(P) 5 moduri în care poți avea grijă de sănătatea aerului din casa ta

(P) 5 moduri în care poți avea grijă de sănătatea aerului din casa ta

Calitatea aerului din casa ta reprezintă un factor major care contribuie la crearea unui mediu plăcut și confortabil.

 

Un aer poluat poate da un aspect tern sau prăfuit chiar și unei case în care faci curățenie în mod constant. Mai important decât atât, însă, aerul poluat poate fi un declanșator de temut al episoadelor astmatice, iar pe termen lung poate contribui la dezvoltarea unor boli respiratorii a persoanelor expuse acestui mediu.

Astfel, curățenia unei case nu ține doar de activitățile care implică un aspirator și detergenții folosiți în curățarea suprafețelor, ba mai mult – reziduurile acestora sunt iritanți care contribuie masiv la poluarea aerului din casă. Dar ce rămâne de făcut? Iată 5 moduri în care poți avea grijă de sănătatea aerului din casa ta.

• Inspecteaza constant baia pentru a preveni apariția mucegaiului

Mucegaiul reprezintă un pericol pentru sănătatea sistemului respirator iar lupta cu acesta poate să îți dea bătăi de cap pe termen lung, tocmai de aceea este indicat să acorzi o atenție sporită locurilor din casă unde există un grad mai ridicat de umiditate. În cazul în care găsești un început de mucegai, curăță-l cu bicarbonat de sodiu combinat cu zeamă de lămâie sau oțet pentru a avea rezultate optime și rapide. Pentru a preveni reapariția mucegaiului, trebuie să ai în vedere că ai nevoie de o ventilație corespunzătoare în baie imediat după duș, timp de cel puțin 30 minute. Dacă nu ai posibilitatea să aerisești, un dezumidificator de aer va putea să rezolve cu brio problema igrasiei și mucegaiului, fără ca tu să depui un efort în acest sens.

Un aparat de dezumidificare a aerului extrage excesul de apă din pereți și îl colectează într-un recipient, astfel rezultatele sunt vizibile imediat. În plus, datorită principiului său de funcționare, aparatul poate înlocui cu succes un uscător de rufe, ceea ce îl face util pe tot parcursul anului.

• Diminuează uzul de produse chimice când faci curățenie

Poate că în ultima perioadă ai auzit tot mai des despre poluanții emiși de produsele de curățenie și problemele de sănătate pe care acești iritanți îi provoacă. Deși par exagerări, din nefericire, toate aceste atenționări au o bază reală: detergenții și soluțiile de curățat emit substanțe iritante care rămân în aer și provoacă disconfort în momentul respirării atât oamenilor cât și animalelor.

Dacă nu îți este la îndemână să renunți de tot la aceste produse, încearcă să le alternezi o data la două săptămâni cu soluții naturale de curățat pe care le poți prepara singur. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu, lămâie, oțet sau ulei din arbore de ceai. Simplu, nu? Cu toate că aceste soluții nu au parfumul specific “curateniei”, fiecare ingredient deține proprietăți antiseptice și elimină mirosurile neplăcute, dovedind că au o eficiență comparabilă cu produsele chimice de curățenie, toate acestea fără să dăuneze aerului din casă.

• Înlocuiește odorizantul de cameră cu un difuzor de aromă
Dacă produsele chimice de curățenie emit substanțe nocive, așa și odorizantele sau spray-urile de cameră au efecte dăunătoare asupra calității aerului din caz. Chiar dacă mirosul unei lumânări parfumate este îmbietor și relaxant pe moment, particulele de carbon și agenții chimici care ard, afectează serios căile respiratorii pe termen îndelungat.

Din fericire, există soluții și aici: înlocuiește odorizantele și lumânările parfumate cu difuzoarele de aromă cu uleiuri esențiale. Acestea emit prin ultrasunete miresme îmbietoare pe care le vei simți în toată casa, fără să fie afectată sănătatea aerului pe care îl respiri zi de zi.
 

• Schimbă, curăță și spală filtrele aparatelor din gospodărie
Aerul condiționat, aspiratorul, hota, purificatorul de aer, toate aceste aparate circulă aer, deci au în componență filtre care din când în când necesită atenția ta. Deși tindem să ingnoram aceste aspect, curățarea și schimbarea filtrelor la timp poate să ajute consistent la buna lor funcționare și implicit la menținerea unui aer mai sănătos în casă.


• Achiziționează un purificator de aer (dacă nu ai făcut-o deja)
Soluțiile de mai sus pot ajuta într-un procent semnificativ sănătatea aerului din casă, însă ce spui de un aer mai curat cu 99.97%? Atât poate să rețină filtrul TRUE HEPA al unui purificator de aer de calitate: 99.97% dintre microorganismele de peste 0.3 microni aflate în aer. Că să îți faci o idee despre dimensiunea microorganismelor reținute de filtrele TRUE HEPA, gândește-te că o particulă de ciment începe de la 3 microni, însemnând că TRUE HEPA reține din aer inclusiv bacterii, viruși, acarieni, bacterii, praf, formaldehide, polen sau spori de mucegai, unii dintre acești poluanți nefiind vizibili ochiului uman. Un purificator de aer îți va face viața mai ușoară iar tu vei respira ușurat la propriu și la figurat.


 

Chiar dacă menținerea unui aer de calitate este un proces continuu, acest lucru nu trebuie transformat într-o luptă. Adoptă strategiile corecte privind echipamentele de curățenie, orientează-te spre produse naturale și nu ignora mentenanța aparatelor responsabile de circularea aerului.

Dacă faci ajustările necesare, mentenanța zilnică va deveni ușoară și te vei putea bucura de beneficiile unui aer curat acasă pe termen îndelungat.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc au fost acordate în cadrul Galei Premiilor eCommerce 2022
Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc au fost acordate în cadrul Galei Premiilor eCommerce 2022

eMAG, FAN Courier, Dedeman, IKEA, elefant.ro, Glovo, F64 si Dacia - printre companiile premiate la Gala Premiilor eCommerce 2022

(P) Top 3 ținute de sezon rece în 2022
(P) Top 3 ținute de sezon rece în 2022

Eventual într-un mod trendy și modern, fără a scăpa de farmecul clasic și atemporal al gecilor pe care toate le avem în dulap.

(P) Tendințe la parfumuri în toamna anului 2022
(P) Tendințe la parfumuri în toamna anului 2022
Recomandări
O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții
O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții

Una dintre cele mai mari fraude cu lemn tăiat ilegal din păduri este investigată de nouă structuri ale statului. Poliţiştii şi procurorii au descins la 17 Ocoale Silvice din Suceava, dar şi la 146 de firme şi chiar adrese particulare din alte 17 judeţe.

Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO
Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO

Au apărut noi mesaje acuzatoare la adresa preotului Visarion Alexa. Încă o femeie povestește, că părintele i-a făcut avansuri și chiar, a sărutat-o când, au fost împreună. Pentru a dovedi că nu minte a publicat, și capturi cu mesajele.

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO
În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.