(P) Șemineul – un accesoriu nu doar util, ci și estetic

23-12-2020 13:24

(P) Șemineul – un accesoriu nu doar util, ci și estetic

Instalarea unui șemineu în casă este întotdeauna o idee bună, care aduce numeroase avantaje, atât practice, cât și estetice.

Indiferent de model, de la cele care funcționează pe gaz, cărbune, brichete sau lemne, până la cele electrice, semineurile dau un aer aparte casei, un sentiment de confort și de intimitate.

Ce beneficii practice aduce un șemineu?


Folosirea șemineului aduce numeroase avantaje practice, precum reducerea costurilor, protejarea mediului înconjurător, siguranță sporită și ușurință instalării.

Poate cel mai important avantaj practic care trebuie menționat este cel legat de reducerea costurilor la încălzire. Indiferent de combustibilul cu care funcționează, un șemineu este o sursă rentabilă de căldură, fiind eficient din acest punct de vedere.

Un alt beneficiu important adus de folosirea șemineului este protejarea mediului înconjurător, acesta fiind considerat o alternativă ecologică. Comparativ cu alte surse de încălzire, emisiile produse de șemineu sunt mult mai reduse. În plus, cele mai noi modele de semineuri sunt concepute în așa fel încât să fie prietenoase cu mediul.

Ce avantaje aduce un șemineu din punct de vedere estetic?


Fără îndoială, un șemineu este un element funcțional într-o casă, însă avantajele pe care le aduce din punct de vedere estetic le întrec cu ușurință pe cele practice.

Instalarea unui șemineu în sufragerie va îmbunătăți drastic aspectul încăperii. În același timp, șemineul oferă un sentiment de căldură, atât la propriu, cât și la figurat. Mediul va fi cu siguranță unul care inspiră confort și sentimentul de acasă. În plus, șemineul va deveni punctul focal al încăperii , în jurul căruia se vor strânge toți cei dragi.

Focul este o sursă naturală de încălzire și de aceea multe persoane consideră că este mult mai confortabil să se așeze în față șemineului pentru a se încălzi. De asemenea, șemineul este preferat și datorită sentimentelor de calm și de relaxare pe care le au oamenii atunci când îl folosesc. Ce poate fi mai plăcut decât petrecerea timpului în față unui șemineu, cu o carte sau o cană de ciocolată caldă, în timpul serilor reci de iarnă?

Nu în ultimul rând, șemineul este un element esențial pentru crearea unei atmosfere romantice alături de o sticlă de vin roșu, câteva lumânări aprinse și muzică potrivită pe fundal. Acesta este decorul ideal pentru o seară romantică petrecută alături de partenerul sau partenera de viață. Ambianța pe care o creează focul din șemineu este una de neegalat!
 

Sursa: Pro TV

Tags: semineul,


VIDEO PROTVPLUS.RO