fricii de dentist. Această reacție este cunoscută drept dentofobie, manifestată prin sentimente puternice de frică și anxietate asociate cu vizita la cabinetul stomatologic. Conform unui studiu la care au participat aproximativ 18.000 de persoane din întreaga lume, s-a remarcat că peste 60% din respondenți aveau dentofobie, aceasta fiind mai des întâlnită în rândul femeilor.

Dentofobia poate fi cauzată de cel puțin unul din următorii factori: istoric de dentofobie în familie, experiențe anterioare negative, influență din partea persoanelor apropiate sau sentimente de jenă sau asociate lipsei de control. Persoanele care se confruntă cu această fobie pot avea reacții de frică asociate cu: ace, sânge, durere, mirosul specific clinicilor stomatologice, anestezie inadecvată, zgomotele asociate aparatelor sau chiar riscul de înecare.

Un ultim aspect important legat de dentofobie are legătură cu primele vizite ale copiilor la dentist. Cu cât acestea sunt mai neplăcute, dureroase sau chiar traumatice, cu atât dentofobia va fi mai puternică și se va menține tot restul vieții, chiar și ca adult.

Soluția propusă de Therapy Dent

Înfruntarea acestei frici de dentist este extrem de importantă, pentru ca tot mai multe persoane să accepte rolul dentistului în menținerea unei danturi sănătoase. Oamenii nu trebuie să ajungă la dentist doar când simt deja dureri și disconfort, ci ar trebui să meargă la control regulat, pentru a se acționa preventiv și punctual în cazul problemelor minore observate. Iar pentru a ajunge la această „performanță”, Therapy Dent vine cu soluția optimă, ce combină stomatologia cu psihologia!

Clinica stomatologică Therapy Dent este prima care a introdus pe piața locală conceptul de relaxare la cabinetul stomatologic și de terapie a anxietății, în vederea înfrângerii fricii de dentist. La baza acestui concept se află meditația, considerată ca fiind o soluție eficientă atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru a scăpa de frică și anxietate și a te detensiona când ajungi la control. Meditația se bazează pe tehnici ce stau la baza terapiei cognitiv-comportamentale, precum reglarea și echilibrul emoțional, acceptarea, spiritualitatea și formarea de abilități practice. S-a dovedit de-a lungul anilor că aceasta prezintă o rată de succes de peste 70% în diminuarea stresului și a anxietății.

Therapy Dent a adaptat această metodă de meditație pentru a se potrivi nevoilor pacienților și a contribui la relaxarea acestora într-un mediu plin de numeroși factori declanșatori de frică. În vederea susținerii relaxării pacientului, echipa recomandă ca pacientul să ajungă la clinică cu 20 de minute înainte de programare, pentru a avea timp să se relaxeze într-un fotoliu de masaj, cu căști în care li se transmit mesajele pentru meditația ghidată. Cu ajutorul tehnicii bazate pe meditație ghidată, pacientul se va simți în scurt timp calm, „ca acasă”, ca și cum s-ar pregăti de o seară liniștită de lectură. O astfel de abordare va ajuta pacientul să se detașeze de mediul înconjurător și să se relaxeze progresiv, pentru a scăpa de sentimentul de frică. În plus, pacientul poate ține căștile și în timpul controlului efectiv, menținând starea de relaxare până la final.

Întregul proces a fost implementat și coordonat de un psihoterapeut cu experiență în domeniu, care face parte din echipa Therapy Dent. Acesta poate oferi și ședințe de terapie înainte de consultul stomatologic (în special la prima vizită a pacientului). Aceste ședințe au rolul de a prezenta în detaliu conceptul și beneficiile asociate și, în plus, să înțeleagă importanța înfrângerii dentofobiei – totul pentru a vindeca frica de stomatolog, chiar la stomatolog!

Avantajul aparaturii de ultimă generație

După cum am menționat, persoanele care se confruntă cu dentofobie pot avea reacții extreme, de teamă sau de anxietate, declanșate și de anumiți factori care țin de cabinetul stomatologic în sine. Foarte multe persoane se simt stresate imediat ce aud zgomotele specifice aparatelor de îngrijire dentară, mai ales freza dentară. Însă progresul tehnologic din ultimii ani le permite stomatologilor să apeleze la aparate moderne, care să sporească confortul pacienților. Iar echipa Therapy Dent aduce relaxarea în stomatologie, prin tratamente cu laser minim invazive, fără durere și fără freză!

Aparatul cu laser stomatologic este un instrument modern, folosit de stomatologii Therapy Dent pentru intervenții de precizie asupra țesuturilor dentare, dar și pentru tratamente chirurgicale minim invazive. Acesta dispune de funcții avansate de ablație, subablație și efect antibacterian. În plus, asigură condiții de lucru optime pentru stomatolog (precizie, câmp operator aseptic), dar și beneficii pentru pacient (vindecare rapidă, nivel scăzut de durere și de stres).

Acest aparat cu laser este folosit pentru următoarele tratamente și proceduri:

- tratarea cariilor dentare;

- chirurgie asistată cu laser, minim invazivă (implantară sau pentru tumori benigne);

- tratament de albire a dinților;

- proceduri de detartraj și decontaminare;

- tratament endodontic (pentru eliminarea bacteriilor din canalele radiculare);

- tratamentul parodontozei și al gingivitei.

Pentru a uita de dentofobie, pacienții trebuie ajutați să scape de sentimentele neplăcute de stres și anxietate. Eliminarea fricii și acceptarea importanței controalelor de rutină va duce la numeroase beneficii pe termen lung și, mai ales, la tratamente ușoare, rapide și mai puțin dureroase. La Therapy Dent, vei primi tot sprijinul de care ai nevoie pentru a scăpa de dentofobie, grație tehnicii bazate pe relaxare și meditație ghidată. Vindecă frica de stomatolog, chiar la stomatolog!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Kylian Mbappe a primit o ofertă mult mai bună: 700 de milioane de euro!
NEWS ALERT Kylian Mbappe a primit o ofertă mult mai bună: 700 de milioane de euro!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Oază de relaxare: secretele unei amenajări perfecte pentru baia ta
(P) Oază de relaxare: secretele unei amenajări perfecte pentru baia ta

Poate că nu este chiar cea mai importantă încăpere dintr-o locuință, dar cu siguranță este una dintre acele încăperi în care petreci timp zilnic, așa că și atenția pe care i-o oferi trebuie să fie deosebită.

(P) Seiful sau casa de bani - Inovația Ellit în domeniul securității mecanice
(P) Seiful sau casa de bani - Inovația Ellit în domeniul securității mecanice

Orice persoană responsabilă este preocupată de protejarea bunurilor, că este vorba despre bijuterii valoroase, despre documente confidențiale sau despre alte obiecte de valoare.

 

(P) PackWise.ro: Destinația ta pentru soluții de ambalare eco-friendly
(P) PackWise.ro: Destinația ta pentru soluții de ambalare eco-friendly

Într-o eră în care conștiința ecologică este la cote maxime, atât afacerile, cât și consumatorii caută alternative sustenabile la materialele tradiționale de ambalare.

Recomandări
O treime dintre spitale sunt la un pas de colaps din cauza lipsei de finanțare. Pacienții își cumpără singuri medicamente
O treime dintre spitale sunt la un pas de colaps din cauza lipsei de finanțare. Pacienții își cumpără singuri medicamente

O treime dintre spitalele României sunt la un pas de blocaj. Au conturile blocate și datorii de milioane de lei, iar din această cauză pacienții își cumpără singuri medicamentele.

Coșul de consum pentru un trai minim decent este în 2024 cu 40% mai scump decât în urmă cu trei ani
Coșul de consum pentru un trai minim decent este în 2024 cu 40% mai scump decât în urmă cu trei ani

Trăim vremuri complicate, iar o familie cu doi copii a ajuns să dea cu 40% mai mult pentru a avea un trai decent față de anul 2020.

Experiment. Cât de puțini bani încasează statul român din pensiunile turistice, pentru că ignoră evaziunea fiscală de acolo
Experiment. Cât de puțini bani încasează statul român din pensiunile turistice, pentru că ignoră evaziunea fiscală de acolo

Întrebarea "cu factură sau fără" a devenit regulă în România. Țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul evaziune fiscală și pe ultimul la colectarea de taxe. Se vede cel mai bine în turism.