(P) Pulpe de pui la cuptor crocante. Cum să obții o crustă aurie și aromatizată

pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui la cuptor sunt un fel de mâncare versatilă care vor încânta papilele gustative dar și pupilele celor care adoră crustă aurie și aromatizată.

Gătite după această rețetă, pulpele de pui nu vor fi numai crocante și aromate, dar carnea în interior va fi suculentă, fragedă și bine friptă.

Deși puiul a fost întotdeauna la loc de cinste în istoria gastronomică a românilor, pulpele de pui au devenit mai populare în ultimii ani și pe bună dreptate. Carnea este accesibilă, simplu de gătit, cu un gust satisfăcător, bogată și aromată în comparație cu carnea albă de piept care dacă nu este gătită corespunzător este fadă. Singurul dezavantaj este că pulpele de pui au mai multă grăsime decât pieptul. Totuși, această blamată grăsime, este ceea ce ajută la a face pielea crocantă perfect.

Pe de altă parte, pielea protejează pulpele de uscare, ajutând carnea să rețină mai multă grăsime și mai multă umiditate. Și poate sunt zile în care putem lăsa problemele cu colesterolul pe planul doi și să ne bucurăm de o masă simplă, dar mereu de sărbătoare, în jurul unor pulpe de pui la cuptor crocante și cu o crustă aurie și aromatizată.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Rețetă simplă: 60 minute/6 porții

INGREDIENTE PENTRU PULPE DE PUI LA CUPTOR

Din ingredientele din lista de mai jos vei obține 6 porții de pulpe de pui la cuptor delicioase:

 

          6 pulpe de pui Fragedo cu piele

          Sare după gust- sarea de Himalaya cristale cu ingrediente este ideală pentru preparate la grătar și cuptor

          Piper negru proaspăt măcinat, după gust

          2 - 3 lingurițe de ulei de măsline sau de floarea soarelui

          1/2 ceașcă de miere de albine

          1/2 ceașcă de muștar

          2 - 3 căței de usturoi zdrobiți

          1 linguriță cimbru uscat

          Lămâie opțional

 

MOD DE PREPARARE PENTRU PULPE DE PUI LA CUPTOR

Modalitatea de preparare este foarte accesibilă și se începe prin a scoate carnea de la frigider cu 1 oră înainte de a fi gătită permițându-i astfel, să revină la temperatura ambientală.

1. Se adună ingredientele, se amestecă într-un bol mierea cu muștarul, cimbrul uscat, usturoiul, uleiul și lămâia.

2. Se curăță pulpele de pui de pielea în exces și și se usucă. Folosește un prosop de hârtie și tamponează-le.

3. Se preîncălzește cuptorul la 175 Grade Celsius.

4. Se presară pe bucățile de pulpe de pui sare și piper după gust și se pun într-un vas termorezistent, uns cu puțin ulei.

5. Se toarnă jumătate din mixtura rezultată în bol peste bucățile de pui și se ung astfel încât să fie acoperite. Pulpele de pui se pun cu partea de piele în jos.

6. Se pun la cuptor pentru 30 minute. Odată ce pielea este crocantă, răstoarnă bucățile de pui și acoperă-le cu jumătatea de mixtură de miere cu muștar rămasă. Se mai lasă aprox. 10-15 minute la cca 200 C, sau până când bucățile de pui nu mai sunt roz. Poți verifica dacă pulpele sunt bine făcute cu un termometru alimentar, temperatura minimă de siguranță pentru pui și alte păsări de curte este de 74 C.

7. Închide cuptorul, pune-le pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se dreneze de grăsimea topită de la suprafață și lasă-le să se odihnească câteva minute înainte să le servești. Acest lucru permite colagenului să îngroașe sucurile, rezultând cea mai hidratantă bucată posibilă de carne.

SUGESTII DE PREPARARE Și SERVIRE PENTRU PULPE DE PUI CROCANTE

O tigaie din fontă este tigaia ideală de folosit pentru această rețetă, deoarece păstrează căldura foarte bine și uniform. Este bine ca tigaia să fie destul de mare pentru ca bucățile de pui să nu fie aglomerate, altfel puiul se va aburi ceea ce va duce la o piele cauciucată.

În sosul pregătit pentru condimentarea pulpelor, fiecare este liber să combine conform gusturilor sale. Sunt permise și chiar recomandate o mulțime de combinații de ierburi uscate și tot felul de condimente, paprika, oregano, busuioc, mentă sau alte condimente preferate.

 Poți începe gătirea acestor pulpe de pui la cuptor pe aragaz, pentru ca toată grăsimea minunată de pui să se redea ușor, treptat, oferind pielii acea crustă pe care o dorim. Se gătește până când pielea arată maro auriu și crocantă, apoi se răstoarnă și se lasă pe cealaltă parte timp de aproximativ 6 minute, doar pentru a o rumeni puțin. Apoi se transferă tigaia în cuptorul preîncălzit.

Dacă vei constata că pielea de pui nu este crocantă cât ți-ai dori, este posibil ca pielea să nu fi fost uscată înainte de a o adăuga în tigaia unsă cu ulei. Asigură-te că tamponezi bine puiul cu un șervețel înainte de a-l condimenta și, pentru mai multă siguranță, pune pulpele în frigider, descoperite, pentru a lăsa pielea să se usuce puțin. De asemenea, asigură-te că pielea este întinsă bine peste carne și nu o miști prea mult în timp ce gătești, pentru a nu se rupe.

 Cea mai bună garnitură pentru aceste pulpe de pui la cuptor este o salată din verdețuri proaspete cu o vinegretă simplă la care poți adăuga usturoi pentru mai multă picanterie. Pot fi servite și cu un sote de mazăre, cu legume fierte sau grătar, orice după pofta inimii. Cea mai simplă idee rămâne un piure delicios sau mult iubiții cartofi prăjiți.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Uniunea Europeană a adoptat prima sa legislație împotriva violențelor la adresa femeilor. Motivul pentru care lipsește violul
Uniunea Europeană a adoptat prima sa legislație împotriva violențelor la adresa femeilor. Motivul pentru care lipsește violul

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat marţi prima legislaţie europeană menită să combată violenţele la adresa femeilor, un text ce exclude însă violul, în lipsa unui acord asupra unei definiţii comune, informează AFP.  

Kievul anunță că a dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski. Planul pus la cale de Moscova | VIDEO
Kievul anunță că a dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski. Planul pus la cale de Moscova | VIDEO

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că a dejucat planurile unei rețele de agenți ruși de a-l asasina pe președintele Ucrainei și a altor reprezentanți ai celei mai înalte conduceri politico-militare a statului.

Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ
Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 25 de judeţe, până aproape de miezul nopţii. Vor cădea şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.