(P) 5 idei pentru o atmosferă mai primitoare, de sărbători

24-12-2020 12:44

(P) 5 idei pentru o atmosferă mai primitoare, de sărbători

Simți că zilele de iarnă, cu aerul mohorât și lumină puțină, îți afectează starea de spirit?

Probabil că nu te gândești că o soluție rapidă și eficientă vine de la modul în care iluminezi casa… Ai fi surprins să vezi cât de mult se schimbă atmosfera unei încăperi, prin adăugarea unei veioze sau schimbarea tipului de bec… Dacă nu ne crezi, acceptă provocarea: pune în practică oricare dintre sfaturile de mai jos și pariem că rezultatele vor fi …iluminatoare ?

1. Varietate și accente
 

Dacă ai o singură lustră sau plafonieră, camera poate părea plată, lipsită de personalitate. Creează mai multe zone în spațiul tău, folosind, pe lângă corpul de iluminat principal, aplice pentru a atrage atenția asupra unui tablou sau a colecției de fotografii de pe perete, o suspensie cu un abajur interesant, în zona de servire a mesei, un lampadar chic sau o veioză pentru a crea un colț de relaxare.

2. Alege abajururi care difuzează lumina


În perioada sărbătorilor ne dorim o atmosferă caldă, primitoare. O lumină difuză, blândă, va face minuni și nu va intra în concurență cu sclipirea bradului de Crăciun, ci o va completa și susține.

3. Temperatura de lumină, o întreagă filozofie
 

Alege becul nu doar după puterea de care ai nevoie, ci și după temperatura de culoare pe care o emite. Mai simplu, sunt becuri cu lumină caldă, neutră (ca lumina zilei) sau rece, cu reflexe albăstrii. Pentru birouri sau zona de lucru, lumina neutră este excelentă. Dar dacă vrei să iei o pauză de la muncă și stres, alege, cel puțin pentru iluminatul de accent, becuri cu lumină caldă.

4. Joacă-te cu luminițele de Crăciun
 

Deși bradul va fi piesa centrală a decorului festiv, e o idee bună să folosești instalații luminoase – pot fi discrete, gen fairy lights, in tonuri calde de alb, pentru a duce bucurie și în alte zone ale casei, de ce nu în cele în care petreci mai mult timp, chiar dacă e vorba despre bucătărie. Până la urmă, e vorba despre a te simți bine. Cu siguranță copiii vor fi bucuroși să aibă în camerele lor aranjamente de Crăciun, iar dacă acestea și sclipesc colorat, va fi o adevărată încântare.

5. Romantismul la o apăsare de buton


Alege întrerupătoare cu variatoare de tensiune (dimmabile) și becuri led compatibile, pentru a trece cu ușurință de la iluminatul obișnuit la un clar-obscur mult mai potrivit pentru o seară romantică de iarnă.
Pentru mai multă inspirație, vizitează site-ul Unique by Klausen și descoperă-ți stilul … #yourlighting style!
 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO