(P) Ce să faci și să vezi în Madeira?

Ultima actualizare: 02-08-2021 14:03
(P) Ce să faci și să vezi în Madeira?
unsplash.com

O destinație deosebit de populară printre turiști, insula Madeira se laudă cu un climat prietenos, vegetație luxuriantă și plaje numai bune pentru relaxarea mult dorită în concediu.

Dacă totuși vrei să faci mai mult decât să te relaxezi la soare, ți-am găsit câteva activități perfecte pentru o vacanță de neuitat.

Vizitează orașul Funchal

O vacanța în Madeira este cu adevărat incompletă dacă nu vizitezi și capitala insulei Madeira, adică orașul Funchal. Acesta merită văzut datorită promenadei elegante, a grădinilor spectaculoase sau a pădurilor seculare la care poți ajunge cu telefericul. Pe lângă plimbări și explorare poți petrece câteva sesiuni de shopping sau poți urmări un spectacol.

Nu rata nici stânca Cabo Girao, cea care se înalță la 580 de metri deasupra nivelului apei. Apropo de senzații tari, puntea de sticlă instalată în 2012 este construită deasupra prăpăstiilor, vei avea curaj să o traversezi?

Descoperă muzeul dedicat fotbalistului Cristiano Ronaldo

Un obiectiv greu de ignorat de către microbiști, muzeul dedicat celebrului CR7, după care a fost botezat și aeroportul din Madeira, te poate introduce în lumea superstarului portughez cu prețul a doar câțiva euro. Această atracție este administrată de nimeni altul decât fratele celebrului Ronaldo. La fel de faimoasă este și statuia din fața muzeului, statuie care în mod ironic aduce prea puțin cu subiectul muzeului.

Aventurează-te în Porto Moniz

Un oraș mic, dar renumit pentru frumusețea sa, Porto Moniz se află în nordul insulei Madeira și este celebru și datorită piscinelor naturale care au luat naștere grație vulcanilor milenari. Potrivit localnicilor, apa strânsă în cavitățile formate de acești vulcani este atât de sărată încât înecul este practic imposibil.

Dacă o zi de înot la buza Atlanticului nu-ți satisface setea de aventură, vizitează și fortul Sao Joao Batista. Merită menționat că această construcție era destinată protejării orașului de către atacurile piraților. Actuala construcție a fost restaurată, originalul fiind ridicat încă din 1730. În afară de construcția impresionantă care-ți va atrage cu siguranță atenția, nu uita că în interiorul fortului poți vizita și Madeira Aquarium.

Vezi o pădure protejată de UNESCO

Laurisilva este o pădure de lauri de aproximativ 15.000 hectare, desemnată drept cea mai vârstnică, dar și cea mai întinsă pădure de laur, veche de milioane de ani. Aceasta face parte din Parcul Natural Madeira și a supraviețuit atât de mult datorită climei blânde și combinației inedite dintre masele umede de aer din Atlantic și soarele abundent. Peisajul din această pădure este unul de vis, unul din care nu vei mai vrea să te trezești!

Încearcă un traseu montan

Credeai că o vacanță în Madeira este ideală doar pentru iubitorii de plajă și soare? Nici pe departe! Adevărul este că insula Madeira primește anual foarte mulți doritori de aventură și de trasee montane, cele mai cunoscute fiind cele care duc la Pico Ruvio. Majoritatea traseelor au o dificultate medie și durate relativ scurte, nu mai mult de trei ore, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te echipezi corespunzător: șapcă, ochelari de soare, multă apă și câteva gustări.

Bucură-te de căsuțele tradiționale din Santana
 

Pentru iubitorii de simplu și frumos aceste căsuțe din așezarea Casa Sfinților, Santana vor fi o adevărată desfătare. Parcul tematic te va informa în legătură cu istoria și cultura Madeirei și poți petrece câteva ore interesante aflând mai multe despre simbolurile Madeirei și geneza vulcanică a insulei.

După toate aceste plimbări cel mai probabil ți se va face și foame, așadar nu uita să încerci bunătățile oferite de bucătăria locală. Recomandăm în special frigăruile din carne de vită, fructele de mare cu vin de Madeira sau peștele spadă servit cu o garnitură de banane fripte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO