Spectacol plin de culoare in acest weekend, la Timisoara. Bikerii din toata tara au facut show

Romania Moderna - biciclete Timisoara

 Redescopera impreuna cu echipa "Romania Moderna" locurile care ne dau energie si ne inspira in fiecare zi.

 Diana Cosmin si fotograful Sorin Onisor au pornit in cautarea celor mai fascinante zone din tara. Vom descoperi cate un loc pe zi. Vom incerca sa dezvaluim o alta fata a Romaniei, o fata in care este vie, actuala, contemporana, deloc banala. O fata in care “vechi + nou = cool”. La finalul fiecarei saptamani de “redescoperit”, echipa “Romania Moderna” va da si o petrecere inedita. Afla aici cum poti participa!

Prima saptamana din ,,Romania moderna” s-a incheiat cu o distractie de neuitat pentru bikerii veniti din toata tara la Timisoara. Weekend-ul plin de culoare si energie ne-a aratat ca Romania moderna e o Romanie libera.

Alex, un tanar pasionat de bicicletele freestyle, a facut spectacol in orasul de pe malul Begai. Bicicleta lui e foarte joasa pentru ca un ciclist care face stunt-uri sa se poata ridica in picioare si sa-si conceapa mai usor trick-urile.

Cele mai tari momente ale bikerilor sositi la Timisoara le gasiti AICI.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Primul oras din Europa care a fost iluminat public stradal, Timisoara, a stralucit sambata seara. Bicicletele au facut lumina in oras.

Ciclisti veniti din toata tara si-au luminat bicicletele si au umplut strazile Timisoarei. O Romanie Moderna, mereu in miscare si verde, acesta este mesajul lor si il vor duce in toata tara. Un freestyler, student la Politehnica, s-a mandrit cu inventia lui moderna: si-a construit singur bicicleta si nu se desparte de ea nici cand se intinde in pat.

Alexandru: "Nu am frane, frana e talpa mea de la papuc.
Daca nu mi-a frica sa ma dau peste cap, banuiesc ca o frana nu incurca.
"

Cele mai tari momente au fost oferite de bikerii care au facut tumbe si de bicicletele-poseta.

Dovada ca nimeni nu reuseste sa creeze peisaje mai spectaculoase decat natura. Locul pe care nu-l veti uita niciodata

Putine alte locuri din tara sunt la fel de prietenoase cu biciclistii ca orasul Caransebes. Drept dovada sta si recenta decizie a autoritatilor de interzicere a masinilor in cea mai importanta zona de recreere din municipiu.

Pedaland din localitatea Obreja spre Glimboca, veti descoperi un loc pe care cu siguranta nu-l veti uita niciodata. Va dam doar acest indiciu: reprezinta inca o dovada ca nimeni nu reuseste sa creeze peisaje mai frumoase decat natura. Daca v-am facut curiosi si nu mai aveti rabdare pana ajungeti la el, il puteti vedea fotografiat in toata splendoarea lui AICI.

Si pentru ca tot v-am vorbit despre orase prietenoase cu biciclistii, nu trebuie sa ratati in acest weekend, pe 10 septembrie, "Rondul de noapte": veniti cu bicicleta in centrul Timisoarei, la Piata Operei, unde veti primi cele mai tari stickere fosforescente. Apoi, pornim cu totii la drum si coloram tot orasul din mers. Inscrieti-va AICI si haideti in "Rondul de noapte"!

Spectacolul naturii. Locul din Romania unde in fiecare dimineata are loc un fenomen fascinant

Acolo unde Dunarea abia ce a intrat in Romania si s-a asezat bine pe drumul spre mare, Orsova o intampina cu zona cea mai pitoreasca de pe traseul ei pe teritoriul tarii noastre. Aventura e cuvantul care defineste tot mai mult potentialul de turism al orasului.

Croazierele pe Dunare, care ofera un adevarat spectacol al naturii, pescuitul si chiar inotul reprezinta doar o mica parte din ofera celor dispusi sa experimenteze senzatii noi.

La cateva vasle in amonte, bustul lui Decebal de pe Dunare este unul dintre cele mai importante obiective turistice de la Cazane, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l rateze camera foto a niciunui smartphone. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, locul ideal pentru poze de colectie.

Va puteti aventura si in cea mai mare pestera din intreg Defileul Dunarii, Ponciova, cu galeriile ce insumeaza cat patru tururi de teren la atletism: 1660 m. Ajungi acolo de pe uscat sau de pe Dunare cu barca. Pestera este accesibila si persoanelor mai putin experimentate.

Galeria activa a raului Ponicova merita si ea atentia turistilor. Atinge inaltimi de pana la 26 m si este puternic iluminata natural datorita celor doua deschideri de mari dimensiuni. Tot in aceasta pestera au fost gasite oase de urs si de hiena de pestera. Deci, pregatiti-va de surprize. Garantat, placute!

Dimineata, in Orsova, are loc un fenomen natural greu de povestit sau reprodus. Despre ce este vorba puteti afla AICI.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, aici a fost adusa toata averea tarii. Locul perfect pentru un selfie

A treia oprire din cadrul campaniei "Romania Moderna" o facem acasa la Brancusi. Aflat la 300 de kilometri de Bucuresti, orasul Targu Jiu are farmecul sau unic. Unde altundeva exista un muzeu in aer liber, de dimensiunile unui oras, cu operele unui artist universal, precum Constantin Brancusi?

Chiar de la intrarea in oras te intampina „Coloana fara sfarsit”. Ansamblul monumental al lui Brancusi traverseaza orasul de la est la vest, de-a lungul Caii Eroilor, numai bine pentru finalul unui traseu citadin cu bicicleta, de exemplu. Apoi, poate urma o pauza binemeritata intr-un loc de poveste. Parcul Municipal gazduieste celelalte opere ale ansamblului Brancusi: Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Masa Tacerii. Sculpturile in piatra degaja frumusete in forma pura. Greu de imaginat altceva din acele timpuri, care sa para si atat de modern astazi.

Operele celebrului sculptor roman nu sunt singura atractie din zona. La o pedalare nu prea lunga de oras dai peste manastirea Tismana. Putina lume stie ca, in al doilea Razboi Mondial, acolo s-a aflat toata averea statului: Tezaurul Bancii Nationale a Romaniei.

Descoperiti una din averile Romaniei in Targu-Jiu. Si, daca tot sunteti acolo, va dezvaluim AICI si locul perfect pentru un selfie.

Secretele unui loc unic in Romania. Operele realizate de localnici au adus localitatea in patrimoniul UNESCO

A doua oprire din cadrul campaniei "Romania Moderna" o facem la Horezu. Localitatea este atat de vestita pentru talentul celor care dau viata si forma lutului, incat UNESCO a inclus-o in patrimoniul sau in urma cu mai bine de un deceniu, in 2005.

Mesterii din Horezu se mandresc cu operele lor si nu isi ascund secretele. Turistii care vin in Horezu sunt invitati chiar in ateliere, pentru a vedea cum sunt facute vasele atat de apreciate. Tot ce li se cere vizitatorilor sunt doua lucruri: rabdare si atentie. Iar printre cei care au venit in zona ca sa invete arta olaritului, in urma cu cativa ani, se numara si Printul Charles.

Si ca sa vedeti cat de serioasa e treaba la Horezu, va spunem doar atat: anul acesta festivalul Cocosul de Hurez a ajuns la a 47-a editie, un eveniment pentru care mestesugarii se pregatesc luni de zile, iar turistii straini isi fac special drum pe la noi.

Intr-o zona cu peisaje care iti taie rasuflarea, atractia principala poate fi considerata insa Manastirea Hurezi. Si trebuie sa stiti ca va puteti caza in zona atat la localnici, cat si la lacasul de cult.

O sa ne intrebati ce este modern in Horezu si ce cauta echipa Romania Moderna. Ei bine, AICI puteti afla ce descoperire extraordinara au facut!

A fost ridicata acum 50 de ani, dar inca este considerata o bijuterie. Constructia care atrage turisti din toata lumea

Pentru primul popas al campaniei, poposim la Vidraru. 42 de kilometri de galerii subterane, 1.768.000 de metri cubi de roca excavati, 1,47 miliarde de lei cheltuiti si 5 ani si jumatate in care s-a muncit aproape fara pauza. Acestea sunt cifrele spectaculoasei constructii Barajul Vidraru, considerata chiar si in prezent o bijuterie. Mai impresionant decat ele sunt insa sacrificiile omenesti facute pentru ridicarea sa.

La data in care a fost dat in folosinta, 1966, ocupa locul 9 in lume, cu o inaltime de 166 de metri si o lungime de 307 metri. Intre timp, ierarhia a suferit modificari, iar acum se afla pe locul 27. Chiar si asa insa, mii de turisti vin anual in acest loc, atat din tara, cat si din afara. Iar cei mai curajosi au ocazia sa practice bungee jumping.

Echipa Romania Moderna a descoperit insa si un alt lucru pentru care vin special turisti din toate colturile tarii. Aici puteti descoperi despre ce este vorba si o poza cu monumentul.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Un tânăr de 15 ani, descoperit înainte să comită un atac armat la un liceu din Budapesta
Un tânăr de 15 ani, descoperit înainte să comită un atac armat la un liceu din Budapesta

Un tânăr de 15 ani care studiază la un liceu din Budapesta a fost condamnat la doi ani de supraveghere judiciară, pentru că ar fi urmat să comită un atac armat la instituția de învățământ.

Romania Moderna. Harta multimedia a locurilor pline de energie si de oameni frumosi, pe care merita sa le descoperiti
Romania Moderna. Harta multimedia a locurilor pline de energie si de oameni frumosi, pe care merita sa le descoperiti

Timp de o luna am descoperit impreuna cu echipa "Romania Moderna" locurile care ne dau energie si ne inspira in fiecare zi. Diana Cosmin si fotograful Sorin Onisor s-au plimbat prin cele mai fascinante zone din tara si au dezvaluit o alta fata a ei.

A
A "ajutat" Romania sa devina prima tara din Europa cu un parc natural urban. Aventura pe care o puteti trai langa Bucuresti

Redescopera impreuna cu echipa "Romania Moderna" locurile care ne dau energie si ne inspira in fiecare zi.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.