(P) Din maternitate în IT - 10 calități surprinzătoare care te recomandă pentru job. Reducere de 20% pentru mame

promo

Apariția unui nou membru în familie marchează începutul unei călătorii unice pentru fiecare femeie, transformând radical ritmul și esența vieții de zi cu zi.

Acest articol se adresează tinerelor mame din România, explorând provocările și oportunitățile ce caracterizează perioada de tranziție profesională și personală care urmează nașterii unui copil.

În centrul discuției se află impactul profund pe care maternitatea îl are asupra carierei și dezvoltării personale, precum și posibilitățile de reorientare profesională într-o eră în care tehnologia și flexibilitatea muncii deschid noi orizonturi.

Se pune accent pe reconversia profesională, cu un focus special pe sectorul IT, care oferă oportunități reale de creștere și adaptare la o lume în continuă schimbare.

Venirea pe lume a unui bebeluș este un eveniment care schimbă radical viața unei femei – totul începe să se întâmple într-un ritm foarte diferit, se modifică prioritățile și chiar modul în care vezi lumea.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Perioada de început într-ale mămiciei vine cu nemărginită dragoste față de puiul tău, cu un amalgam de emoții și trăiri nemaisimțite până atunci, dar și cu o serie de provocări deloc ușoare, printre care un loc important îl ocupă parcursul profesional.

Timpul petrecut alături de bebeluș în primii ani de viață are o valoare inestimabilă și prezintă multe beneficii dovedite în dezvoltarea acestuia pe termen lung – însă acesta presupune și o serie de sacrificii importante din partea mamei, printre care se numără și o pauză lungă în carieră.

Cum se vor schimba lucrurile la job în doi ani? Voi reuși să mă reintegrez când mă întorc din maternitate? Voi putea ține pasul cu echipa după această pauză lungă? Va mai fi disponibil postul meu? – sunt doar câteva dintre întrebările care apar în mintea mamelor aflate în concediu de creștere a copilului.

Pe lângă aceste griji firești pauza profesională pe care o iei în timpul concediului de maternitate poate fi și o oportunitate de reflecție asupra parcursului profesional și a planurilor de viitor.

Unul dintre cele mai ofertante domenii spre care aleg în prezent angajații să migreze din punct de vedere profesional, este IT – iar tinerele femei și mame nu sunt o excepție – cu determinare și curaj pășesc spre o nouă carieră care să le aducă stabilitate financiară și un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală.

Contrar opiniei populare, unele dintre cele mai importante abilități pe care trebuie să le aibă un angajat din sfera IT sunt cele sociale și interpersonale. Iar în timpul petrecut alături de bebeluș dar și a celorlați membri ai familiei, orice tânără mamă devine expertă într-o serie de abilități vitale pentru orice echipă de IT:

1. Comunicarea – dacă reușești să-i explici unui copil de un an de ce e bine să mâncăm morcovi mai des decât ciocolată și acesta să fie de acord cu tine – ești olimpică la comunicare.

2. Creativitatea – ai reușit să găsești o metodă eficientă să-ți convingi puiul să-și țină căciula pe cap și papucii în picioare? Ai combinat cu succes strofe din Elefantul Cici și Baby Shark ca să transformi băița într-o aventură? – Bravo! Arta are multe forme, iar talentul e tot ce contează.

3. Răbdarea – aici nu este nevoie de exemple și descrieri. Probabil nimic nu îți poate construi răbdarea cum o face un pui de om care crește și devine încet, foarte încet, cu multe încercări, dar și atât de fascinant și împlinitor.

4. Perseverența – ești alături de un om nou-nouț în fiecare zi și îl înveți să... fie. Nu renunți niciodată, pentru că nu este o opțiune pentru tine. Îți vine natural să încerci de 10 ori, să repeți de 100 de ori, să faci de 1000 de ori.

5. Toleranța la frustrare – probabil nu există o proaspătă mămică alături de bebeluș care să nu fie încercată de momente în care simte neputință, neajutorare sau lipsă de control.În timp, înveți să le gestionezi cu brio și te descurci din ce în ce mai bine – iar asta te pregătește pentru succes profesional în orice domeniu solicitant.

6. Rezolvare de probleme și aplanarea conflictelor – devii pe loc arbitru, polițist, avocat, procuror, judecător, profesor, psiholog și mecanic de locomotivă atunci când Matei și Sofia vor să se joace în același timp, cu același trenuleț, dar singuri și în locuri diferite.

7. Gestionarea timpului și organizare – știi cum, de când ai devenit mamă, ai foarte mult timp dar nu ai timp deloc? Cum nu ai timp să faci nimic dar le faci pe toate? Cum transformi imposibilul în posibil și pare că ești în mai multe locuri, în mai multe roluri, în același timp? Iar la final totul este făcut și rezolvat? Pentru că mamele sunt magice.

8. Prioritizare a sarcinilor – două programări la medic pentru bebe și una pentru tine, trei comenzi online pentru că iar i-au rămas mici hainele și vrea și tricicletă dar se termină și scutecele, expiră ITP-ul la mașină, pisica trebuie dusă la veterinar, ai de terminat cartea despre adaptarea la creșă, trebuie să cumperi un cadou pentru evenimentul din weekend și încă 4 kilometri de to-do list.

9. Adaptare la schimbare – nimic pe lumea asta nu se schimbă mai rapid decât un bebeluș în primele zile, luni, în primii ani de viață. Crește repede și nevoile i se schimbă, apar altele noi în fiecare zi, de la mișcare la comunicare sau mâncare – iar tu te adaptezi din mers și ești mereu cea mai bună mamă pentru el.

10. Învățare continuă – mamele se nasc odată cu copiii lor, nimeni nu poate învăța cu adevărat cum să fie părinte înainte de a-și asuma acest rol – ne naștem, creștem și ne dezvoltăm ca mame lângă puii noștri, iar în fiecare zi învățăm ceva nou care ne face mai bune, mai pricepute, mai competente, mai capabile să jucăm acest rol atât de frumos și important.

Odată ce ai dezvoltat toate aceste abilități personale – îți rămâne partea mai ușoară – să dobândești competențele profesionale necesare pentru noua ta carieră tehnologică.

Iar cea mai bună veste este că acum poți urma cursuri acreditate de IT cu reduceri speciale pentru mame. Școala de IT Azimut Vision oferă o reducere de 20% din costul oricărui curs pentru mamele care au copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, dar și o reducere de 10% pentru mămicile cu copii mai mari – cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani.

Cursurile Școlii de IT Azimut Vision sunt adaptate pentru nevoile cursanților astfel încât poți urma cu succes un program de pregătire chiar dacă nu ai avut niciodată tangență cu domeniul și începi de la zero.

Tot ce îți să faci acum este să pășești cu curaj spre noua ta carieră.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor

Câștigătorii record ai Ligii Campionilor În fiecare turneu se stabilesc recorduri. Dar care cluburi au reușit să câștige cele mai multe titluri ale Ligii Campionilor?

(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească
(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească

Cum sărbătorile Pascale se apropie, acum este momentul potrivit să vă gândiți, să căutați și să alegeți rețetele potrivite pentru masa din familie.

(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online
(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online

În era digitală, în care timpul este prețios și confortul este la îndemână, cumpărarea de flori online a devenit o modalitate populară și practică de a încânta persoanele dragi sau de a decora propria locuință.

Recomandări
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. 

Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție
Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție

28 de persoane din Caraș-Severin au fost audiate într-un dosar în care se vorbește despre trafic de droguri, operațiuni cu psihoactive și determinarea practicării prostituției.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.