"România, te iubesc" demonstrează cum sistemul de învățamânt distruge viitorul copiilor supradotați


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2017 12:00
Categorie: Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc

Duminica aceasta, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Paula Herlo, corespondent special Știrile PRO TV, va prezenta un reportaj despre copiii supradotați din țara noastră și cum sunt ei tratați de stat și de sistemul de învățământ.

Acest reportaj trage un semnal de alarmă asupra viitorului țarii, asupra copiilor geniali și a posibilităților de dezvoltare pe care aceștia le au în România. Paula a descoperit în demersurile sale ca exista mii de copii brilianți, care, din păcate, nu au parte de o educație adaptată nevoilor sau intereselor de dezvoltare pe care le au.

„România își alungă viitoarea elită pentru că guvernanții nu sunt în stare să aplice o lege existentă care prevede identificarea copiilor brilianți și înființarea de centre în care ei să primească educație diferențiată. Sunt 10 ani de când miniștrii care s-au perindat pe la cârma Ministerului Educației și Cercetării au refuzat să aplice legea, ignorând zeci de mii de copii care, astfel, ar avea șansa să-și atingă potențialul maxim și să exceleze în zone care ar putea face din România o țară supradotată”, spune Paula Herlo despre situația reală descoperită pe teren.

Ce nevoi au acești copii, ce simt ei în legătură cu țara în care trăiesc, care sunt planurile lor de viitor, dar și ce spun autoritățile despre crearea unor condiții și aplicarea unei legi esențiale în ceea ce îi privește, rămâne de văzut la "România, te iubesc!".

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc? Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Sursa: Pro TV