(P) Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o mașină care a fost implicată într-un accident

21-12-2020 14:37

(P) Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o mașină care a fost implicată într-un accident

Ai ajuns în momentul în care ai hotărât să cumperi o maşină rulată. Ai cântărit toate avantajele şi dezavantajele şi ai decis că un vehicul second-hand este potrivit pentru tine.

 

În acest moment este important să verifici cu mare atenție autoturismele care se pliază necesităților tale. Conform specialiştilor www.carvertical.com/ro trebuie să acorzi un plus de atenție detaliilor legate de istoricul maşinii. Vei avea certitudinea că maşina pe care o cumperi este una singură, şi poate fi exploatată în cele mai bune condiții.

În situaţia în care maşina care prezintă interes a fost implicată într-un accident, este imperativ ca verifici părțile afectare. Poți discuta cu proprietarul despre componentele deteriorate şi înlocuite sau poți solicita un istoric VIN. Evenimentele rutiere sunt menționate într-un astfel de raport, indiferent de locul şi timpul accidentului.

Trebuie să îţi iei măsuri de precauţie când achiziţionezi maşini rulate, deoarece în ţara noastră samsarii au dezvoltat o adevărată afacere din integrarea pe piaţă a vehiculelor considerate daună totală în țările din vestul Europei. Conform myfreevin.com, aproximativ 70% dintre mașinile comercializate pe site-uri auto provin din state precum Germania, Franţa, Italia, Spania, iar starea acestora la achiziţionare nu este deloc bună.

Mulți achiziţionează maşinile cu daune grave la prețuri foarte mici, realizează reparații superficiale şi le vând pe site-urile auto. În cazul în care daunele nu sunt majore şi nu sunt afectate componente de bază, lucrurile sunt destul de simple. O vizită la service-ul auto te poate ajuta să beneficiezi de o maşină sigură, perfect funcțională. Când sunt afectate componente majore, maşina devine un pericol pentru siguranța ta, a pasagerilor şi a celorlalți participanţi la trafic.

 

Verifică care sunt componentele afectate


Cum am precizat este esențial să ştii de la început ce cumperi. Statisticile arată că doar 40% dintre mașinile comercializate pe site-urile de vânzări auto, importante sunt sigure, restul 60% sunt epave luate din cimitire auto, deci pun viața în pericol.

În cazul în care în urma accidentelor au fost afectate sistemele de servodirecţie, electromotorul, alternatorul, sistemul de frânare, structura de siguranţă şi poziția airbag-ului maşina nu este una ce poate fi utilizată. Centura de siguranţă este o altă componentă importantă care este cosmetizate prin artificii ilegale de către comercianții care au făcut un business din vânzarea mașinilor stricate.

Conform statisticilor, la mașinile diesel s-au observat deficiențe grave la sistemele de filtrare. La cele mai multe s-au depistat probleme odată cu înfundarea filtrelor ce împiedică pătrunderea în motor a particulelor multiple. Mulți dintre șoferi au fost păcăliţi şi la puțin timp au descoperit că au achiziționat maşini cu motorul defect în proporţie de 80%. Din pricina filtrului de particule se deteriorează turbina, galeria de admisie şi sistemul EGR. Şi cum cele mai multe dintre vehiculele importante vin cu kilometrajul dat înapoi analiza minuţioasă a filtrului de particule este o sarcină obligatorie.

Problemele interne ale motorului sunt alte defecţiuni ce afectează siguranţă, sau vin cu cheltuieli ulterioare mari. Bătăile motorului sunt semne că trebuie să verifici cu mai multă atenţie starea acestuia înainte de a cumpara mașina. Poţi depista probleme la baia de ulei, scurgeri de antigel, scurgeri de ulei sau de combustibil, cauzate de reparaţii superficiale.
 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO