(P) Ce sacouri de bărbați să ai în garderobă și cum să le incluzi în diferite tipuri de ținute

(P) Ce sacouri de bărbați să ai în garderobă și cum să le incluzi în diferite tipuri de ținute

Sacoul, altădată un element vestimentar foarte formal, a devenit o alegere practică pentru orice bărbat. Poate oferi un aspect mai elegant oricărei ținute - de la look-ul la birou, la cel de ieșit în oraș.

Desigur, nu poți purta orice tip de sacou pentru fiecare stil al ținutelor tale, așadar ți-am pregătit un ghid care să te ajute să combini sacouri bărbați în mod simplu, dar corect cu restul pieselor vestimentare din garderoba ta. Parcurge-l și încearcă noi combinații care te vor ajuta să ai un stil plăcut, indiferent că este vorba despre o ținută pentru un eveniment formal sau unul casual.

Criterii de bază pe care să le ai în vedere când alegi sacouri bărbați

Alegerea mărimii corecte este cea mai importantă. Indiferent de modelele de sacouri bărbați pe care le alegi, este important ca mărimea să ți se potrivească. Materialul trebuie să se așeze confortabil pe zona umerilor, fără să strângă sau să facă diferite cute. Cu brațele relaxate, mânecile ar trebui să ajungă până la osul încheieturii mâinii, lăsând să iasă un sfert de centimetru din manșeta cămășii. În rest, în zona trunchiului sau a abdomenului, sacoul ar trebui să permită o mișcare confortabilă. Aceste detalii sunt importante pentru că, spre deosebire de geci bărbați hanorace pentru bărbați, unde croiala este mai permisivă, un sacou trebuie să îți vină perfect pentru a avea o ținută plăcută.

Acordă atenție materialului. Sacourile bărbați sunt disponibile în diferite țesături, fiecare cu punctele sale forte. Lâna este o alegere clasică, oferind căldură și structură, perfectă pentru un cadru formal și business casual. Modelele din bumbac sunt mai ușoare, ideale pentru vreme mai caldă sau pentru un look mai relaxat. Blazerele din in oferă o senzație de relaxare, fiind ideale pentru diferite contexte în timpul verii.

Culoarea și modelul joacă un rol important, atat pentru sacouri cat si pentru gecile de barbati. Albastrul închis este o culoare versatilă de sacou pentru bărbați, după negru. Griul și cărbunele se clasează pe locul doi, oferind un aer sofisticat. Pentru un plus de personalitate, ia în considerare modele precum dungile sau un carouri subtile. Cu toate acestea, pentru a te bucura de libertatea de a face diferite combinații de ținute, rămâi pentru început la culori solide în colecția ta de sacouri bărbați.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria
Ce sacouri bărbați să ai în colecție

Pentru un look mereu plăcut, nu este obligatoriu să porți haine în cele mai noi tendințe, ci este recomandat să investești în câteva piese vestimentare clasice, pe care le poți adapta ulterior diferitelor ținute.

Dacă ar trebui să ai în garderobă doar trei variante de sacouri bărbați, este recomandat să investești în sacou bleumarin, gri și unul cu material texturat, care va da personalitate chiar și celui mai simplu look.

Sacoul bleumarin sau negru este probabil cel mai important. Compatibilitatea sa cu alte piese vestimentare este de neegalat, ceea ce îl face un must-have în garderoba oricărui bărbat. Confecționat dintr-o țesătură de lână de greutate medie, oferă structură și căldură, fiind perfect pentru a fi purtat pe tot parcursul anului.

Un concurent apropiat al acestuia, blazerul gri oferă un aer ușor mai modern și mai relaxat. Alege sacouri bărbați într-o nuanță de gri mediu, cu țesătură din lână sau dintr-un amestec de lână.

În timp ce primele două sacouri bărbați sunt variante simple, de culoare solidă, un sacou cu imprimeu sau material texturat adaugă o notă de interes vizual ținutei tale. Ia în considerare țesăturile herringbone, hopsack sau tweed pentru un look mai casual și unic. Ele funcționează bine atât în contexte casual, cât și smart casual.

