Consilierul prezidential Alexandrina Gatej a demisionat

31-12-2010 00:00
Sursa: ProTV

Alexandra Gatej

Alexandrina Gatej a hotarat sa demisioneze pe fondul informatiilor aparute in presa cu privire la presupusa sa colaborare cu Securitatea. Ea a fost recrutata in septembrie 1989, dar nu a dat nicio informare ofiterilor.

 

"Decizia foarte clara a CNSAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publica speculativ si denigrator care a adus importante prejudicii atat mie, cat si familiei mele. In contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis sa parasesc functia pe care o detin.", sustine Alexandrina Gatej.

Ea precizeaza ca s-a intors in tara cu o cariera in mediul economic privat ale carei rezultate si competente au fost pe deplin apreciate si rasplatite in ultimii 15 ani.

"Sunt dezamagita sa constat doua adevaruri triste cu privire la nivelul dezbaterii publice in societatea noastra: ca nu suntem pregatiti sa acceptam experienta profesionala, rezultatele si competenta ca valori absolut necesare progresului economic si ca exista o reticenta nejustificata de a respecta deciziile institutiilor statului roman", precizeaza Alexandrina Gatej. Ea mai afirma ca a fost o onoare, ca roman, sa lucreze pentru presedinte.

Consilierul prezidential Alexandrina Gatej sustinea, in 14 decembrie, ca decizia CNSAS privind necolaborarea sa cu Securitatea este foarte clara, ea precizand ca nu are ce sa-si reproseze profesional sau uman. La acel moment, presedintele Traian Basescu declara, intrebat daca ii va cere demisia lui Gatej, ca nu stie subiectul si ca va discuta cu aceasta.

Consilierul prezidential Alexandra Gatej a fost recrutata de Securitate in septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformatii in sectoarele economice, insa nu a dat nicio informare ofiterilor, astfel ca CNSAS a decis ca nu poate fi considerata colaborator.

Sursa: ProTV, Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Stirile PRO TV
Știrile PRO TV # 19.00 – 18 Ianuarie 2021

43:16
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26