Romania te iubesc: drama locuitorilor de la Pata Rat
Reciclare, iata un cuvant putin cunoscut de romani si mai ales de autoritati. Poate din acest motiv avem in tara 250 de gropi de gunoi, care sunt adevarate focare de infectie. In astfel de locuri traiesc sute de oameni.
Pentru ei, gunoiul nu este nici murdar, nici rusinos, este doar o bucata de paine. Le veti afla povestile duminica, la ora 18, la o editie speciala a emisiunii "Romania, te iubesc!".
Cristian Leonte va asteapta cu reportaje care au starnit mii de reactii din partea dumneavoastra.
La Pata Rat viata se scurge in ritmul in care sosesc masinile de gunoi. Intr-un miros usturator, oamenii au ajuns sa nu mai vada mizeria. Aici manaca, aici dorm, aici isi cresc copiii. Inarmati cu carlige, toti se agata de masini si cauta fiare, peturi, lucruri care le-ar putea aduce hrana cea de toate zilele.
Alegeri 2024
07:05
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 24 noiembrie 2024 - prezența la vot. Câți români au votat până acum
06:58
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 24 noiembrie 2024. S-au deschis urnele. Românii își aleg președintele
06:55
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie 2024. Bucureștenii răspund la 3 întrebări care să schimbe viitorul Capitalei
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
Desi autoritatilor le este greu sa recunoasca, oamenii de la groapa de gunoi reusesc sa recicleze jumatate din gunoaiele care ajung aici, indeplinind astfel o cerinta a Uniunii Europene.
Viata in mizerie a cautatorilor de la Pata Rat este deocamdata alternativa romaneasca la reciclare. Ce spun autoritatile despre asta, vedeti duminica la "Romania, te iubesc!"
Tot atunci va spunem povestea trista a femeilor cu soti infertili si care ar face orice sa poata da nastere unui prunc.
La 29 de ani, Maria si-a torturat corpul cu nenumarate tratamente de fertilizare. Ea si sotul ei isi doresc atat de mult un bebelus, incat s-a ajuns chiar la o propunere socanta.
Testele, tratamentele, procedura de fertilizare in vitro, toate adunate costa peste 5.000 de euro. Iar in Romania, infertilitatea nu este nici macar considerata o boala. Prin urmare nici nu poate fi vorba ca aceste costuri sa fie suportate de asigurarile de sanatate.
Drama acestor cupluri duminica, la "Romania, te iubesc!"