(P) Intuiție sau analiză statistică – care element este mai important pentru pronosticurile sportive

p

De la plasarea primului pariu sportiv în 1635 și până în 2024, piața de profil a ajuns la o cotă de 155.5 miliarde de dolari.

Pe lângă pariurile plasate în agențiile terestre, pariorii au la dispoziție numeroase site-uri unde pot paria pe aproximativ 50 de discipline sportive, dar și pe alte opțiuni. Printre acestea se numără evenimentele muzicale, cinematografice, politice și de altă natură.

În general, șansele de câștig la pariuri pot fi influențate în favoarea pariorului într-un procent de până la 60%. Pariorii au la dispoziție numeroase statistici despre sportul și evenimentul pe care intenționează să parieze. În plus, aceștia pot să urmărească în direct, prin streaming video, evenimentul selectat pentru pariere. Cu toate acestea, unii dintre pariori consideră că nu analiza statistică este importantă, ci intuiția.

Cum influențează intuiția plasarea de predicții pe sporturi

„Al șaselea simț” înseamnă urmarea propriilor instincte atunci când vine vorba despre plasarea unui pariu sportiv. Pariorul își va baza pronosticul fie pe presupunerile proprii, fie pe anumite informații legate despre evenimentul pe care va paria, care nu sunt cunoscute tuturor. Presentimentele legate de desfășurarea anumitor evenimente și producerea rezultatelor cotate de către operatorii de pariuri pot funcționa în cazul pariurilor live.

Bineînțeles, există și sfaturi utile, cum ar fi biletul zilei. Dar pariorul poate crede mai mult în intuiția sa atunci când urmărește transmisiunea evenimentului. Intuiția ar putea funcționa dacă nu ar fi influențată de eroarea jucătorului, de prejudecățile și preferințele acestuia și dacă operatorii de pariuri nu ar utiliza instrumente precise pentru calcularea cotelor alocate evenimentelor sportive.

Citește și
Român surprins când răpea un bebeluș de 5 luni de lângă mașina mamei lui, în Bruxelles. Tatăl copilului l-a urmărit jumătate de oră și l-a prins
Care este rolul analizei statistice la pariurile sportive

Analiza statistică ajută la creșterea nivelului de acuratețe a pronosticurilor plasate de parior. Implică date colectate despre eveniment, informații din multiple resurse oficiale și alte tipuri de date care ii conferă pariorului mai multe șanse de plasare a unui pronostic fiabil. Mai mult decât atât, pariorul poate să identifice anumite anomalii și valori aberante, care nu au fost luate în calcul ori au fost ignorate la calcularea cotelor.

Această metodă le permite pariorilor să realizeze analize de regresii, diverse grupări de caracteristici și modele legate de performanță, consultarea datelor pe un termen îndelungat, cuantificarea probabilităților și comparații ale propriilor rezultate cu cele ale operatorilor de pariuri.

Există aplicații care pot simplifica analiza datelor, ținând cont însă și de noutățile legate de eveniment. Spre deosebire de intuiție, analiza pronosticurilor sportive implică multă muncă și alocarea de resurse. Însă, la final, valorificarea predicțiilor este mult mai bună în cazul celor care se bazează pe analiză.

Intuiție sau analiză – pe ce să mizezi atunci când pariezi

Majoritatea pariorilor își doresc să plaseze cât mai multe pronosticuri câștigătoare, din dorința ca hobby-ul lor să fie și unul profitabil. Pentru a ajunge să obții profit la pariurile sportive, procentajul predicțiilor plasate trebuie să depășească 52.4% din totalul pronosticurilor plasate. Iar acest lucru înseamnă fie o intuiție fenomenală, fie o documentare excepțională.

Operatorii de pariuri evaluează evenimentele din ofertă și în baza probabilității producerii rezultatelor, aceștia vor stabili cote cu valori diferite pentru acele evenimente sportive. De aceea, înainte de a plasa un pariu este de mare ajutor să iei în considerare și valoarea cotelor acordate de operatori respectivelor evenimente.

În cazul în care vei merge pe intuiție, cotele operatorului îți vor oferi o bază de raportare corectă. Același lucru se întâmplă și când ești un parior dedicat analizei statistice. Desigur, dacă vrei să mergi împotriva curentului, bazându-te pe „al șaselea simt” poți să optezi pentru cotele cu o valoare mai mare. Iar dacă vrei certitudini, atunci orientează-te către cotele mai mici, care indică o probabilitate mai mare de producere a evenimentului pariat.

Procentajul de 60% șanse reale pentru valorificarea pariurilor implică folosirea analizei informațiilor despre evenimentul pe care se pariază. Numai 13.5% dintre cei care pariază au ajuns la nivelul de 52.4% pariuri reușite, care le garantează succesul. Cu toate acestea, la pariurile sportive nu este vorba numai despre intuiție ori analiză sportivă. În anumite cazuri, acestea chiar pot fi combinate în mod reușit.

Oricare ar fi decizia ta, atât timp cât te distrezi responsabil, înseamnă că ai ales în mod corect. Pentru că, pariurile sportive reprezintă o sursă de testare atât a intuiției, cât și a capacității de analiză a informațiilor despre evenimentele din sporturile preferate.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS Mircea Lucescu revine! A bătut palma cu noua sa echipă
BREAKING NEWS Mircea Lucescu revine! A bătut palma cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Sfaturi pentru o mutare eficientă și fără stres
(P) Sfaturi pentru o mutare eficientă și fără stres

Mutatul într-o nouă locuință poate fi o experiență stresantă și copleșitoare, mai ales atunci când trebuie să te ocupi de transportul și mutarea mobilei.

(P) Anca Maftei: te ghideză pe calea transformării tale prin metoda constelațiilor ReGeneration
(P) Anca Maftei: te ghideză pe calea transformării tale prin metoda constelațiilor ReGeneration

Anca Maftei: te ghideză pe calea transformării tale prin metoda constelațiilor ReGeneration

(P) Bucură-te de soare, mare și nisip la Costinești! O vară de neuitat, cu prețuri mici, te așteaptă în 2024!
(P) Bucură-te de soare, mare și nisip la Costinești! O vară de neuitat, cu prețuri mici, te așteaptă în 2024!

Costinești este una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, care se mândrește cu plaja frumoasă și popularitatea sa atât în țară cât și în străinătate.

Recomandări
Aliații Israelului - SUA, UK, Franța și Iordania - au distrus peste 80 de drone și cel puțin 6 rachete din Iran și Yemen
Aliații Israelului - SUA, UK, Franța și Iordania - au distrus peste 80 de drone și cel puțin 6 rachete din Iran și Yemen

Forțele americane, sprijinite de distrugătoarele Comandamentului European al SUA, au distrus sâmbătă și duminică peste 80 de drone de atac unidirecționale lansate împotriva Israelului.

Au fost deschise patru anchete după decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon din Capitală. Trei persoane au fost audiate
Au fost deschise patru anchete după decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon din Capitală. Trei persoane au fost audiate

La 5 zile de la apariția în spațiul public a unor informații referitoare la moartea suspectă a unor pacienți în secția de terapie intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Capitală, continuă anchetele.

Condamnarea uluitoare primită de o româncă după ce a introdus în țară 33 de TIR-uri de deșeuri textile
Condamnarea uluitoare primită de o româncă după ce a introdus în țară 33 de TIR-uri de deșeuri textile

Partea a II-a. Importul ilegal al deșeurilor și comerțul intracomunitar cu gunoi însumează 500 de milioane de euro, conform autorităților de mediu.