(P) Cum să îți alegi salteaua pentru pat? Preț saltele și nevoi specifice

Ultima actualizare: 17-02-2021 13:51
(P) Cum să îți alegi salteaua pentru pat? Preț saltele și nevoi specifice

Alegerea unei saltele de pat depinde de mulți factori: prețul saltelei, dimensiuni, greutate și grosime, saltele hipoalergenice, umpluturi naturale, etc.

 

Însă, întotdeuna alegerea se bazează pe două criterii principale: nevoile individuale de dormit și bugetul dvs.
Înainte de a cumpăra, testează: Cel mai indicat mod pentru a alege o saltea este efectiv să o testezi. Mergeți în magazinele de specialitate și întindeți-vă pe diferite modele de saltele. Pentru că patul este locul în care vă odihniți, în care atât corpul precum și creierul se regenează și reprezintă locul unde poți da un restart pentru următoarea zi.

Uzura este importantă atunci când vizezi raportul preț/ calitate: Saltelele cele mai ieftine sunt mai puțin confortabile decât alte tipuri de saltele și se uzează mai repede. Preturile pentru saltele pornesc de la sume precum 200 de lei și pot ajunge la sume exagerate pentru că prețul saltelei depinde de marcă și de materialele utilizate.

Lipsa somnului dăunează atât fericirii personale, cât și sănătății. Așa cum confirmă departamentele de cercetare-dezvoltare, ne putem aștepta ca, atunci când dormim prost sau agitat, să aibă de suferit și buna noastră dispoziție.

Putem afirma, prin urmare, că vă puteți influența modul de a dormi. Și nu există niciun motiv pentru a dormi prost, indiferent cum arată programul de lucru pentru următoarea zi.

Alegeți salteaua care vi se potivește și atunci se ameliorează și somnul.

Saltelele ortopedice, disponibile pentru toate buzunarele: O saltea ortopedică era recomandată, în trecut, ca și un produs medical. Astăzi, să alegi saltelele ortopedice, indiferent de marcă, preț sau caracteristici, nu înseamnă că ai o problemă medicală ci se adresează unei nevoi specifice și des întâlnite pentru toate preferințele unui somn liniștit. Asta se traduce simplu în faptul că saltelele ortopedice oferă niveluri de confort superioare pentru că susțin greutatea întregului corp și asigură poziția corectă a articulațiilor și, implicit, a coloanei vertebrale.

Un alt criteriu pe care pe bazează o decizie informată, este nivelul de ferminate al saltelei. Funcția principală a unei saltelei ortopedice, indiferent de vârstă, este de a menține coloana vertebrală într-o poziție fiziologică optimă.De exemplu, puteți cumpăra saltele ortopedice cu spumă de memorie care nu au arcuri și sunt concepute pentru a imita fermitatea și calitățile versiunilor cu arc.

saltea oropedica 2

Este recunoscut faptul că tinerii și copii preferă modelele de saltele mai tari iar cu cât persoana este mai în vârstă cu atât este mai mare cerința pentru o saltea mai “moale” pentru că au probleme de spate.

Cea mai bună saltea pentru copii: În 2021, cea mai bună saltea pentru somnul liniștit al copilului este o saltea mai tare. Motivul? Diferite tipuri de saltele ortopedice (moderat rigide, mai tari sau cu un nivel de fermitate mai ridicat) reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni probleme ale coloanei vertebrale și deformări ale oaselor, precum și ale mușchilor.

Iar pentru că efectul terapeutic (efect ortopedic) se realizează datorită poziției corecte a corpului în timpul somnului, atunci când alegeți o saltea,este important să abordăm informat specificațiile pentru a face diferența pentru un raport corect al prețului și o saltea de calitate.

Criteriile pentru alegerea unei saltele ortopedice, în raportul preț saltea/ calitatea saltelei sunt:, materialele și densitatea straturilor din care sunt confectionațe saltele, grosimea sau dimensiunile saltelei și, bineînțeles garanția.

Spre exemplu, poți să ajungi la o alegere specifică precum o saltea cu un strat de material termoregulator, un strat antitranspirant și antialergic, pe ambele părți ale saltelei, în sistem Argentum + (microcapsule ce emit ioni de argint). În plus, suprafața saltelei este tratată împotriva bacteriilor și a acarienilor, ceea ce repezintă un model de saltea ideal pentru persoanele cu pielea sensibila.


Aveți probleme în a găsi un somn liniștit? Discută cu un specialist noapte-buna.ro și testează diferite tipului de saltea pentru a alege cea mai bună saltea pentru dvs.


 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO