(P) Idei pentru amenajările de spații verzi în primăvara anului 2021

(P) Idei pentru amenajările de spații verzi în primăvara anului 2021

Uită-te pe fereastră către grădina ta, spațiul tău verde, și vei observa că cea mai mare parte pe care o vei vedea este gazonul tău.

Dacă este într-o formă bună, atunci grădina ta este pe drumul cel bun din punct de vedere estetic. Și nu uita, nu este obligatoriu să fie în forma unui dreptunghi perfect - joacă-te cu diverse forme geometrice, poti forma din plante decorative sau din alei pavate o formă ovală spre exemplu.

Idei pentru amenajări spații verzi sunt multe de aceea ți-am pregătit o prezentare cu cele mai populare.

Grădina este extensia casei tale, așadar este important să maximizezi acest spațiu în favoarea ta și a familiei tale.

Cele mai frumoase grădini au plante decorative, la care sunt alăturate plante cu flori. Deci, poți planta arbuști care sunt verzi tot anul. Poți include de asemenea arbusti mici, de exemplu mahonia, pentru suprafețe mai mari. Odată ce ai creat acest cadru, poți să presari în spațiile goale plante cu flori. Încearcă să alegi doar cinci sau sase soiuri diferite, și plantează-le în modele repetate pentru a crea un efect coordonat si armonios. Lățimea de aproximativ un metru este o dimensiune perfectă pentru a avea o delimitare, și vă oferă suficient spațiu pentru a plasa plante mai mici in fata, și plante mai înalte în spate.

Pentru zona în care iei masa, poți sa alegi plante mici, care raman mult mai mult timp înflorite și care miros superb, precum lavanda sau mana Maicii Domnului. Daca preferi florile la ghiveci, poți merge pe opțiunea aceasta. Avantajul este că florile ăn ghiveci oferă cea mai mare flexibilitate, și iți permite să le muți în funcție de preferințe si nevoi. Dacă de exemplu vrei să eliberezi spațiul pentru a aduce o piesă de mobilier de grădina, este foarte simplu și ușor să muți ghivecele intr-o altă zonă.

Atunci când alegi plante cu flori, poți opta pentru flori care înfloresc din primăvară până în toamnă, astfel încât să te bucuri de o perioadă cât mai lungă de flori in grădina ta. O altă idee de luat în calcul atunci când te ocup de amenajarea grădinii este să alegi flori de primăvară și plante care înfloresc toamna. Așa vei știi sigur că vei avea curtea colorată pentru o perioada lunga de timp.

Copacii maturi pot fi un punct de plecare pentru conturarea unei scheme. Aceștia îți oferă umbră în zilele caniculare, te protejează fonic de zgomotul exterior și îți pot înfrumuseța grădina pe timpul nopții cu lumini arhitecturale curgătoare amplasate boem pe crengi. Aceștia sunt de asemenea foarte benefici pentru natura, oferă polen insectelor și adăpost pentru păsări și în plus transformă dioxidul de carbon în oxigen, astfel vei avea parte de un aer purificat în grădina ta.

O tendință foarte populară acum este optarea pentru arbori ce cresc cu tulpini multiple, oferăo imagine vizuală foarte plăcută și elegantă grădinii tale și poate fi foarte ușor centrul de atenție din curtea ta. Acesti arbori sunt foarte populari deoarece crează senzația de o mini pădure, chiar dacă este doar un copac, vor părea mai mulți , iar efectul este de impact.

Culoarea, stilul și modul în care este așezat pavajul, poate să îți ofere o direcție puternică de proiectare pentru întreaga grădină. De exemplu, piatra cenușie sau albă amplasată într-un model aparent aleatoriu va seta scena pentru un aspect de casa din zona rurala din sudul Franței. Un pavaj în nuanțe închise precum negru sau argintiu, organizat într-un design mai formal, va contura un fundal perfect pentru o casa elegantă și modernă, în timp ce piatra aurie amplasată într-un model mixt creează o atmosferă de casă rurală din Marea Britanie.

Dacă dorești să îți creezi grădina viselor tale, atenția la detalii este totul. Creează o schemă frumoasă printr-o coordonare dintre plante si pavaj. De exemplu:

• Piatra cenușie sau albă arată minunat cu flori violete și albe;
• Pavajul negru și argintiu arată uimitor alături de culori puternice precum roșu, portocaliu și galben;
• Pavajul auriu se asortează perfect cu flori ce au tonuri blânde, precum roz pudrat, violet și crem.

