(P) Alegerea buchetului de mireasă în funcție de luna în care are loc evenimentul

maison
Unsplash

Organizarea nunții presupune planificare, stres și o mulțime de idei creative, astfel încât evenimentul să rămână în memoria colectivă a invitaților.

Nu doar rochia de mireasă este importantă, ci și alegerea buchetului pentru ziua cea mare. Datorită gamei diversificate de flori, tot mai multe mirese se află în impas și apelează la floriști cu experiență care să le creeze acel buchet special, ce le va pune în valoare.

Buchetul de flori este cel mai important accesoriu pe care mireasa îl poartă în ziua nunții și cu siguranță și cel mai fotografiat. Astfel, miresele optează pentru mixuri de flori, de culori variate, care să reprezinte o extensie a personalității lor.

Cum a apărut buchetul de mireasă?

Se spune că primele buchete de mireasă au apărut la popoarele celtice, fiind realizate din ierburi, mirodenii și usturoi pentru a le apăra de spiritele rele. În Grecia și Roma Antică, de cealaltă parte, mirii purtau ghirlande în jurul gâtului, astfel încât să simbolizeze noua viață pe care o începeau.

Ulterior, buchetele au început să includă și diverse flori, ca simbol al fertilității și al norocului în căsnicie. Cele mai utilizate tip de buchete de mireasa sunt cele constituite din trandafiri. În mitologia greacă, aceștia au fost purtătorii dragostei și ai frumuseții dintre Aurora și Cupidon.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Buchetele potrivite în funcție de luna în care are loc nunta
Florile din buchetul de mireasă, dar și forma acestuia, nu trebuie alese la întâmplare. Dacă îți plac mai multe tipuri de flori și nu te poți decide asupra uneia, cel mai bine ar fi să îți creezi un buchet din florile de sezon.

Iată florile ce pot contura un buchet de mireasă perfect în funcție de luna evenimentului:

Luna Ianuarie - În cazul în care nunta are lor în această lună, cele mai bune variante sunt florile tropicale sau orhideele. Deși este o lună de iarnă, destul de restrictivă din punct de vedere al florilor, importurile te pot salva. La fel de potriviți sunt și trandafirii, mai ales că sunt accesibili ca preț.

Luna februarie - O bună opțiune este laleaua. Se regăsește într-o gamă variată de culori (alb, galben, roșu, lila și mov). Dat fiind că au tulpinile flexibile se pot crea atât buchete de mireasă, cât și aranjamentele de masă.

Luna martie - În această lună freziile sunt vedetele, mai ales că au un parfum dulce și praspăt, care rezistă vreme îndelungată. Fiind flori de sezon, și prețul este mai mult decât accesibil.

Luna Aprilie - Dacă te căsătorești primăvara și ești o fire mai exuberantă îți poți crea un buchet de mireasă din anemone, care arată fabulos și creează un impact vizual puternic.

Luna Mai - Pentru o pată de culoare poți alege albăstrele, disponibile într-o gamă diversificată de culori - roz, alb, violet și roșu.

Luna Iunie - Îți poți crea un buchet de mireasă din bujori roșii, albi, galbeni sau roz, care creează un spectacol fabulos de culori atunci când sunt combinați.

Luna Iulie - Perfecte pentru o nuntă în luna de vară sunt florile de Lisianthus, care se regăsesc într-o largă varietate de culori. Acest tip de floare este perfect pentru un buchet în stil boem sau romantic, alături de fire de bujor și trandafir.

Luna August - Daliile sunt perfecte pentru o nuntă în miez de vară. Sunt o mulțime de soiuri, pornind de la culoarea albă, până la movul luminos. Sunt florile ideale pentru a fi plasate în mijlocul buchetului de mireasă.

Luna Septembrie - Aici sunt potrivite crizantemele, caracterizate de versatilitate și varietate. În plus, au și un cost redus și, deși sunt niște flori simple, în combinație cu altele vor crea un design original.

Luna Octombrie - Calele sunt cea mai bună opțiune. Poți alege calele albe, mov sau negre, pentru un buchet de mireasă plin de extravaganță și rafinament.

Luna Noiembrie - Dacă ai nunta în această lună poți crea un buchet de mireasă din Carthamus, flori disponibile în culorile galben sau portocaliu, cu o textură fantastică.

Luna Decembrie - Dacă îți organizezi nunta în această lună poți opta pentru florile de Hellebores sau “trandafirii Crăciunului”, de o eleganță subtilă. Culorile variază de la un verde plăcut, până la un mov intens.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Primăvara este anotimpul în care simțim că nivelul de energie crește și că avem poftă să petrecem tot mai mult timp în aer liber.

(P) Anticariatul: Aliatul tău pentru rechizitele școlare - Economie, sustenabilitate și descoperire!
(P) Anticariatul: Aliatul tău pentru rechizitele școlare - Economie, sustenabilitate și descoperire!

Începerea unui nou an școlar este, de cele mai multe ori, însoțită de cheltuieli considerabile pentru rechizitele școlare, iar manualele reprezintă o parte importantă din acest buget.

(P) Descoperă top 7 telefoane rezistente în 2024 de la DualStore.ro
(P) Descoperă top 7 telefoane rezistente în 2024 de la DualStore.ro

Telefoanele fac parte din viața noastră de câteva decenii și au devenit o adevărată necesitate, de care nu ne putem desprinde.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.