Preotul din Prahova care are grija de peste 400 de suflete. De ce statul nu il ajuta nici macar cu un leu


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 14:15
Data publicarii: Duminica 29 Noiembrie 2015 18:50
Categorie: Sezonul 2

 VALEA BINELUI Cum ar fi daca intr-o zi ati afla ca aveti de hranit, imbracat, educat cateva sute de suflete - si asta in fiecare zi?

 In valea Screzii si Valea Plopului, doua sate din judetul Prahova functioneaza de mai bine de 20 de ani o altfel de Romanie: o Romanie in care se daruieste, se ajuta, se zambeste. Acolo, preotul Nicolae Tanase a adunat copii abandonati, orfani si batrani parasiti de familie, le-a construit case si are grija de ei. Toti alcatuiesc acum o mare familie.

Copiii zambesc, alearga, se joaca in tabara din Valea Screzii. In vara acestui an, in acest loc traiau 400 de suflete. Acum au ajuns la 420. In mare parte copii si toti sunt cunoscuti drept copiii parintelui Tanase.

Am ajuns prima data in acest loc acum 5 ani. Si am patruns intr-o lume in care cuvantul "daruieste" e un mod de viata. Toti acesti copii au fost adunati aici de preotul Tanase. Povestea acestui loc incepe in anul 1990 cand preotul, tatal a 6 copii, a inceput un adevarat razboi impotriva avortului iar mamele pe care le convingea sa isi nasca pruncii ii lasau in grija lui.

Unii dintre cei mici au ajuns aici cand aveau doar cateva zile. Nici batranii nu au avut o soarta mai buna: au fost abandonati de familii pe sant, pe marginea drumului. Aici, insa, toti formeaza o mare familie.

Ganditi-va cum ar fi daca ar trebui sa educati, imbracati si hraniti in fiecare zi peste peste 400 de suflete. E greu, o recunosc si cei de aici. Tot ce se intampla se face cu ajutorul oamenilor. Statul nu ii ajuta, pentru ca, dupa cum spun cei de aici “ noi suntem impotriva avortului si suntem batuti in cap..."

In Valea Screzii si Valea Plopului, preotul Tanase a cumparat si construit de-a lungul vremii mai multe case. Acum sunt aproape 30. Locuri in care si-au gasit adapost copii abandonati, mame ascunse din calea sotilor violenti si batrani neputinciosi. Si povestea nu se termina aici. Acum, asezamantul in care vor locui copii care invata la liceul din Valenii de Munte e aproape gata, s-a amenajat o ferma in care isi produc zarzavaturile, un atelier de croitorie. In facultate sunt 9 tineri, iar multi dintre ei deja au terminat studiile sunt la casa lor. Parintele Tanase este unul dintre unul dintre oamenii care a dovedit ca se poate iar noi toti avem datoria sa il ajutam sa isi duca povestea mai departe si sa-i urmam exemplul.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53
Cum ne recuperăm feminitatea?

"Pentru noi transformarea începe când ne punem pe primul plan"


12:32
Bianca Bodi îmbracă rochia de mireasă

Bianca: "Am de gând să fac din nunta mea o prezentare și să mă schimb în 15 rochii de mireasă, locația am găsit-o."


09:13
Mobilizare pentru viața lui Robert

Adelina Pestrițu: "Este cutremurător să știi că viața copilului tău atârnă de un fir de ață"


14:28
Artroza, cea mai frecventă boală traumatică

Dr. Andrei Ioan Bogdan: "Cel mai des afectate de artroză sunt șoldurile și genunchii."


09:43
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram.


22:01
Oana Lis declară război kilogramelor în plus! Ce decizie a luat aceasta

Oana Lis: "Am slăbit cu șuncă și cu jumări."


12:27
Vorbește Lumea - 22 Ianuarie Promo

00:35