Indiferent de cum alegi să combini și să te joci cu culorile, este o idee bună și inspirată să creezi o alee de acces de la casă către grădina prin amenajarea corespunzătoare a spațiului verde. Pentru uniformitate și armonie, asigură-te că pavajul este la același nivel cu pardoseala interioară, astfel estompezi liniile dintre interior și exterior, și se creează iluzia de continuitate din interior către exterior, grădina fiind doar o extensie a casei tale.

Pentru grădini și terase mai mici, poți alege mobilier pliabil și scaune ce pot fi ascunse sub masă atunci când nu sunt utilizate. Canapelele în formă de L pot fi surprinzător de compacte, dar au un aspect luxuriant și sunt foarte confortabile. Spațiile mai mari pot beneficia de seturi complete, cu scaune, canapele și mese; poți opta de asemenea pentru șezlonguri sau fotolii suspendate.

Investește într-un set de calitate, care va rezista în timp. Ia în considerare spațiul și păstrează suficient loc pentru ca fiecare persoană să poată sta confortabil. Și nu uita, vei avea nevoie și de spațiu pentru a te plimba în jurul mesei cu toată lumea așezată.

O masă este cel mai bine amplasată în zona grădinii care are soare din plin la începutul după-amiezii. Aranjează-ți o zonă de relaxare unde te poți bucura de soarele de seară. Dacă, de exemplu, nu poți muta setul în interior în timpul iernii, poți să cumperi huse de mobilier pentru a le proteja și prelungi durata de viață. Și orice mobilier de grădină ai cumpăra, nu uita să accesorizezi cu perne de exterior pentru un plus de confort.

Și să nu uităm de alte elemente utile într-o grădină: umbrele, încălzitoare de terasă, grătare - planificarea spațiului pentru acestea este esențială, la fel și locul în care vor fi depozitate odată cu iarna.

Indiferent de cât spațiu ai și de ce resurse financiare dispui, reține că întotdeauna există variante și soluții pentru toate buzunarele, iar rezultatul final este cel care te va face fericit pe termen lung.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) De unde să cumperi cărți în engleză pentru cei dragi?
(P) De unde să cumperi cărți în engleză pentru cei dragi?

Limba engleză este necesară astăzi în majoritatea domeniilor, în unele mai mult decât în altele, iar simplul fapt de a cunoaște această limbă îți poate aduce numeroase beneficii, atât pe plan personal, cât și profesional.

(P) Cum să devii o persoană optimistă cu ajutorul lecturii?
(P) Cum să devii o persoană optimistă cu ajutorul lecturii?

O gândire optimistă este benefică atât pentru sănătatea ta fizică, cât și cea emoțională.

(P) Fie lumea cât de modernă, o tastatură mecanică wireless este oricând preferată. Iată de ce!
(P) Fie lumea cât de modernă, o tastatură mecanică wireless este oricând preferată. Iată de ce!

Avem gadget-uri din ce în ce mai compacte și mai complexe în privința funcțiilor incluse. Avem telefoane smart de mici dimensiuni care înlocuiesc cu succes nevoia de a folosi diverse alte aparate.

Recomandări
Washington Post: FBI a căutat la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago documente clasificate legate de arme nucleare
Washington Post: FBI a căutat la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago documente clasificate legate de arme nucleare

Agenţii federali americani care au percheziţionat săptămâna aceasta locuinţa fostului preşedinte Donald Trump din Florida căutau documente legate de arme nucleare, a relatat joi Washington Post, conform Reuters.

Nicușor Dan critică felul în care a fost consolidată o clădire dintr-un cartier istoric din București. Cum arată acum
Nicușor Dan critică felul în care a fost consolidată o clădire dintr-un cartier istoric din București. Cum arată acum

Nicușor Dan a criticat felul în care s-a realizat consolidarea unei clădiri dintr-un cartier istoric din București, despre care a spus că a fost aprobată de fostul primar Gabriela Firea.

Moștenitorul Samsung a primit grațiere prezidențială. Motivul șocant pentru care a fost eliberat din închisoare
Moștenitorul Samsung a primit grațiere prezidențială. Motivul șocant pentru care a fost eliberat din închisoare

Moştenitorul şi liderul de facto al grupului Samsung a primit vineri graţiere prezidenţială.