(P) Pașii de urmat pentru o amanetare avantajoasă a bunurilor electronice

Dată publicare: 24-02-2021 17:46
Dată actualizare: 25-02-2021 12:05


(P) Pașii de urmat pentru o amanetare avantajoasă a bunurilor electronice

Chiar dacă dispozitivele electronice sunt unele dintre cele mai obișnuite și des întrebate articole aduse la o agenție de amanet, există posibilitatea să te asiguri că agenția nu numai că îți accepta bunurile, dar îți oferă și un preț corect.

 

Ce pot oferi spre amanetare?

 

Unele dintre produsele electronice pe care le poți amaneta la o agenție de amanet Cashbook includ: laptopuri, camere digitale, iPod-uri, telefoane mobile, dispozitive GPS, console de jocuri video, televizoare și altele. Ceea ce caută agenția de amanet electronice va depinde în mare măsură de cererea locală pentru un anumit articol. Ea dorește să poată revinde bunul cât mai repede posibil în cazul în care nu vei rambursa împrumutul în termen confom contractului, așa că nu orice bun este potrivit pentru o astfel de tranzacție.

Cum procedez?


Urmează pașii de mai jos pentru a obține cel mai bun preț pentru aparatele electronice, și anume:


1. Contactează o agenție de amanet și solicită împrumutul
Aceasta este o regula generală - sună mai întâi și află daca produsul tău este acceptat. Dacă ei nu consideră că bunul tău este un produs viabil pentru ei, nu merită sa treci la urmatoarele etape.
2. Asigură-te că produsul este integru și funcționează bine
Odată ce ai fost acceptat, asigură-te că toate piesele sunt prezente, inclusiv cablurile de alimentare, software-ul de instalare si manualele de utilizare. Acestea adaugă plusuri la valoarea a bunului.
3. Asigură-te că produsul este curat
Dacă dorești să amanetezi un produs pe care nu l-ai folosit de ceva vreme, curăță-l de praf și sterge eventualele pete de pe ecran. Vei primi o ofertă mai mare pentru un bun curat și îngrijit.
4. Resetează sistemul daca este cazul
Multe case de amanet au capacitatea de a sterge istoricul telefonului mobil și al camerelor, însă este recomandabil să faci acest lucru în prealabil și să te bucuri de siguranță și confidențialitatea datelor tale personale. Acest lucru arată, de asemenea, că iei tranzacția în serios.
5. Demonstrează funcționalitatea obiectului amanetat
Odată ajuns la agenție, fii gata să poți demonstra că dispozitivul tau electronic funcționează bine. Acest lucru este de așteptat la amanetarea produselor electronice - proprietarul casei de amanet trebuie să știe că nu primește un articol defect.

Ce sumă pot primi pe obiectul amanetat?


Suma pe care o poți primi din amanetarea produselor electronice se modifică constant. Pe măsură ce apar noi modele, cererea pentru modelul anului precedent scade. Fiecare ofertă este foarte personalizată în funcție de locația amanetului și a articolului în cauza. Pentru o consultație mai detaliată, nu ezita să apelezi casa de amanet în care ai încredere.
 

Sursa: Pro TV