Dacă ai deja aceste modele în garderobă, poți trece la nivelul următor. Asta înseamnă să investești în sacouri care nu sunt neapărat atemporale, însă ți se potrivesc ca stil.

Pentru vremea mai caldă, un sacou mai ușor, confecționat din bumbac sau in, este o alegere perfectă. Optează pentru bej deschis, gri deschis sau chiar o nuanță de albastru deschis pentru o atmosferă de vară.

Pentru o notă de personalitate, ia în considerare introducerea unui blazer cu model în garderoba ta. Dungile sunt o opțiune clasică și versatilă, adăugând o notă de sofisticare fără a fi prea îndrăzneț. Pentru un look mai curajos, găsește un model subtil cu carouri sau chiar cu buline mici.

O altă variantă populară este sacoul cu două rânduri de nasturi. Fie de inspirație militară, fie doar elegant, el rămâne o variantă plăcută, ce poate fi purtată la diferite ținute, în funcție de material.

Cum să integrezi sacourile din colecție în diferite ținute
Look-ul casual

O pereche de jeans închiși la culoare și un sacou bine croit creează o bază perfectă. Pentru o atmosferă de vară, alege un sacou mai deschis la culoare, din bumbac sau in. Poți alege să porți fie o cămașă albă cu nasturi sau un tricou polo. Mocasinii din piele maro sau ghete Chelsea (în sezonul rece), adaugă o notă de rafinament.

Pentru o abordare mai relaxată a stilului smart casual, un tricou alb simplu poate funcționa în mod surprinzător sub un sacou. Asigură-te că tricoul ți se potrivește bine, iar sacoul este un model mai casual, poate din in sau dintr-o țesătură texturată, cum ar fi un sacou maro. Completează look-ul tot cu jeans închiși la culoare și pantofi sport albi pentru un aer relaxat, dar bine pus la punct.

Ținutele formale

În general, pentru ținutele formale, mai ales black tie, există reguli clare, iar costumul nu ar trebui să lipsească. Cu toate acestea, dacă nu este vorba despre un cod vestimentar atât de strict, poți opta pentru o pereche de pantaloni bej cu un sacou bleumarin. La fel de bine se potrivește și un sacou cu imprimeu, dacă materialul acestuia este destul de solid, însă asigură-te că porți o cămașă simplă, eventual albă și nu adaugi alte accesorii.

Look-ul business

Un sacou bleumarin asortat cu pantaloni negri, o cămașă albă impecabilă și o cravată bine aleasă. Optează pentru o cravată colorată, cu un model clasic, cum ar fi o cravată de culoare burgundy paisley sau un model cu dungi albastre și roșii. O pereche de pantofi oxford din piele neagră lucioasă și o geantă de laptop minimalistă completează look-ul, oferind o imagine finală elegantă.

Înțelegând cum să-ți integrezi blazerul în diferite ținute, le deblochezi adevăratul potențial. Cu puțină creativitate și cu aceste sfaturi, poți alege mai ușor ce sacouri bărbați să introduci în garderobă și cum să le porți.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor

Câștigătorii record ai Ligii Campionilor În fiecare turneu se stabilesc recorduri. Dar care cluburi au reușit să câștige cele mai multe titluri ale Ligii Campionilor?

(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească
(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească

Cum sărbătorile Pascale se apropie, acum este momentul potrivit să vă gândiți, să căutați și să alegeți rețetele potrivite pentru masa din familie.

(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online
(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online

În era digitală, în care timpul este prețios și confortul este la îndemână, cumpărarea de flori online a devenit o modalitate populară și practică de a încânta persoanele dragi sau de a decora propria locuință.

Recomandări
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. 

Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție
Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție

28 de persoane din Caraș-Severin au fost audiate într-un dosar în care se vorbește despre trafic de droguri, operațiuni cu psihoactive și determinarea practicării prostituției.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.