(P) 5 ingrediente esențiale pentru îngrijirea părului vopsit în sezonul cald

promo

Sezonul cald aduce câteva provocări specifice pentru părul vopsit. Expunerea prelungită la soare, clorul din apa de la piscină și sarea din cea de mare sunt numai câțiva dintre factorii care pot afecta aspectul părului vopsit.

. Pentru a face față acestor provocări, este important să protejăm și să îngrijim adecvat părul vopsit, folosind ingredientele potrivite și evitând expunerea excesivă la factorii de stres externi. Descoperă în acest articol care sunt ingredientele esențiale pe care să le incluzi în rutina de îngrijire, pentru un păr vopsit cu aspect sănătos.

Care sunt principalele provocări pentru părul vopsit în sezonul cald

Toată lumea știe că expunerea la soarele puternic poate estompa culoarea părului și poate cauza deteriorarea structurii fibrei capilare, care devine uscată și fragilă. Printre alți factori care pot afecta aspectul și culoarea părului vopsit se numără:

  • clorul din apa de la piscină - un ingredient folosit frecvent pentru dezinfectarea apei, clorul poate atenua culoarea părului și poate cauza uscarea lui, oferindu-i o textură aspră
  • apa sărată a mării - aceasta poate deshidrata părul și poate face ca nuanța lui să se estompeze mult mai repede
  • transpirația excesivă - aceasta poate duce la producția în exces de sebum și acumularea impurităților, ceea ce poate afecta aspectul și textura părului
  • uscarea și coafarea cu dispozitive care emit căldură - acestea pot contribui la agravarea daunelor cauzate de soare.
Care sunt ingredientele benefice pentru îngrijirea părului vopsit

Dacă vrei să îți schimbi culoarea podoabei capilare, este important să alegi produse de calitate, care să nu-i afecteze sănătatea pe termen lung, de exemplu, vopsea de par fara amoniac, îmbogățită cu uleiuri naturale și agenți hidratanți și hrănitori. După colorare, este important să alegi un sampon și un balsam formulate special pentru părul vopsit, precum și alte tratamente de întreținere și protecție termică. Printre ingredientele benefice pentru părul vopsit se numără:

  • proteinele - firul de păr este format majoritar din cheratină, o proteină structurală care se găsește și în piele și unghii. Proteinele sunt importante pentru a întări structura fibrei capilare și pentru a preveni deteriorarea, uscarea sau ruperea acesteia. Alege produse de îngrijire a părului vopsit care conțin cheratină, proteine de grâu, soia sau mătase. Acestea vor ajuta la menținerea forței și elasticității părului, dându-i un aspect strălucitor
  • uleiurile naturale - cele de argan, cocos, jojoba sau de migdale dulci sunt bogate în nutrienți și acizi grași esențiali și pot hrăni părul în profunzime. De asemenea, acestea sunt eficiente în protejarea părului de factorii agresivi externi, de exemplu, radiațiile ultraviolete sau poluare
  • antioxidanții - vitamina E și extractul de ceai verde sunt ingrediente cu puternice proprietăți antioxidante, protejând părul de daunele cauzate de radicalii liberi. Părul vopsit își poate păstra astfel culoarea și strălucirea
  • agenții hidratanți - hidratarea este importantă pentru menținerea sănătății și frumuseții părului vopsit. Alege produse de îngrijire cu ingrediente hidratante precum aloe vera, untul de shea si glicerina, pentru a-ți menține părul hidratat și suplu pe tot parcursul sezonului cald
  • filtre UV - radiațiile ultraviolete pot deteriora structura fibrei capilare și pot estompa culoarea. Folosește produse de îngrijire a părului care conțin filtre UV, pentru a-l proteja de efectele nocive ale razelor puternice ale soarelui și pentru a păstra intensitatea culorii.
Ce înseamnă o rutină corectă de îngrijire a părului vopsit în sezonul cald

După cum am menționat anterior, este importantă folosirea unui șampon și a unui balsam concepute pentru părul vopsit. Acestea conțin ingrediente specifice care ajută la menținerea culorii și la hidratarea părului.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

O dată sau de două ori pe săptămână, aplică pe păr o mască de hidratare intensivă. Aceasta va ajuta la restabilirea nivelului de hidratare, dar și la hrănirea părului cu nutrienți esențiali, pentru un aspect sănătos.

Apa de spălat poate conține minerale dure, care se pot depune pe firul de păr, afectându-i culoarea și textura. Folosește regulat produse specifice pentru curățarea părului în profunzime.

Produsele de protecție solară pentru păr sunt esențiale înainte de expunerea la soare. Alege un spray sau un ulei pentru păr care oferă protecție UV și ajută și la prevenirea decolorării și a deteriorării părului.

Încearcă să limitezi utilizarea uscătorului, a plăcii de îndreptat și a ondulatorului de păr. Dacă este necesar să le folosești, nu uita să aplici în prealabil pe păr un produs de protecție termică.

Înainte de a intra în piscină sau în mare, umezește părul cu apă curată sau folosește o cască de înot pentru a preveni expunerea prelungită la clor sau la apă sărată.

Sfaturile de mai sus sunt simplu de implementat și, cu ajutorul lor, îți poți menține foarte ușor sănătatea și frumusețea părului vopsit în sezonul cald.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor

Câștigătorii record ai Ligii Campionilor În fiecare turneu se stabilesc recorduri. Dar care cluburi au reușit să câștige cele mai multe titluri ale Ligii Campionilor?

(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească
(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească

Cum sărbătorile Pascale se apropie, acum este momentul potrivit să vă gândiți, să căutați și să alegeți rețetele potrivite pentru masa din familie.

(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online
(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online

În era digitală, în care timpul este prețios și confortul este la îndemână, cumpărarea de flori online a devenit o modalitate populară și practică de a încânta persoanele dragi sau de a decora propria locuință.

Recomandări
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. 

Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție
Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție

28 de persoane din Caraș-Severin au fost audiate într-un dosar în care se vorbește despre trafic de droguri, operațiuni cu psihoactive și determinarea practicării prostituției.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.