(P) Ce garanții trebuie să ofere clienților un producător de dezinfectanți?

08-02-2021 12:09


(P) Ce garanții trebuie să ofere clienților un producător de dezinfectanți?

Perioada pandemiei a forțat schimbări majore la nivel global, atât în abordarea comercială a produselor care, cu mici excepții, pot fi comandate astăzi online, cât și în sfera serviciilor, care s-au văzut nevoite să reinterpreteze întregul traseu al consumatorului.

Foarte multe industrii au fost afectate, unele ireversibil. Folosirea dezinfectanților a devenit treptat obișnuință, aceștia numărându-se printre principalele arme din “arsenalul” de protecție contra COVID-19.

Cu toate acestea, pe piață și-au făcut loc și mulți oportuniști, care au ajuns să vândă diverse produse dezinfectante la prețuri exorbitante, chiar dacă acestea acționează slab sau nu au efectul scontat. Prin urmare, este decisiv să facem distincția între un producător de dezinfectanți autorizat și diverse alte "soluții" care, conform dictonului, oferă "frecție la picior de lemn".

În primul rând, un producator dezinfectanti trebuie să ofere transparență în privința avizelor obținute de la autoritățile competente în domeniu. De asemenea, produsele autorizate necesită testarea în laboratoare de specialitate, pentru confirmarea efectului biocid. Spre exemplu, unii dezinfectanți pot avea o acțiune bactericidă, însă acest lucru nu înseamnă că protejează și de acțiunea virusurilor sau fungilor.Multe persoane, în lipsa unei documentări adecvate, aleg să încadreze în aceeași categorie toate substanțele comercializate cu titlul de dezinfectanți. Înainte de acest lucru, este necesar să avem în vedere o serie de factori, care variază de la tipul de substanță activă conținută, până la categoriile de microorganisme asupra cărora acționează sau la mediul de aplicabilitate al acestora.

Conform definiției din DEX, putem numi dezinfectanți acele substanțe care contribuie la "Operațiunea de distrugere a microorganismelor patogene vii din medii biologice sau de pe diverse obiecte pentru a împiedica propagarea bolilor contagioase la oameni, la animale sau la plante". Această definiție este, însă, destul de vagă, iar sub această umbrelă pot fi regăsite foarte multe produse.

Așadar, este important să ne îndreptăm atenția către un producător de dezinfectanți care comercializează soluții cu acțiune demonstrată și eficientă contra agenților patogeni. Putem distinge astfel între dezinfectanți pentru mâini sau pentru suprafețe, dar și între produse cu acțiune bactericidă, fungicidă sau virucidă.

Există și alți parametri care pot fi folosiți la evaluarea eficienței dezinfectanților. Printre aceștia se numără atât timpul de acționare, cât și condițiile în care produsele își păstrează eficiența. Spre exemplu, dezinfectanții pentru mâini 5K de la producătorul www.dezinfectanti.ro au acțiune garantată atât în condiții de curățenie, cât și de murdărie (mâini murdare).

Nu în ultimul rând, un producător de dezinfectanți este conștient și de impactul produselor asupra mediului. Pe Dezinfectanți.ro vei întâlni produse care corespund tuturor standardelor din domeniu, a căror folosire, fabricație, precum și distribuție lasă o amprentă redusă asupra mediului înconjurător.

De asemenea, toate produsele sunt avizate de către autoritățile competente din domeniu, iar eficiența acestora este testată în laboratoare de specialitate din țară și străinătate.
Nu uită să consulți atent instrucțiunile de utilizare, dar și de depozitare, pentru a beneficia de efectul complet al dezinfectanților! Intră pe Dezinfectanti.ro, descoperă gama completă de produse și comandă cu încredere de la un producător de dezinfectanți cu acțiune garantată!

Sursa: Pro TV

Tags: dezinfectanti,


VIDEO PROTVPLUS.RO