”România, știi bine!”, ep. 50. Cosmin Savu pleacă în Africa cu mașina, într-un raliu caritabil

Ultima actualizare: 16-12-2021 16:27

Podcastul ”România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii ”România, te iubesc!”, a ajuns la episodul 50. La drum spre … Africa! Începutul unei noi aventuri, o misiune umanitară medicală și educațională, a fost detaliat de Cosmin Savu.

Podcastul a fost transmis LIVE pe paginile de Facebook Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!” , precum și pe conturile de YouTube Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!”.

Mihai Lupu, Cosmin Savu și Grațian Mihăilescu sunt prieteni buni și formează echipa UCaB, care și-a propus să participe la raliul caritabil Budapesta-Bamako de la începutul anului 2022.

Veți pleca într-o expediție cu scop umanitar către o comunitate aflată la marginea dintre nevoia civilizației de a crește și .... săracia și lipsa de tot felul.

”E un raliu caritabil, e o poveste care a început așa, dintr-o joacă cu niște prieteni care sunt implicați în mai multe proiecte în România, în primul rând, dar și internațional, proiecte de dezvoltare comunitară.” - spune Cosmin.

 

Budapesta - Bamako este cea mai mare cursă de off-road din lume pentru amatori care îmbină nu doar acțiunea, ci și activitatea caritabilă. Traseul pleacă din Europa Centrală, din Budapesta, străbate o bună parte din Europa și traversează o zonă dificilă a Africii de Vest – Munții Atlas și Sahara, având ca destinație finală Freetown, capitala Sierra Leone.

Sunt aproape 10.000 de kilometri în trei săptămâni, 10 state parcurse, două continente, Marea Mediterană, munți, deșert și zone de savană.

”Sunt câteva zone de conflict, undeva la granița cu Mauritania. Să sperăm că nu o să fie probleme, sunt triburi de berberi acolo.” - mai spune Cosmin Savu.

”Ceea ce vrem noi să facem acolo este să donăm o mașină, mașina cu care mergem. Mașina cu care mergem o s-o lăsăm acolo, ne întoarcem cu avionul. Mașina o să fie donată unui serviciu de ambulanță din Sierra Leone.” - a mai explicat el în discuția cu Cristi Leonte.

Proiectul poate fi susținut prin donații aici.  

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO