(P) Alege inteligent șemineul potrivit pentru căldura și siguranța familiei tale!

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
(P) Alege inteligent șemineul potrivit pentru căldura și siguranța familiei tale!

Alegerea soluției potrivite de încălzire pentru asigurarea confortului familiei tale trebuie făcută din timp, pentru a nu risca să iei decizii pripite pe ultima sută de metri, atunci când sezonul rece o să bată din nou la ușă.

 

Montarea din timp a unui semineu pe lemne va asigura nu numai sursa de căldură din căminul tău, dar va reuși deasemenea, să confere stil, personalitate și clipe speciale la adăpostul unui element central care îți va reduce stresul agitației cotidiene, până la câteva bătăi în ritm cu jocul relaxant al flăcărilor proiectate pe perete, într-o seara rece de iarnă sau toamnă târzie.

De toate aceste momente sunt responsabili prietenii noștri de la PEFOC.ro, specialiști cu experiență vastă în industria soluțiilor de încălzire alternativă din România, posesori a unei game impresionante de șeminee clasice, pe gaz sau peleți, sobe tradiționale sau moderne și până la coșuri de fum sau burlane soba premium. Toate produsele și accesoriile termice sunt disponibile din stocul propriu de la Sibiu sau de la partenerii oficiali din întreaga țară!

Pe lângă atmosfera plină de feerie pe care un șemineu pe lemne are potențialul să o creeze, mai ales în serile friguroase, când jocul focului te îmbie să petreci momente speciale alături de familie sau persoanele dragi, acesta are și un rol deosebit de practic - acela de a aduce un aport semnificativ de căldură, mai ales în camera sau spațiul unde este montat.

Și pentru că vorbeam despre funcționalitate, un șemineu centrală spre exemplu, poate îndeplini cu succes rolul unei centrale clasice pe gaz, prin care căldura și apa caldă vor putea fi transferate și în restul camerelor locuinței tale cu ajutorul unui sistem complex de distribuție. Practic, faci focul în șemineu și încălzești toată casa - focarul putând fi racordat la instalația de calorifere sau încălzire în pardoseala existente în casă. Astfel, te bucuri de designul atrăgător și spectaculos al unui șemineu, la pachet cu avantajele tehnice ale unei centrale.

Montarea unui șemineu pe lemne este recomandat să se realizeze cu personal autorizat și specializat. Așadar, în etapele construirii, un profesionist Pefoc te va asista la montarea coșului de fum, racordarea acestuia la focar, realizarea canalelor de distribuție al aerului cald și finisarea șemineului în funcție de designul dorit.

În ceea ce privește soluția de evacuare a fumului, se recomandă achiziționarea uneia profesionale, cu tubulatură interioară din șamotă sau a unui cos de fum ceramic datorită proprietăților sale renumite pentru rezistența sporită în timp la temperaturi înalte și factori precum coroziunea sau depunerile de funingine.

Coșurile de fum profesionale sunt singurele care asigură funcționarea șemineului la parametri optimi, fără scăpări de căldură sau fum emanat în încăpere, ținându-te pe tine și pe cei dragi ție, în siguranță deplină împotriva incendiilor sau intoxicațiilor accidentale cu monoxid de carbon. În plus, în cazul în care alegi să-ți achiziționezi un produs din gama experților Pefoc.ro, te vei putea bucura de garanția calității de până la 30 de ani.

Din punct de vedere al finisajului, acesta se realizează conform preferințelor tale, putând să alegi între materiale mai mult sau mai puțin costisitoare, modele simple sau decorate. Există și posibilitatea amenajării unui loc special de șezut lângă șemineu sau al unui spațiu pentru depozitarea lemnelor cu rol practic, dar și decorativ.

Așadar, pentru ca șemineul visat să funcționeze perfect astfel încât tu, împreună cu familia sau cu persoana iubită, să vă bucurați de momente de relaxare în condiții optime de siguranță și confort este necesar să nu te apuci să-ți instalezi un șemineu de capul tău și să apelezi la suportul unei echipe de specialiști, așa cum sunt și cei de la Pefoc.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO