(P) Acupunctura – cât de eficientă este în rezolvarea problemelor de sănătate

(P) Acupunctura – cât de eficientă este în rezolvarea problemelor de sănătate

Medicina occidentală are ca bază rezolvarea problemelor noastre de sănătate prin administrarea de medicamente care adesea suprimă doar simptomele.

Medicina orientală, pe de altă parte, privește o persoană ca pe un tot și se ocupă de energia care curge în corpul pacientului. Indiferent dacă crezi sau nu în această metodă de tratament, vom vedea modul în care funcționează acupunctura, pentru a înțelege de ce multe persoane aleg această metodă. 

 Medicina orientală este un subiect destul de controversat atât în rândul publicului laic, cât și al publicului profesionist. În Occident, am învățat să examinăm și să măsurăm totul, așa că suntem reticenți să credem că o plantă sălbatică sau un masaj al căilor noastre energetice invizibile ne-ar putea ajuta atunci când vorbim de boală. Totuși, sunt foarte multe persoane care pledează pentru proceduri tradiționale și nu apelează la un medic chiar dacă pacientul începe să sufere de boli foarte grave. A fi la extreme nu este o soluție. Ideal este ca noi să acceptăm și alternative medicale, fără însă a refuza tratamentele occidentale recomandate de medici.

 Așadar, acupunctura este chiar atât de eficientă? - În ciuda acestor două poziții ireconciliabile, există ramuri ale medicinei alternative pe care lumea occidentală le-a îmbrățișat și, în unele cazuri, le-a găsit benefice. Una dintre ele este acupunctura, care își propune să ne armonizeze corpul astfel încât să poată funcționa fără probleme.

 Ce este acupunctura? -Este posibil să fi văzut acupunctura descrisă în emisiuni TV sau filme sau să fi auzit de această practică din diverse surse. Partea pe care o cunoaștem cu toții despre acupunctură este că sunt introduse ace în pacient. Acesta poate fi unul dintre principalele motive pentru care oamenii preferă să evite această tehnică, mai ales că ne amintim încă de vaccinurile din tinerețe. Medicina orientală consideră că această practică ajută la echilibrarea energiei în organism și poate vindeca anumite probleme de sănătate. Cu toate acestea, după cum am spus deja, nu este o știință exactă, așa că procedurile și acestetratamente prin acupuncturasunt fundamentate de puține studii științifice.

Citește și
Avertismentul lui Warren Buffett cu privire la inteligența artificială. Ce a prezis mogulul investițiilor

 Principiul pe care funcționează acupunctura -Medicina chineză lucrează cu energiile corpului nostru. Când sunt în raportul potrivit și nu există blocaj nicăieri în organism, suntem sănătoși și plini de viața. Totuși, dacă ceva negativ se întâmplă sau dacă nu avem echilibrul energiei yin și yang, care împreună formează energia chi, ne putem alege cu o boală urâtă.

Suntem ființe vii, așadar energia chi curge prin corpul nostru. De aceea avem aproximativ 350 de puncte de acupunctură, a căror stimulare poate afecta fluxul corespunzător al corpului. În ceea ce privește medicina occidentală, ea neagă în mare măsură existența acestor puncte. Cu toate acestea, în unele cazuri, medicii sunt înclinați să creadă că punctele de acupunctură copiază sistemul nervos uman. Deci, stimularea lor ar putea să ducă la procese de vindecare sau de calmare.

 La ce poate fi bună acupunctura? - Acupunctura nu poate fi folosită pentru toate complicațiile și problemele de sănătate. Dar poate fi eficientă pentru multe dintre ele. Este frecvent folosită atunci când avem: durere în coloana lombară, dureri de coloană cervicală, osteoartrită, dureri de cap frecvente, migrene sau dureri de genunchi.  În 2003, OMS a publicat chiar și o listă cu alte probleme de sănătate asupra cărora acupunctura poate avea un efect pozitiv. Este vorba de probleme cu tensiunea arterială scăzută și crescută, menstruație dureroasă, grețuri matinale și altele. Stimularea adecvată a punctelor de acupunctură poate fi eficientă și pentru durerile de dinți sau pentru un management mai bun al problemelor asociate cu chimioterapia.  Lista continuă cu alte probleme de sănătate cum ar fi dependența de alcool și tutun. În orice caz, ar trebui să discuți mai întâi cu medicul înainte de a face o programare pentru un tratament prin acupunctura. 

 Beneficiile acupuncturii - În ciuda atitudinilor oarecum contradictorii ale oamenilor de știință și medicilor, anumite aspecte pozitive ale acupuncturii nu pot fi negate. Efectele pozitive ale acupuncturii includ: puține efecte secundare, siguranță (dacă alegi un salon cu adevărat bun), posibilitatea de a o combină cu alte proceduri medicale, reducerea unor tipuri de durere.

 Cine ar trebui să evite acupunctură? - Datorită naturii sale, acupunctura nu este potrivită persoanelor care suferă de probleme de coagulare a sângelui. Persoanele care sunt alergice la metale ar trebui, de asemenea, să o evite. De asemenea, nu ar trebui să fie folosit de persoanele care au probleme ale pielii care s-ar putea agrava. În cazul în care curentul electric este utilizat pentru acupunctură, persoanele care au un stimulator cardiac operat nu trebuie să meargă. Dacă doriți să fiți absolut sigur că acupunctură este sigură pentru tine, consultă-ți medicul curant care va evalua în mod profesional starea ta medicală.

 Cum funcționează acupunctură? - În cele din urmă, vom vedea pe scurt la modul în care funcționează acest tip de tratament alternativ. Îți recomandăm să mergi la cabinetul Acupunctură București, unde medici renumiți precum Dr. Corneliu Modovan, îți vor oferi un tratament personalizat. Vizita începe cu un scurt interviu, în timpul căruia vei discuta cu acupuncturistul despre problemele tale de sănătate. Apoi, acele vor fi introduse în punctele de acupunctură specifice afecțiunii și lăsate pe loc timp de 5-30 de minute. Acele trebuie să fie sterile de fiecare dată și utilizate doar de către pacientul respectiv. Introducerea efectivă a acelor în corp nu ar trebui să fie incomodă. Cel mult ar trebui să simți o înțepătură scurtă. În multe cazuri, este recomandat să vii la acupunctură de cel puțin opt sau de douăsprezece ori.

 În timpul vizitei tale, cel mai probabil vei primi și consiliere individuală, în timpul căreia vei avea parte și de informații noi despre cum să ai grijă de corpul tău și vei primi informații suplimentare despre ceaiuri și alte tratamente naturiste. Vezi mai multe pe site-ul Acupuncturabucuresti.ro!

Articol recomandat de sport.ro
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Grindina face ravagii în mai multe zone din ţară. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate. FOTO&VIDEO
Grindina face ravagii în mai multe zone din ţară. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate. FOTO&VIDEO

Ploi torenţiale cu căderi de grindină s-au înregistrat, duminică, în mai multe zone din ţată, imagini cu furia naturii fiind distribuite pe reţelele ded socializare. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate.

Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă
Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă

„Oamenii sunt lumină”, partea I. Ne bucurăm atunci când descoperim semeni care dau de la ei, dăruiesc din timpul lor şi îi ajută pe alţii, înţeleg sensul cuvintelor empatie şi împreună.

Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant
Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant

Noaptea Învierii a fost trăită cu emoție și de românii plecați în Grecia de Paște. Doar în Thassos, sunt peste 10.000. Lumina Sfântă a ajuns și acolo, dar cu întârziere.